2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 我想問有咩起泡洗面產品好用
返回列表 發新帖 回覆
go

[美容-產品] 我想問有咩起泡洗面產品好用 [複製鏈接]

我想問有咩起泡洗面產品好用  
d人話夜晚用起泡好d 朝早用唔起泡好d 係咪真ga

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 音樂廢柴-莫札實 於 2009-6-14 01:19 PM 發表
我想問有咩起泡洗面產品好用  
d人話夜晚用起泡好d 朝早用唔起泡好d 係咪真ga

我鍾意shisedo~uv white既cleansing foam~因為真係美白

夜晚用起泡係因為出完街塊面污糟d, 多d塵埃污垢, 所以用d潔力比較強既洗面產品會乾淨d~
朝早訓醒理論上唔會點沾染到污糟野~所以可以用d溫和d既洗面產品~
至於好唔好另外用支唔起泡既就睇你個人喜好了~

我個人用SEBA MED5.5既淨膚潔面泡
我覺得幾好用喎..用完好乾淨...
仲好滑TIM...我係藥房買七十幾一支囉..
你可以試下,..我本人仲係有嚴重皮膚敏感,,,,
不過用左佢都冇事...

原帖由 小sion子 於 2009-6-15 02:14 PM 發表

我鍾意shisedo~uv white既cleansing foam~因為真係美白

夜晚用起泡係因為出完街塊面污糟d, 多d塵埃污垢, 所以用d潔力比較強既洗面產品會乾淨d~
朝早訓醒理論上唔會點沾染到污糟野~所以可以用d溫和d既 ...

其實想知日頭用一隻牌子..
夜晚又用另一隻牌子..咁會唔會易敏感..

原帖由 wai.. 於 2009-6-19 06:51 PM 發表

其實想知日頭用一隻牌子..
夜晚又用另一隻牌子..咁會唔會易敏感..

唔會......
你係容易敏感既話, 搽其中一枝已經會敏感, 唔關"撞左"既事
(事實上護膚品全部都係好穩定既化學品, 無咩可能會有化學反應......)
我樣樣野都唔係跟牌子全條line買~家中護膚品就是萬國旗啦~

原帖由 小sion子 於 2009-6-20 05:20 AM 發表

唔會......
你係容易敏感既話, 搽其中一枝已經會敏感, 唔關"撞左"既事
(事實上護膚品全部都係好穩定既化學品, 無咩可能會有化學反應......)
我樣樣野都唔係跟牌子全條line買~家中護膚品就是萬國旗啦~

HAHA..有d想大開眼界..

原帖由 pisces48732 於 2009-6-19 12:57 PM 發表
我個人用SEBA MED5.5既淨膚潔面泡
我覺得幾好用喎..用完好乾淨...
仲好滑TIM...我係藥房買七十幾一支囉..
你可以試下,..我本人仲係有嚴重皮膚敏感,,,,
不過用左佢都冇事...

我最近都有用過~~
用完好乾淨
幾舒服

原帖由 wai.. 於 2009-6-20 07:27 PM 發表

HAHA..有d想大開眼界..

你要等我執房佢地先有可能會共冶一爐~oo~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-14 10:23 AM , Processed in 0.030473 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存