2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 魔力寶貝2 心得及資料區 合時裝的小發現(更新版)
返回列表 發新帖 回覆
go

合時裝的小發現(更新版) [複製鏈接]

睇完了~有d頭暈~最好可以分一分段~"~

到我有野想問...
1.舉個例~我把制槍想同R5槍合~想要H色既能力~制槍樣~1000耐~即係要點合?駛唔駛用制槍做樣~之後把把都合H色上去?
2.想上屬係唔係合完之後再上都得?搵返整到R5槍果位幫我加就得?定係要合之前加好哂屬~先合落去?
3.唔同屬性合埋會唔會有影響~即係一開始我制槍同R5既火屬性既槍合左制槍樣R5槍能力~之後再用呢把野同R5水屬既槍合成~最後會變成點?
4.如果一開始未合~支制槍扣左耐~49/50~會唔會令合出來既槍減耐既上限?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

樓主, 我試過用34/300耐 同一件 100/100耐既位成, 合完之後, 會變左 400/400耐的. 唔需要修理左先. 假如你想合多件既話, 可以用30點合成卷, 唔駛另外用20點修理左先既._." 試左好幾個方法.

其實最高唔係一千耐係可以破的
係bug黎
台灣ser有人合左4800耐
方法我就唔講啦~

原帖由 柏原小花 於 2009-6-29 07:17 AM 發表
其實最高唔係一千耐係可以破的
係bug黎
台灣ser有人合左4800耐
方法我就唔講啦~

唔好話你唔識

原帖由 naja17 於 2009-6-29 08:32 AM 發表

唔好話你唔識

你就當我係吧=]

究竟要合r4h裝(袍)1000耐,不扣能力,要用幾多件r4h袍,有人話10件都要r4 h袍,又有人話只要2件。如果只用2件t4 h袍,咁D能力唔係低左咩,因為裝既能力係平均番。

好多字啊- -睇左好耐囧

十週年勳章(賀詞)

簡單想問一個問題=.=
如果想用時裝做樣,一直放第一格就ok?

如果2件一樣既時裝合埋會唔會變左100耐?

原帖由 kk3b19 於 2009-6-12 03:49 PM 發表
到我有野想問...
1.舉個例~我把制槍想同R5槍合~想要H色既能力~制槍樣~1000耐~即係要點合?駛唔駛用制槍做樣~之後把把都合H色上去?
2.想上屬係唔係合完之後再上都得?搵返整到R5槍果位幫我加就得?定係要合之前加好哂屬~先合落去?
3.唔同屬性合埋會唔會有影響~即係一開始我制槍同R5既火屬性既槍合左制槍樣R5槍能力~之後再用呢把野同R5水屬既槍合成~最後會變成點?
4.如果一開始未合~支制槍扣左耐~49/50~會唔會令合出來既槍減耐既上限?

1你用唔用盾? 合法唔同
2正常係唔得! 一合左就唔可以再裝飾, 不過有bug可以再裝...不過作用唔大....因為唔可以無限合
3變左水屬
4唔會 合出來時係100耐

原帖由 chit82 於 2009-6-6 10:45 PM 發表
有個方法係可以補留後+值....就係!!係第1格放你o既裝上去~~做樣-->之後第2格放染左色o既裝上去~合成左之後會係200耐~~有返後+值o既野!但個樣~~變返普通裝個樣-=-”
最後一樣o既留意係~如果你合成左幾次~當3次!!應該係200~300耐~睇你用時裝定裝備合成做開頭~

呢段有問題...
第1 就算你將h裝放後合 能力都係一樣拉平衡
第2 如果係唔拉平衡既低下 件裝係冇辦法變200耐 除非你用同r既h裝合番h裝

結論 用同r既h裝合普通裝=h能力+普通除2 =200耐
用不同r既裝合h裝(放後) =h能力100% 但100耐

謝謝你 +1

原帖由 jason2 於 2009-7-8 10:33 AM 發表
究竟要合r4h裝(袍)1000耐,不扣能力,要用幾多件r4h袍,有人話10件都要r4 h袍,又有人話只要2件。如果只用2件t4 h袍,咁D能力唔係低左咩,因為裝既能力係平均番。

我試下解釋...領略到幾多就要睇你自己資質了....

1件h =$60蚊
10件h=$600蚊
合成卷x10=$75蚊

假設你而家合左10件h袍 唔計魔防了 只計魔攻你會比較易明白

123魔攻 123魔攻 124魔攻 125魔攻 125魔攻 125魔攻 127魔攻 127魔攻 127魔攻 129魔攻
然後你由頭開始合到尾
最後會得出128魔攻 1000耐久
跟住你用左675蚊港紙 合成次數10

呢個係一個最平實既合成方法......
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
好喇 你而家比675蚊我....我就會咁合

首先買40件 普通色81-84攻袍 分開合 81x10 82x10 83x10 84x10

81+81+81=81/300耐81+81+81=81/300耐81+81=81/200耐81+81=81/200耐
82+82+82=82/300耐82+82+82=82/300耐82+82=82/200耐82+82=82/200耐
83+83+83=83/300耐83+83+83=83/300耐83+83=83/200耐83+83=83/200耐
84+84+84=84/200耐84+84+84=84/200耐84+84=84/200耐84+84=84/200耐

好喇 而家手上有 16件袍 每件合成次數都係2-3
進入第2個過程 而家都跟唔到既 可以唔洗學了....

(81/300耐+81/200耐)+(81/300耐+81/200耐)=81/1000耐合成次數大約係5-6
(82/300耐+82/200耐)+(82/300耐+82/200耐)=82/1000耐合成次數大約係5-6
(83/300耐+83/200耐)+(83/300耐+83/200耐)=83/1000耐合成次數大約係5-6
(84/300耐+84/200耐)+(84/300耐+84/200耐)=84/1000耐合成次數大約係5-6

而家手上有4件1000耐久袍 進入第三個過程
81/1000耐+82/1000耐+83/1000耐=83/3000耐 合成次數約是7-8
83/3000耐+84/1000耐=84/4000耐 合成次數約是7-8 因為超過最大值11

而家手上得1件袍84/4000耐 用左300蚊
進入最後過程
84/4000耐+h色125魔攻/100耐=105魔攻/4100耐合成次數8-9
105/4100耐+128魔攻/100耐=117魔攻/4200耐合成次數9-10
117/4200耐+128魔攻/100耐=123魔攻/4300耐合成次數10-11

收工......123魔攻杖 4300耐 用一世

計下用左幾錢先 3把h色180蚊 43次合成320蚊

齊頭500蚊收工 要求高既可以再合多一次h色+多60蚊 或且等到用到冇耐先合都ok@@

領略到幾多就要睇你地既資質了 公式就大約係咁....當然唔同既合法有好多唔同既變化
呢個只係對初學者易上手既方法....
如果唔夠喉既可以親自來問我
但係如果呢板野都睇唔明既就唔好攪我了thx~~

已有 1 人評分Good 收起 理由
庸碌無能 + 1 重覆發帖

總評分:  Good + 1   查看全部評分

如果可以分類既話會好好多-,-...d裝合黎有d晒氣-,-"

我想問 如果要時裝既樣 要1000耐 同埋h色既能力 咁要點樣合????

THX.......................

謝謝樓主分享

多謝分享~讚好
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 05:31 PM , Processed in 0.052282 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存