2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 王者世界(Atlantica) 初學者之問 見笑
返回列表 發新帖 回覆
go

初學者之問 見笑 [複製鏈接]

因本人才疏學淺, 以至在官網看了大半天也不明白當中的玩法 希望各位能指點一二

以下"我"的提問將較幼稚 如不喜回應我所問 不用往下看 這只會浪費閣下寶貴的時間

請問 1) 這game有分職業嗎?還是同一個賬號能同時控制多個職業 (因我看到別post有分傭兵,故有此一問)
           若這game有分職業 可說出或上傳某網站 有關職業的資料嗎?

2) 這game 隨了戰鬥系統/方法 特別之外 還有什麼是較特別

3) 觀看其他post後 發現有陣營之分 (排陣的方式 先後次序 技巧等等) 可略說一二?

4) 略說玩後感 (此舉非調查之用, 是為己作簡單分析)

多謝各位的回答, 如發現小弟提問有誤 還請指出 我將修正

1.當然有分職業  主角+傭兵  合共9人都可以唔同職
有d職業係主角特有  譬如結他等等
2.我覺得任務系統都幾好  有自動帶路
3.陣形呢d  有分打怪升lv or pvp既
  至於技巧好難講  要靠自己打過先知
  從而吸取經驗去改進自己既陣
4.個人覺得  賺錢好易  升lv都唔算慢
  基本上做任已經可以升到lv  唔洗突登狂打怪升
  仲有  裝備方面冇耐久度呢樣野
  可以唔洗打打下返城修理  幾方便
  同埋可以多元化咁玩  唔會好似傳統game咁
  狂出技  黎黎去去都係果種玩法

1) 這game有分職業嗎?還是同一個賬號能同時控制多個職業
    (因我看到別post有分傭兵,故有此一問)
    角色的話只是3條友,一般只能控制5個人(包括主角)
    P.S. 一般來說 場上都是9個人....

若這game有分職業 可說出或上傳某網站 有關職業的資料嗎?

所謂的職業最多只是武器罷了,不過不同武器會有不同的技能
    其實個人都有去過個d網站,不過因為唔多記得
    所以我建議你上google 搜尋吧
       2) 這game 隨了戰鬥系統/方法 特別之外 還有什麼是較特別
    偽巨商
    強大的市場系統
         3) 觀看其他post後 發現有陣營之分 (排陣的方式 先後次序 技巧等等) 可略說一二?
    只是傭兵放擺放位置罷了,個人大多數都是以
    前排 近戰
    中排 遠戰
    後排 法師
            所以都沒啥問題,當然吧,傭兵點擺係你既自由.....
       4) 略說玩後感 (此舉非調查之用, 是為己作簡單分析)
    錢不難賺,只要有心,人人都可以變富豪
    只要有精力既話,應該唔難升lv同掉寶,50lv之前 精力消耗唔成問題
    但係到50lv 會減半,建議組隊/PVP 這2個途徑都能夠回精力,
    前者是持續性,後者是要打贏對方先有精力(冇記錯既話)

總結)基本既問題,遊戲裡面都有得解答,就係咁,詳情自己慢慢睇
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 02:47 PM , Processed in 0.027649 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存