2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 下巴成日生暗瘡 >.......<
返回列表 發新帖 回覆
go

[美容-皮膚問題] 下巴成日生暗瘡 >.......< [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

我男仔黎既....下巴成日都有暗瘡...一生就3,4粒.../_\

要成3,4日先開始好...好果陣..表面就甩皮..之後就會少少腫...之後先會無事.../_\

平時已經無食煎炸野 /_\

想問下有無D好既護膚品推介下 ^^

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 b3543 於 2009-6-4 10:48 AM 發表
我男仔黎既....下巴成日都有暗瘡...一生就3,4粒.../_\

要成3,4日先開始好...好果陣..表面就甩皮..之後就會少少腫...之後先會無事.../_\

平時已經無食煎炸野 /_\

想問下有無D好既護膚品推介下 ^^

你描述呢個係平時一粒暗瘡由發到收的正常過程~oo~"

其實同食煎炸野關係不大~(要黎既始終要黎~oo~)
平時有無用開任何護膚品?.?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 2009-6-6 03:21 AM 發表

你描述呢個係平時一粒暗瘡由發到收的正常過程~oo~"

其實同食煎炸野關係不大~(要黎既始終要黎~oo~)
平時有無用開任何護膚品?.?

無架-.-都係用阿媽果D洗面奶 + 爽膚水

其他咩都無用 XD

原帖由 b3543 於 2009-6-6 09:36 AM 發表

無架-.-都係用阿媽果D洗面奶 + 爽膚水

其他咩都無用 XD

奶狀洗面?.? 唔起泡個種?.?
如果係既話我建議你自己買返樽起泡類既洗面~清潔力會強d~
而且奶狀既洗面會滋潤d~未必適合你年紀用~
雖然我唔知你幾多歲~但適合媽媽用既野大多數都唔適合你用呢~oo~"

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 2009-6-6 11:28 AM 發表

奶狀洗面?.? 唔起泡個種?.?
如果係既話我建議你自己買返樽起泡類既洗面~清潔力會強d~
而且奶狀既洗面會滋潤d~未必適合你年紀用~
雖然我唔知你幾多歲~但適合媽媽用既野大多數都唔適合你用呢~oo~"

無泡泡架 xd

我廿二歲

會起泡既 有邊隻會好d^^?

我媽咪個樽...係Body shop買....粉紅色樽身 XD

原帖由 b3543 於 2009-6-6 11:54 AM 發表

無泡泡架 xd

我廿二歲

會起泡既 有邊隻會好d^^?

我媽咪個樽...係Body shop買....粉紅色樽身 XD

vitamin E~oo~?

起泡洗面方面呢......其實我自己用緊shiseido~
uv white條line既洗面泡沫我貪佢洗完真係會白d~嘻~
不過shiseido既洗面我真係覺得幾好用既~唔特別想美白的話可以考慮下the skincare或者men兩條line既洗面~
但你有無話要預幾多budget?.?
已有 1 人評分Good 收起 理由
b3543 + 3 唔該哂你^^&quot;/

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 2009-6-7 02:30 AM 發表

vitamin E~oo~?

起泡洗面方面呢......其實我自己用緊shiseido~
uv white條line既洗面泡沫我貪佢洗完真係會白d~嘻~
不過shiseido既洗面我真係覺得幾好用既~唔特別想美白的話可以考慮下the skincare或者men兩條 ...

係啊 係啊 我見佢有 vitamin E呢幾隻字

嗯~~200蚊到都ok (不過最低限度支野 可以夠一個月用 xd)

shiseido 既 the skincare或者men (筆記中 ......

原帖由 b3543 於 2009-6-7 08:42 AM 發表

係啊 係啊 我見佢有 vitamin E呢幾隻字

嗯~~200蚊到都ok (不過最低限度支野 可以夠一個月用 xd)

shiseido 既 the skincare或者men (筆記中 ......

(其實我真係覺得uv white好用d架~wakaka~)
不如你去shiseido問問d ba~一般都幾好服務的~
加上你又唔係攪攪震無幫襯個種~你係有心去買野架嘛~(但注意, 有心唔代表一定要買....)
所以可以去睇下~睇岩咪買囉^^

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 2009-6-7 01:36 PM 發表

(其實我真係覺得uv white好用d架~wakaka~)
不如你去shiseido問問d ba~一般都幾好服務的~
加上你又唔係攪攪震無幫襯個種~你係有心去買野架嘛~(但注意, 有心唔代表一定要買....)
所以可以去睇下~睇岩咪買囉^^

笑左

uv white..會唔會整到塊面白雪雪架 xddd

原帖由 b3543 於 2009-6-7 01:56 PM 發表

笑左

uv white..會唔會整到塊面白雪雪架 xddd

咁又無咁恐怖~
如果真係咁厲害, 一來實好多人買(XD), 二來我會好懷疑d咁"高效"既產品既成份.....
其實最好就打個電話去間鋪度book個skin test~咁就可以睇埋自己皮膚狀況, 有咩要改善之類之類~
但呢d比較花時間~如果唔想咁麻煩~就咁入去問下, 或者試下上手都ok~
(如果個ba好人, 話唔定會俾sample你試岩先買呢XD~不過最近d咁nice既ba好少見lu~)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 2009-6-7 03:36 PM 發表

咁又無咁恐怖~
如果真係咁厲害, 一來實好多人買(XD), 二來我會好懷疑d咁"高效"既產品既成份.....
其實最好就打個電話去間鋪度book個skin test~咁就可以睇埋自己皮膚狀況, 有咩要改善之類之類~
但呢d比較花時間~ ...

其實可能係漂白水

我印象中朗豪坊好似有一間 ?.?

睇下醫生..
因為我有個朋友以前都係淨係額頭有暗倉..
面珠2邊都冇..
會唔會係你梯so..梯到敏感?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 wai.. 於 2009-6-8 02:36 AM 發表
睇下醫生..
因為我有個朋友以前都係淨係額頭有暗倉..
面珠2邊都冇..
會唔會係你梯so..梯到敏感?

呢個..我又唔清楚tim

原帖由 b3543 於 2009-6-7 04:13 PM 發表

其實可能係漂白水

我印象中朗豪坊好似有一間 ?.?

朗豪坊有呀~西武外圍有專櫃~
不過佢個位置就開揚少少~我自己就麻麻地鍾意~
原帖由 b3543 於 2009-6-8 08:41 AM 發表

呢個..我又唔清楚tim

有無換刀片呀~? 如果係普通剃刀, 應該兩個月換一次~
同埋用完之後最好印乾水滴, 同埋放係乾爽通風既地方~
因為放係濕氣重既地方會好快生銹~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 2009-6-8 12:46 PM 發表

朗豪坊有呀~西武外圍有專櫃~
不過佢個位置就開揚少少~我自己就麻麻地鍾意~

有無換刀片呀~? 如果係普通剃刀, 應該兩個月換一次~
同埋用完之後最好印乾水滴, 同埋放係乾爽通風既地方~
因為放係濕氣重既地方會好 ...

咁邊到無咁開揚
----------------------------------
我用鬚刨架.....佢可以用水洗...
通常一個月都洗一次 CC
----------------------------------
聽日放假去睇睇先

竟然係度見到b哥

洗多D面
食多D水1果

原帖由 b3543 於 2009-6-8 01:13 PM 發表

咁邊到無咁開揚
我用鬚刨架.....佢可以用水洗...
通常一個月都洗一次 CC
聽日放假去睇睇先

可以用水洗的話應該洗密d呀..........一個月養菌養到傻.........
最起碼都三四日沖一次水......(說明書有無講?)

專門店咪會無咁揚囉~
例如屯門同銅鑼灣都有專門店~其他霎時間諗唔到~oo~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 傻仔然哥 於 2009-6-9 12:17 AM 發表
竟然係度見到b哥

然哥~o~

我都貪靚架ma (雖然貪極都唔靚

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 2009-6-9 03:47 AM 發表

可以用水洗的話應該洗密d呀..........一個月養菌養到傻.........
最起碼都三四日沖一次水......(說明書有無講?)

專門店咪會無咁揚囉~
例如屯門同銅鑼灣都有專門店~其他霎時間諗唔到~oo~

說明書 xd....買番黎就扔左唔知去邊lu xd
-------------------------------------------
銅鑼灣...搵搵先 cc
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 02:12 PM , Processed in 0.042539 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存