2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 頭文字D6 AA 大家睇下 咩叫敗類
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 奉獻
go

大家睇下 咩叫敗類 [複製鏈接]

原帖由 DC(2) 於 2009-6-8 01:00 PM 發表
有無人知奉獻係邊位
佢宜加係到爆陰毒

爆 陰毒

講得好...

大家冷靜d可以嗎....

原帖由 死神領主 於 2009-6-8 01:53 PM 發表
大家冷靜d可以嗎....

何不見片中人勸高叫傻西者冷靜?

原帖由 奉獻 於 2009-6-8 01:55 PM 發表

何不見片中人勸高叫傻西者冷靜?

第一...講粗口個個我唔識
第二...唔通我同個fd(片中人)玩下都要得你批准??
第三...佢挑對面個個我唔識的...
第四...我從來唔睇少新手...你唔識我唔代表你可以用一套影片來估我人格吧
第五...你如果係EQ高少少...上面個幾位師兄講咩你理咁多做咩
第六...機鋪打交我唔知原因...但係網上罵戰就係因為d咁既主觀判斷而起...
第七...我個fd都無未出聲...師兄你係唔係有點多此一舉呢?

原帖由 死神領主 於 2009-6-8 02:02 PM 發表

第一...講粗口個個我唔識
第二...唔通我同個fd(片中人)玩下都要得你批准??
第三...佢挑對面個個我唔識的...
第四...我從來唔睇少新手...你唔識我唔代表你可以用一套影片來估我人格吧
第五...你如果係EQ高少少...上面個幾位師兄講咩你理咁多做咩
第六...機鋪打交我唔知原因...但係網上罵戰就係因為d咁既主觀判斷而起...
第七...我個fd都無未出聲...師兄你係唔係有點多此一舉呢?

第1   你識同唔識都冇關係,我針對係片中人串人行為
第2   無人話管你
第3   佢挑果個你唔識,你都諗下人地感受,係到做講解?你估人地聽到,好過癮?重點係放到上網,有人恥笑,你係唔係有責任?
第4   人格往往會從一d小事表示出來,仲有我冇估你人格喎...再者,放到上網,人地會笑架,你諗下e點
第5   我eq高唔高,唔關事,反而好似係你敏感
第6   我只係針對片中人高叫傻西(唔通咁係岩??咁客觀係點???)
第7   佢冇出聲唔代表我做唔做,我針對既係話人傻西,仲要放上網笑人3分34

你會唔會敏感左d?我冇話係你
我針對ge只係片中叫囂行為,仲要放上網笑人3分34,e個係事實吧

原帖由 奉獻 於 2009-6-8 02:15 PM 發表

第1   你識同唔識都冇關係,我針對係片中人串人行為
第2   無人話管你
第3   佢挑果個你唔識,你都諗下人地感受,係到做講解?你估人地聽到,好過癮?重點係放到上網,有人恥笑,你係唔係有責任?
第4   人格往往會從一 ...

你依家同管緊我有咩分別呢...師兄...
世界咁多不平 你咁想宣揚正義 點解唔去做總統呢...
你如果係客觀d睇就唔會誤解我意思...
你到依家一路都係維持自己既觀點...咁唔係主觀係咩呢...
如果師兄你認為咁既行為係唔岩...
咁我支持你去做教育界..教好下一代...而唔係係度引起罵戰...

原帖由 死神領主 於 2009-6-8 02:26 PM 發表

你依家同管緊我有咩分別呢...師兄...
世界咁多不平 你咁想宣揚正義 點解唔去做總統呢...
你如果係客觀d睇就唔會誤解我意思...
你到依家一路都係維持自己既觀點...咁唔係主觀係咩呢...
如果師兄你認為咁既行為係唔岩...
咁我支持你去做教育界..教好下一代...而唔係係度引起罵戰...

重申一次,我只係針對片中該等行為,點管你呢?
講此類說話好無謂,你咁多錢打機做咩唔賣旗?有意思嗎?
客觀意見都係由多個主觀所組成,有真正既客觀意見嗎?所謂客觀就係站於你方?我站在受害者方有何不當?
我唔維持自己觀點,難道我要見人叫傻西而拍手叫好?大笑人3分34?我可不想做哈巴狗
我認為咁唔岩,我有我自己做事既一套,我認為我見到人地咁既行為,我講下我既睇法,作出指責有咩錯?
我都支持你做律師啊,不過係幫窮人受枉者辯護...而唔係再為高叫傻西放片上網比人恥笑這些明顯不對行為作辯護.

原帖由 奉獻 於 2009-6-8 02:42 PM 發表

重申一次,我只係針對片中該等行為,點管你呢?
講此類說話好無謂,你咁多錢打機做咩唔賣旗?有意思嗎?
客觀意見都係由多個主觀所組成,有真正既客觀意見嗎?所謂客觀就係站於你方?我站在受害者方有何不當?
我唔維持自 ...

由你點改個主題都知同你講咩都無用...
你又知人地受害???打左3分34=恥笑??? 你咁都唔係主觀???
你有你自己做事既一套方法....你都講到好明你唔會接受人地既方法啦
咁我好難唔信你唔係一位主觀 以自我為中心既人喎師兄
我到依家都唔明...一段你唔知來龍去脈既片你就咁盡心盡力去搞咁多野..
Youtube大把更過份既片 點解你又唔去宣揚正義???

等我出泥講句野啦
1)拍片者同被拍者主角大家係咩關係係佢2個先知,如果一個願打一個願捱邊個管到咁多
2)拍片者同叫囂者係分別2個人,我覺得拍片者片中既言詞唔算過分,過分既係叫囂果個?
3)已有人澄清拍片者與叫囂者完全只屬路人關係
4)樓主係講得有道理,但整件事最不著果個應該係路人甲
5)到底邊個係路人甲?

原帖由 楓之間 於 2009-6-8 06:09 PM 發表
等我出泥講句野啦
1)拍片者同被拍者主角大家係咩關係係佢2個先知,如果一個願打一個願捱邊個管到咁多
2)拍片者同叫囂者係分別2個人,我覺得拍片者片中既言詞唔算過分,過分既係叫囂果個?
3)已有人澄清拍片者與叫囂者 ...

冇人知係邊個- -
應該主角識的人掛-.-

原帖由 老人甲 於 2009-6-8 06:24 PM 發表

冇人知係邊個- -
應該主角識的人掛-.-

L仔應該最清楚哈哈

原帖由 死神領主 於 2009-6-8 06:33 PM 發表

L仔應該最清楚哈哈

L仔未必清楚...太多人識佢啦...金田

原帖由 老人甲 於 2009-6-8 08:51 PM 發表

L仔未必清楚...太多人識佢啦...金田

金田"神"人

原帖由 奉獻 於 2009-6-8 01:49 PM 發表

關咩事?

都話你班友仔只係會好唔理性咁互相認同,

分身?哈,你自己查下囉

唔好理佢係唔係分身,重點係佢講既野有冇錯,唔係分身

我只係覺得有新人只發過1帖 有d懷疑係咪某人分身撐自己/別人 咁就失去"客觀"討論的大前提

如果正/反雙方都不停開分身撐自己/別人 咁同"好唔理性咁互相認同"就真係一樣了 只係你有你講 我有我講

所以係一定有關係 唔係唔關事

同埋 我唔識拍片者/挑機者/被挑者/叫囂者 所以冇必要"好唔理性咁互相認同"

我認為其他人唔清楚 挑機者/被挑者/拍片者 間既關係 (包括我)

又何必理人地咁多

可能佢地咁挑機只係為左娛樂 又有可能被拍者要求放上youtube

仲有 佢講既野對與錯根本冇人能夠下定論

A覺得岩 B講得錯 咁又點? 邊個能夠介定"對與錯"既定義?

唔係正丸黎既咩= =

回34樓的那位  請別自作聰明吧 我和樓主不是同一人來的
請你別為了打破別人的"客觀"而作出這沒實證的推論吧
你不認識拍片者/挑機者/被挑者/叫囂者 嗯,沒問題..
但認同這方面..很明顯是你們這論壇的人為了幫一個比較有名氣的人而作出沒理性的認同吧
誰是誰非相信大家心中都知道 相信有一個正常大腦的人都可以想到
在影片中很明顯看到拍影片者和說粗言的人在欺負那人吧 就算不認識他們都可以看得清楚...不會不明白吧?
而在這有人不斷維護拍片者...相信大家都明白拍片者是誰了?這點說話不用親口說出來吧
別為了自完其說而用這點小手法 很沒趣
對...挑機是為娛樂 但挑機中受其他人的恥笑和人生攻擊是娛樂嗎?我想應該想到吧
可能要求拍片者放上youtube??別說這點無聊的說話吧..有可能嗎?別為了自完其說而說出這種不知所謂的說話吧..可笑
對和錯不能下定論?說笑嗎 明顯看出了受拍者是沒有罪 是拍片者和說粗言者不斷恥笑和人生攻擊對方..難道他門是對?
對和錯如果不能下定論的吧..那這個世界不就成了是非黑白不分之都?那法庭 學校 這點地方是不是現在沒用了?
另外 這很明顯看出了對和錯...對和錯在那方面..想想吧...我想連我的幼稚園妹妹都可看出了

再說 我一直上論壇都只是看文 我是看了這種不平的事才開帳發言的..想不到給人認為是分身  ....笑
希望這事到最後能看到一個完美的審決吧

原帖由 楓之間 於 2009-6-8 06:09 PM 發表
等我出泥講句野啦
3)已有人澄清拍片者與叫囂者 ...

對...關係我們是不知道..難道不可以是欺凌嗎..
你只說如果 我不說如果了.你想是欺凌機會大點還是你說的關係大點?世界上有多少是你說的這種人? 心知吧
拍片者言詞不算過分 是你認為吧 過不過分不是你一個人認為就可以吧 你都說了覺得 這就是你自己主觀的觀點吧
而且 他將這情況拍下已經是有很大的問題了 還要放上youtube
就算只是路人關係又怎樣?拍這片是正確?
最不著是路人甲 這是你自己想吧 路人甲言語的確是十分過火 但至少他沒有把這種情況拍下 還要放上youtube
我想你說話不要太主觀吧..不是你覺得 認為 就說出來吧

算了吧
拍片者同被拍者有何種關係外人應該唔清楚吧
條片會唔會上utube係佢地兩者之間既問題,不如等被拍者解話?

樓主我諗非片中人仕又點知當時咩情況
從第三者角度去睇,同佢地朋友自己圍內既觀點又未必盡同

旁觀者清,當局者迷
以我認識既拍片者并非可以由此事判斷其行為卑劣
以事論事,萬請各位別作人身攻擊

那樓上那位既然這樣說 你是清楚關係吧 何不說出來討論一下?
可以的話,被拍者可以解話是最好 但不知會否有人裝扮成被拍者出來說謊?

就算以你認識的拍片者不是這樣 但我們的確看到他拍下這影片

"旁觀者清,當局者迷
以我認識既拍片者并非可以由此事判斷其行為卑劣
以事論事,萬請各位別作人身攻擊"

你說得出這話.證明了你都認為此事其行為卑劣
但拍片者有沒有因這事而道歉認錯?
好人會做錯事 但是若好人做錯事都會認錯道歉?而拍片者有嗎?

回復 36# reji~@ 的帖子
你係咪分身只有你自己知道, 同埋我只係"懷疑", 並無你所謂的"推論", 我亦無你所謂的"自作聰明"
這論壇誰比較有名氣? 我都唔知道, 你可唔可以話比我知? 就算有應該都唔係局限係頭d區吧?
我有必要咁做咩? 有錢分?
如果說我有的話 咁我相信你只係五十步笑百步 責人嚴 律己寬 你冇資格批評我
何況我冇作出你所謂的"沒理性的認同" 由頭到尾我都係中立, 我並無表明我的正/反立場
我只係一個路人, 我知道自己並無權力去決定誰是誰非, 誰是所謂的"敗類", 呢個亦唔係我既事, 我亦冇義務去咁做
呢d係挑人與被挑者之間既事 誰是誰非只有佢地自己知
片中有冇恥笑我唔知 但人身攻擊我可是看不見

"可能要求拍片者放上youtube??別說這點無聊的說話吧..有可能嗎?"
"對和錯不能下定論?說笑嗎 明顯看出了受拍者是沒有罪 是拍片者和說粗言者不斷恥笑和人生攻擊對方..難道他門是對?"
唔知你有冇讀過中學"知魚之樂"呢課書 冇既話請你自己上網參透下點解
我幫你節錄埋其中一句重點出黎 - 「子非魚,安知魚之樂」

"對和錯如果不能下定論的吧..那這個世界不就成了是非黑白不分之都?那法庭 學校 這點地方是不是現在沒用了?"
那你能為道德下個定義嗎?  我覺得片人者開心就好,  無需要攞到成個世界黎比較
如果你真係想為片中你所謂的"被恥笑和人生攻擊"者平反, 為佢伸張正義, 咁我諗你先去問下佢是否如你所言一樣被"恥笑和人生攻擊", 再作你所謂的"對和錯"評論吧

PS  係"自圓其說", 唔係"自完其說"

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:05 AM , Processed in 0.036675 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存