2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢龍物語 《夢龍物語》職業心得及資料區 。。。法師系專區。。。(附少少心得(絕對原作) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

。。。法師系專區。。。(附少少心得(絕對原作) [複製鏈接]

這裡可以討論關於法師系的
問題,心得,各技巧等。
有甚麼心得意見,再這裡和大家分享吧!!!
可以給大家/新手玩得更有準備。
唔該沉左就推推吧
首先說一說我的心得吧
到20lv轉 一轉,接任轉職 完時就會送重點卷
如果你做任轉職,都不需要太重視20lv前的技能點
因為可以重點,但轉職左 都要學番法c技能。

法師(1-19lv):
說說山炮彈(左下角3個技),其實這技能可以不用點
個人覺得不好用,原因太慢
到你用得隕石 你就會忽略這招
這技已經被隕石代替了

說右手邊的技能了
強化法力藥水,這招有人加爆 有人加1
加爆當然省了唔少買水既錢,但1轉後我建意加一(因為是前置技能,所以一定要+1)就可以了
因為1轉後 唔少技都要加爆,要用技能點都高,所以加1省技能點加1轉後的技吧
無需太注重這招。

魔法增效一定要加爆,可以加魔攻
每招技既攻擊力都會提升加100攻
其實差別都好大,有d人要打3下先殺死一隻小怪,就係因為差100>攻
如果加左就打兩下,升lv都快d,唔洗又要打多一下。

九命貓魂(佛頭)要加爆 同魔法增效一樣道理,唔洗多解

緩速恢復vs自療術
個人意見 緩速恢復 是好過自療術
因為緩速恢復可以醫埋自己隊友的hp值
到5lv,可以回hp5%的量 持續30秒
慢慢咁回都已經回左大半血
自療術雖然可一下即回 但使用mp都好多,唔建意加。

魔法爆破個個人都以為要加哂 其實只+1就可以
因為到隕石3lv 可以令怪挑空 大家目的都係要電佢3野
但挑得太低 所以要按完跳 就要快速按 下+x 再按實x 就可以電佢3野
而魔法爆破挑得太高 又唔知要係邊個高度電佢 所以這招+1就可以

隕石:升爆吧,原因:攻高。上邊都說了隕石的重要。

空中閃電:升爆,電3野,怪都就死了(當然是對你級數的怪)。

伏地挑擊:廢到無人有,隕石3lv代替左佢。

以上配點是1轉前的需要,20級後有些要點都不需要點

轉職之後 只需加右手邊的技能
強化法力藥水1/5
魔法增效5/5
佛頭5/5
緩速恢復5/5(巫師先要,際師唔洗)

如有批評,我都會接受大家的意見
不要引發罵戰。

THX...........
已有 1 人評分威望 收起 理由
呀忍~ -5 內容觸犯版規

總評分:  威望 -5   查看全部評分

仲有 2轉之後  雷球 可以唔洗加爆  但係能量集中一定要爆
5lv可以經過電成10下

我玩劍士也

所以冇乜用 =]"

推下先..我都係玩法系既人

原帖由 kinbb 於 2009-6-13 00:23 發表
THX...........

已扣分
無意義的回覆:內容空泛的回覆,例如任何論壇表情/符號/hihi、support、十卜、支持、88、沖涼先、食飯先
等等,以及單一文字加上論壇表情/符號均視作無意義的回覆處理。
*上述所有違規者會先被扣分,再犯將會被禁言

原帖由 呀忍~ 於 2009-6-13 05:21 發表

已扣分
無意義的回覆:內容空泛的回覆,例如任何論壇表情/符號/hihi、support、十卜、支持、88、沖涼先、食飯先
等等,以及單一文字加上論壇表情/符號均視作無意義的回覆處理。
*上述所有違規 ...

版主真係好勤力!!!!

我隻法師卡左係36 好難升呀 打裝又打唔到 買又買唔到
不過1個人清銀河3 由35打到36 都打唔到肩
有冇好心人放比我 頭同肩!!

原帖由 -小蛋- 於 2009-6-13 11:20 發表

版主真係好勤力!!!!

36單人打黑粉沙..都幾好升..
未過40裝都唔洗咁講究住既..
反正法系傳統..唔係秒人就比人秒..
只要係+智/+體就得啦..

各位大大~如果咁加點既話會唔會有問題!
咁加好唔好!!

魔法爆破 Lv 1/5
最多對2個站著或倒地的敵人造成傷害並挑空。

強化法力藥水 Lv 5/5
使用恢復魔法的所有恢復類物品時恢復效果+30%。

魔法增效 Lv 5/5
加深對魔法的理解,提升自身實力

緩速恢復 Lv 1/5
使用恢復魔法,讓自己和同伴的HP逐漸恢復。

九命貓魂 Lv 5/5
將頭變成可愛又冷靜的貓咪,更帶來了實力的提升

自療術 Lv 5/5
集中精神將魔法轉化為生命力對自己進行恢復

流星火球 Lv 5/5
在一段時間內強化普通攻擊,可以同時發射7個火球,此時發動力太強不能邊移動邊使用。

冥想 Lv 5/5
坐地冥思,提高對於恢復的能力

偵測術 Lv 2/5
召喚真實之眼,可以看透周圍的一切

召喚:小護士 Lv 1/5
護士姐姐注射速效藥劑回復自己和範圍隊友的體力

生命結界 Lv 1/5
在自己前方設置能量棒制造HP恢復結界。結界內的隊友每2秒恢復200點HP,持續40秒,單個角色恢復10次後失去效果。

施法加速 Lv 5/5
把自己和範圍內隊友的所有技能施法時間減少0.5秒。

群療術 Lv 5/5
聖光照耀,快速恢復受傷的自己和同伴

復活術 Lv 5/5
生命女神保佑~想要復活隊友,需要虔誠的祈禱

法杖精通 Lv 5/5
使用法杖時提高魔法攻擊力+35%。

淨化 Lv 1/5
神秘護符,據說沒事的時候使用還能帶來好運

火球強化 Lv 1/1
強化普通攻擊,可以同時發出兩發火球攻擊最多兩個目標。但不能邊移動邊攻擊。

恢復體力 Lv 1/5
以魔法攻擊力的55%轉換成增益效果,給包括自己在內的一定範圍內的隊友加增益效果在25秒內每5秒持續恢復相同量體力。

防護結界 Lv 5/5
給自己形成防護膜吸收5000傷害,吸收指定量傷害後消失。

能量吸收 Lv 5/5
增強屏障效率吸收額外2500點傷害。

完美結界 Lv 5/5
在任何攻擊下都受到保護,不過除了普通攻擊外不能進行任何攻擊

原帖由 -小蛋- 於 2009-6-13 11:20 發表

版主真係好勤力!!!!

有少少暗串成份....

由於本人係巫師 無法說出際師的心得。 順便推推
同埋有冇人幫我主題上色--唔該

原帖由 呀忍~ 於 2009-6-13 13:56 發表

有少少暗串成份....

我暗串d咩= =
話你勤力?
你的確係幾勤力 捉人好快 係話你係版到
定係話我隻嫩法

我想請問一下, I am 祭c
究竟如何使用復活術?
至今未成功過...
每次隊友一死, 我走到他身邊, 案下復活術
我的確使用了, 有畫面有扣mp, 但他還是復活不了, 害我十分無奈
我對他們十分抱歉...
why!!???

請各大大賜教@@
thx

可唔可以再詳細講下 巫c點加技好 , 有d咩好處/壞處@@""??

我宜家14lv. 打 第三個副本 , 比d怪打扣好甘 ..o口o""

另外 "綠色套裝"打咩有嫁 o.o""??

原帖由 sword001 於 2009-6-15 05:47 PM 發表
可唔可以再詳細講下 巫c點加技好 , 有d咩好處/壞處@@""??

我宜家14lv. 打 第三個副本 , 比d怪打扣好甘 ..o口o""

另外 "綠色套裝"打咩有嫁 o.o""??

套裝?副本完左會抽,但係好少會抽到自己既裝--
好似我係巫C,抽裝 唔會點抽到自己職既裝。
綠色?精良?精良可以用被封印的裝用幻魂解封
通常都係會變左精良。

求大大幫幫手

我係際師 吾知點加技....幫幫手thx

樓主可唔可以分享埋巫師應該點加技???
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:55 AM , Processed in 0.032606 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存