2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 王者世界(Atlantica) 問題開始出現>.<
返回列表 發新帖 回覆
go

問題開始出現>.< [複製鏈接]

玩左一排...開始發現有d問題出現
我宜家67lv...任務做到王室(開始左無幾耐)
我發現我同好多同等既玩家有好大分別
就係佢地d任無我做得咁快...(曾經聽過有個人67lv仲係E莉沙白)
我想知道點解會咁??有咩方法可以有效咁升到lv??

我宜家個陣有以下既兵:
維京  馴獸  降魔  劍  魔女  巫女  僧侶  火槍  主角(斧)
想請問一下有無人可以比d意見我個陣應該點排??
最好有齊pvp同升lv陣啦...其實我都係想學多d同知多d=]

我諗住遲d會將巫女換做女神官
仲有隻火槍會換做預言家
唔知大家有咩建議呢??

近排開始打返聯賽
可能我見識少...今日打3場3場都有雙炮
係咁比人暈...最後3場贏得一場(最大問題係3個對手都係60lv以下)
有無方法可以避免/解決到呢個問題呢??

P.S: 可能有D長...但希望有人幫到我啦...thx a lot!!^.^

恕我離題
一講起PVP....
我個隻分身差不多20lv開始就PVP

原帖由 三爪痕 於 2009-5-28 09:10 PM 發表
恕我離題
一講起PVP....
我個隻分身差不多20lv開始就PVP

見到d人玩暈玩到咁爽
搞到我都想玩...

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

做其他支線/解下c級兵升lv都得
我e+83就解完將軍城d任..不過要等到90先有得繼續解主線-0-'

唔想被人暈.....睇你好唔好彩囉=_="用憎女招覺醒有加抗暈@@

你67lv都解到感後主線...幾西利呀...d王都唔屎架wo.......你解太快主線...後面要自己打怪升反上去,冇任務做

反正我懶的練功,練傭兵就有
差唔多都係有任做任.....睇下做唔做先喔

如果你想升兵快既最好跟任務升lv因為.....
到左後期95lv..一日只係得3個任務會有經驗...其他都唔會有....
你跟任升唔洗反轉頭做又可以升lv.....
唔想比人暈既....c下玩雙僧比雙炮更sm~.~

其實我都係67lv做王室,e家69lv打唔贏隻大佬胡夫= =

原帖由 松本秀人-3- 於 2009-5-29 02:37 PM 發表
到左後期95lv..一日只係得3個任務會有經驗...其他都唔會有....

偏偏我個上條勢力要返轉頭>.>

十週年勳章(賀詞)

原帖由 松本秀人-3- 於 2009-5-29 02:37 PM 發表

係每日頭3個任務有傭兵當前等級既1%經到,之後既任一樣有經,不過係比番正常任經你

首先)
就係佢地d任無我做得咁快...(曾經聽過有個人67lv仲係E莉沙白)
我想知道點解會咁??有咩方法可以有效咁升到lv??

你話你打怪比同級快...
只不過係呢個陣配合得好
同埋比較多aoe傭兵,eg,魔女同馴獸
基本上魔女同馴獸呢個組合打pve係非常快...
因為打得夠痛
想有效咁升到lv最主要係
陣夠唔夠硬(唔好成日死),
清怪能力(夠快,自然比人快),
控兵能力(控制好緊要,控得唔好死左都唔知咩事)(eg.利用防禦,合適地分配邊隻傭兵攻擊同走位)

維京  馴獸  降魔  劍  魔女  巫女  僧侶  火槍  主角(斧)
想請問一下有無人可以比d意見我個陣應該點排??
如果你想玩咁既陣可以試下咁排
PVE:獸劍維  PVP:魔劍獸 or 維劍獸
   巫火主     維巫火   魔火巫
   僧降魔     降主僧   降主僧

後期如果你想巫轉神官,咁劍都要轉女騎(因為組合技關係)
至於火槍轉預言,PVE的話可以諗下換,PVP的話換炮會比較好(用黎暈人後排)

遇到2炮呢D陣的確有D傷腦筋
如果對方雙炮,又有降魔,咁你最好僧就每回合都解暈,
因為比佢打中一下唔解暈,下個回合佢就會降魔禁你技
到時又打多下,被攻擊次數累積到2
你隻僧想解都解唔到,
加上你個陣暈後排既能力差(太多近戰)
建議你帶多隻遠攻用黎暈人,
同埋你個陣既優點係雙冰,建議你解暈同時,集中火力攻擊一點
破左之後你可以冰人2行,咁你就更加有優勢

維放第一排..好易成為人地攻擊既重心

原帖由 03zv4f 於 2009-5-31 11:31 PM 發表
維放第一排..好易成為人地攻擊既重心

其實維既缺點係魔防低...物防同血都ok
只要有僧加護,企第一行應該都無問題,
如果對手真係以維做攻擊重心,
你只要適當咁控制傭兵補位,
一樣可以解決問題...
個個陣總有缺點-.-無可能做到完美...
8段以上都好多人張維放做第一行...
何況你有2隻斧,死左1隻仲有另1隻可以冰
所以維企第一行係問題唔大

我覺得降同維調位會好D
降既防都高D..放第1應該OK

玩到78級 不想玩了~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 10:05 PM , Processed in 0.051258 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存