2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 《尋仙online》分流合併 開創仙界全新陣營 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[消息] 《尋仙online》分流合併 開創仙界全新陣營 [複製鏈接]

《尋仙online》分流合併 開創仙界全新陣營

《尋仙online》6月份將會進行大規模改版,屆時將會出現陣營對抗任務,令整個仙家漸漸凝聚著緊張氣氛。這場仙界大戰即將爆發,屆時定會掀起一翻龍爭虎鬥,《尋仙online》營運團隊有見及此,決定對車公廟伺服器分流進行完美整合,令雙方陣容更強大,更團結,屆時人流全面集中,陣營對戰時將更考驗各大門派的合作互動,究竟誰是武林之尊,誰是門派之首!!還看6月下旬︰《尋仙online》大型改版。

分流合併 集中火力
《尋仙online》在6月10日更新時將會對每邊陣營進行分流合併,由每邊3條分流合併成每邊1條。陣營分流亦會進行優化步驟,以應付合併後之人數激增流量。而現時各分流之家族、門派等在合併後不會受任何影響,眾仙友可以安心繼續傲遊尋仙,而各派掌門更可藉此機會廣收弟子,以壯門派之勢力。

尋仙首推跨陣營任務
什麼是敵對陣營?敵對陣營是《尋仙online》的一個特色設定。你在創建遊戲的新角色時,會提示你選擇一個陣營,太極或乾坤。這兩個陣營提供相同的遊戲體驗,但彼此無法看到敵對陣營的角色。而遊戲後期,兩個敵對陣營很可能會發生大規模的對抗。
根據角色等級,玩家可以到達敵對陣營的區域分別是京城、茅山、地府的探哨營地,探哨營地是你被傳送到敵對陣營後的暫留場景,這裡設有鐵匠、錢莊、貨郎,方便你進行裝備買賣修理和物品寄存。如果你準備在敵對陣營大顯身手,先清理一下背包,修理一下裝備,也是很有必要的!
到達敵對陣營時,會獲得30分鐘「鬥轉星移」狀態,狀態消失時,你將換線被傳送回自己的綁定伺服器。在敵對陣營,對方的玩家和NPC都是紫色名字,而對方看到自己也會是紫色名字的,攻擊紫色名字的角色,不會有犯罪值懲罰,在敵對陣營死亡後會回到哨探營地中。敵對陣營有些NPC的攻擊力是很高的,你一定要多加小心。前往京城廣場與跨服任務NPC廣寧子對話接取跨服任務。跨服任務難度不同,有些也許你單槍匹馬就可完成,難度稍大的任務就需要你呼朋引伴,組隊前往了。
任務只是你體驗跨陣營設定的一部分,在異國境地,滿是陌生的面孔,做任務的同時你難免會遇到敵對陣營的玩家,到時候也許你會得到敵對的玩家施與援手,也許會互相切磋一下武功,不管怎麼樣,跨陣營的任務系統都會使你的遊戲體驗更加豐富多彩。
想知道更多跨陣營的對抗內容嗎?請密切留意6月下旬!《尋仙online》全新大規模改版。
妖!你今日捉左未!?
http://www.xxonline.com.hk/

終於捨得改版啦咩...d人都走左大半lu

GM你唔係依家就出跨服殺人啊

你有冇諗過d新手啊    係出面打打下怪冇啦啦比人殺左

你係新手你會唔會再玩呢隻game啊

你想折埋隻game咪直接d囉

大陸就係比個咁ge野搞到冇晒人玩

你等折埋啦   都未見過咁白痴ge代理

而家都咁少人玩...唔知到時會唔會多返d人玩

可唔可以寫清楚 d 會到時有咩野變化呀 ? 用直接語言黎表達啦......

切磋, 施與援手呢 d 廢話唔好用啦

原帖由 xjjhgh521 於 2009-6-8 10:04 PM 發表
GM你唔係依家就出跨服殺人啊

你有冇諗過d新手啊    係出面打打下怪冇啦啦比人殺左

你係新手你會唔會再玩呢隻game啊

你想折埋隻game咪直接d囉

大陸就係比個咁ge野搞到冇晒人玩

你等折埋啦   都未見過 ...

@@ 本黎我都以為可以亂殺, 但係睇清楚d ...

根據角色等級,玩家可以到達敵對陣營的區域分別是京城、茅山、地府的探哨營地,探哨營地是你被傳送到敵對陣營後的暫留場景,這裡設有鐵匠、錢莊、貨郎,方便你進行裝備買賣修理和物品寄存。如果你準備在敵對陣營大顯身手,先清理一下背包,修理一下裝備,也是很有必要的

我想問一個問題

跳舞大師去到 : 京石驛道, 京城東郊, 咁, 跳舞人仕會唔會俾敵對陣營殺 ?

因為跳舞大師經常去京城的

原帖由 ~*健*~ 於 2009-6-9 10:26 發表

@@ 本黎我都以為可以亂殺, 但係睇清楚d ...

根據角色等級,玩家可以到達敵對陣營的區域分別是京城、茅山、地府的探哨營地,探哨營地是你被傳送到敵對陣營後的暫留場景,這裡設有鐵匠、錢莊、貨郎,方便你進行 ...

暫留場景只不過比你修裝賣下野   出左去之後只要係敵對人都殺得  你夠勁ge  沖入去京城屠城殺晒d交任NPC都得

好丫, 到時全世界争一條九幽, 神龍.
開頭可能有人覺得好好玩, 但到後來只會令到越里越多人頂悟順而悟玩.
睇里呢間代理系一間無遠見既公司.
我系你地既話會首先考虑炒自己公司D人先囖, 請埋晒D人番里諗D咁既屎橋, 講到底米又系因為你地覺得玩尋仙既人數吾夠, 所以悟想maintain咁多部server.
你地根本悟知個問提系邊, 你地要做既野系諗瓣法令到更多人玩尋仙 而悟系因為人數悟夠去殺D server.
你諗下, 如果再進一步少人玩, 你地有咩打算? 不如將兩個陣营合拼埋囖好無呀?
好心你地諗下野啦 我真系認真地建議你地請過班marketing既人, 而家果班明顯悟系好掂.

合左會好q煩,一定會有d高lv黎京城打d低lv

傻架?

現在一定唔合得架!!!!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 08:30 AM , Processed in 0.049409 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存