2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 蓋布蘭德帝國 紫國幾時先會大.....
go

紫國幾時先會大..... [複製鏈接]

今日放工8點幾開始打
一直不停咁輸, 成個中土冇哂紫色
歐布本土都要輸俾殘陣ge C 團三次
點解永遠冇「團」就好似唔識打咁......
雖然唔係同團可能轉線統一唔到, 出qml 出死0 d 時間夾唔到
但係守塔、出騎呢d....無論大團細團, 有團冇團.....
FEZ 都開左一年, 唔會呢個時刻都未知道gua....
輸戰術ge 冇野好講心甘命抵
仲係輸埋呢d 傻野.....拎人仔去同人地隻死0同龍玩
有塔唔爆要去追人仔打.....真係灰到爆......
每個人都做少d傻野,提下自己唔好貪人傷唔好貪執雞
提下自己唔好貪就腳淨係去近果條線
唔好見有利就去爭人傷劣勢反而唔去幫
其實就已經輸少好多無謂場........

係團入面我成日都話:
唔好理d街人,睇左自己有冇野做得唔好先
不過問自己ge 同時...都真係好想問句
紫國幾時先識長大ar?

今日真係好委屈..-.-
同埋大家對跳山,壓線呢d唔夠果斷
成日一個一個咁去..唔齊上齊落
次次都係見到v團d人大叫d人行先識郁..
要對自己有信心先得ka..
次次咁你眼望我眼
見人沖自己先沖
d黃金機會好多時咁就無左..
同埋戰力又係一個問題..
我見好多時唔係無人守塔..
而係根本唔夠人地打..又點可以守塔呢?
人地小隊打得邊線偷塔..一定有咁上下實力..
所以真係要好好磨練自己技術
至少要成為令人安心同信賴既戰友
咁大家先有默契咁齊上齊落..

其實只要大家記住幾個超級重要而且基本ge野就ok....
1.睇地圖:見到地圖有好多敵人行緊去拆我方ge塔..請快去守塔...
2.睇頻:見到頻有召,騎ge快幫...見到有人叫守/拆塔,人仔快幫..見人話唔夠騎,快出!!
3.唔好破冰:留意身邊有冇盾戰..有ge..唔該留返俾人地暈..嚴禁普攻!!
4.唔好消技:暈左ge人 請留返俾雙手戰同火法打..唔係ge話亂出招消晒技..條友暈左都唔駛死..嚴禁普攻!!
5.唔好亂起ob: ob記住要守到先好起..守唔到ge起左等於送比人拆..所以ob唔好起太前...前ge用侵上
最後...大眾利益為先..個人利益為後..
o係fez..你拎人傷第一,殺人第一,冇人會記得..冇人會覺得你勁
好似玩國服ge人所講..大家別再自high了....
擴建,出騎,相比沖傷的確較悶...
但難道輸國戰不是更無癮嗎??
願各紫國人共勉之

*守塔係fez ge鐵則, 唔識守塔等於輸左大半

輸c團冇野講 但可以控制輸一條內 已經係成功

原帖由 wan041100 於 2009-6-16 07:37 AM 發表
輸c團冇野講 但可以控制輸一條內 已經係成功

點解冇野講.....
做咩要將自己定係個咁ge 位?? c 團都係殘陣
點解一見到"Crusades", 見到"烏合", 見到"幻影噬魂軍"
就覺得自己一定輸, 輸一條內就好成功?
一開波已經諗住必輸,  個心態已經好失敗
橫掂都諗住輸, 仲會有幾盡力打??
只會諗住死少d, 執多隻雞, 屈下建傷
咁最尾肯定係敗北la....個成功係d 咩??

C 團果d 唔係gm 唔係外掛 唔係bug
佢地只係普通玩家, 大家係隻game 入面都「可以」做相同ge 野
佢地出到召我地都出得, 佢地去爆塔去守塔, 我地都得
點解要諗住自己實輸? 如果諗住自己實會輸, 不如入第個場唔好打佢地
少個隊友, 好過多個諗住自己輸梗ge 隊友
你交得7 成貨, 同你一齊入對面條友有10成
50人入面有20個係咁已經收得工.....

俾人睇小冇辦法, 自己都一齊睇小自己ge
咁就真係永遠唔會大

因為我地紫國一心汁雞的人多,打傷人少,大多怕死怕傷(唔打傷人邊有雞比你地汁呢)

起OB的位是守不到,好像起在山邊,敵可以由上OR下打去,
野戰的雙手戰經常5個追1個冇血,最後冇血的人打唔死,5個戰死左
野戰的法,打打下跑唔見人
野戰的弓經常打敵戰士,唔打法,弓,冇血的人
之後大家都唔殺上去,一直的防,最後退回家(最好的防守是進攻,防線起在人地家,好在自己家)

我只是個少少的弓游唔可以令戰線有咩作維,但我都會只打敵法同弓,因為打中好開心
最後紫國的團真的好多

原帖由 chamkey 於 2009-6-16 09:06 AM 發表

點解冇野講.....
點解一見到"Crusades", 見到"烏合", 見到"幻影噬魂軍"
橫掂都諗住 ...

??

輸唔緊要
最重要人地講要聽
有時d人為左戰績係咁殺 完全無視戰術
eg. 炸qml 時d人自殺回城守 仲係咁狂殺- -
這已經是輸了在戰術的推行而非戰術本身了

p.s. 大家有無發現呢個星期紫國多左好多新人加入
唔知係轉國定新玩家呢

玩傑坷 最練到轉線同分配人手~
一個殺人叻既人 如果為左貪快 傑坷揀中路
我既諗法係 既然你咁犀利 不如幫D唔夠打既路推仲好
打國戰 我諗我會想嬴 好過見到自己殺好多人但係輸既結果
有時希生下 出下騎 防下QML安心嬴國戰仲好

c團的贏的是戰術....
琴晚我有份打ge一場歐布....
c團一入冇耐爆龍..佢地好彩冇野講...
另外...佢地出qml係死靈+7-8騎一齊行...
第一次出qml..佢地係行得好慢...
以我估計..目的係引我地打qml..用騎殺晒我地d騎先...
真正目的係出第二隻qml時..我地d騎死晒出唔切冇騎打佢地....
另外...c團亦一邊出qml時..一邊用龍同人拆我地d塔...
街人一見到qml就全沖晒過去...守塔者=0....
c團贏係贏在戰術..佢地同一時間可以做緊幾樣野....
但我地只係做得一樣....
知己知彼..百戰百勝...
戰術ge成功..取決於合作性...
o係呢方面..c團無疑係hkfez咁多個團入面做得最好.....

原帖由 chamkey 於 2009-6-16 09:06 AM 發表

點解冇野講.....
橫掂都諗住 ...

係囉..太無信心了..
總覺得大家係怕死多過咩咁..
講真怕死不如坐水算 -> by烏合某指揮
為國捐驅係光榮呀..
總之唔好怕死就好了
連個攻勢都無..人地真係當街場咁打

原帖由 幻瞳Evangeline 於 2009-6-16 14:01 發表

係囉..太無信心了..
總覺得大家係怕死多過咩咁..
講真怕死不如坐水算 -> by烏合某指揮
為國捐驅係光榮呀..
總之唔好怕死就好了
連個攻勢都無..人地真係當街場咁打

但D人死當要怕傷怕死
有方法令佢地唔怕嗎?
人地多個佢地時跑,
邊打邊跑都不會

原帖由 冰騎淋 於 2009-6-17 10:02 AM 發表

但D人死當要怕傷怕死
有方法令佢地唔怕嗎?
人地多個佢地時跑,
邊打邊跑都不會

20個人一齊沖上去無雙我就唔信佢地可以全部秒殺

原帖由 冰騎淋 於 2009-6-17 10:02 AM 發表

但D人死當要怕傷怕死
有方法令佢地唔怕嗎?
人地多個佢地時跑,
邊打邊跑都不會

13樓講左..-.-
其實紫國步兵都唔係差..
係邊行邊叫沖果時無人理果下好灰心..
感覺好似無隊友咁..

無辦法
唯一辦法就令佢地贏多d..拎返d自信心返黎..

十週年勳章(賀詞)

原帖由 幻瞳Evangeline 於 2009-6-17 12:22 PM 發表

13樓講左..-.-
其實紫國步兵都唔係差..
係邊行邊叫沖果時無人理果下好灰心..
感覺好似無隊友咁..

無辦法
唯一辦法就令佢地贏多d..拎返d自信心返黎..

每個國都有長短A_A(佔領樓果條線 囧…)

50隻遊夠玩A_A  弓/殘/戒/修/貫 樣樣齊
一開波…無人(隱晒身) 之後███████████████一輪搞掂~

不考有三
無後為大

紫國冇後人就會大

點解冇野講.....
橫掂都諗住 ...

NLP technique lolll
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:28 PM , Processed in 0.038925 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存