2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online ECO物價太高,新手難生存=_=?
go

ECO物價太高,新手難生存=_=? [複製鏈接]

首先~

開尼個帖唔希望會出現筆戰,只不過係純粹想問下大家意見同我個人既意見.__.

話說係咁,我由封測玩到E家...

都過左好耐,ECO都算係我其中一個玩得比較有心機既一隻OLG

原因在佢D裝得意= w=

以前出激一果時抽中微微帶&和服,但果時係有1000萬都算好多果種=______=

咁我就好平咁賣左佢(1000m和服,750m微微帶

但係過左排,和服又升得好勁,到e家又跌返...微微帶就唔洗講,都係貴=__=

諗返真係超心痛 ||囧rz

好~以上都係廢話,下面正題=____=

前個排我叫朋友一齊玩,重頭由1lv升起唔靠其他野...

但係我朋友玩左冇耐,就話頂唔順唔玩..

我問點解,佢只係答我句「頂唔順啦...樣樣野都咁貴...再唔係就咩都係商城出現...你自己加油啦...」
(佢聽完禁書同沙都係商買OR同其他人買之後就好無奈
聽完佢講我又係度諗...ECO係第一日公測,到e家...真係變左好多...

我又睇下個廣告表,差唔多帶升都係EX...換野又係EX...

以前帶升都係幾十萬,E家要成幾百萬,幾千萬咁計...

我又企係完全新玩咩都唔識既新人既立場黎睇...

新玩既人冇人冇物可能又真係好難生存...

所以純粹想問下大家,你地會唔會覺得現在既ECO物價太高?

有時自己想要既野都心有餘力不足?

當然有錢,有好多推既人另計 囧
(PS.唔好針對我打既其他野黎插我=________=
純粹問問大家而已=3=

我玩左差唔多1個月
不停打寶物箱&木箱
依家先得600m

商城太屈機,豬肉難以保存
(被打

原帖由 +嘉恩 於 2009-6-19 01:45 AM 發表
我玩左差唔多1個月
不停打寶物箱&木箱
依家先得600m

玩左一個月有600萬... 算好了
現在物價高雖然好多貴點物/名貴野買唔到,
但最基本果D果汁,武器,NPC裝備依然係可以任你買...
精煉,採集果D基本上還是OK的,
試想想我以前玩左兩個月先儲得10萬唔夠, 就已經好開心了...
果陣時連水都唔敢買多兩支, 飲左就浪費晒...
高級果汁一支等於我成副身家1%, 睇見都心寒...
無錢時候真係咩錢都無, 任又做晒, 唯有死死地氣去打怪撿道具拿去賣賺錢...
最刻骨銘心莫過於以前無錢去南方海角狂打RX1掉鐵板, 然後拿去賣, 賣了100塊才有25000元... 但已經算很不錯了。

而家? 周圍D人都高收大量新手物品, 所以根本唔會好似以前我地果種窘況...
也許我唔識賺錢, 但而家絕對都要靠這高物價,
賣件野都可以賺幾萬咁去, 所以我才可以"衣食無憂"

可以講一句
GC唔識做
人地日本ECO多人原因係咩
第1:佢地知道有咩東西要係商城出咩東西係GAME買OR開
第2:佢地知道玩家最想要係咩
第3:佢地唔因為錢咩到放係
其實唔指日本ECO
好多日本ONLINE GAME到係用同日本eco一樣手法
好樣我依家玩日本ONLINE GAME(STRUGARDEN NEO)一樣
佢地出exp水同得意衣服
佢地一直有新人玩,物價又高
gc學左日本代理,會好好多

ps:以上係過人意見,講錯d咩ot講左d唔岩聽
      多多(完量)<同音字

中有我都係封測開始玩,
個時拿錢對我來講有d難
不過個去邊到一定識到一兩個朋友
依家新手升lv地方,得兩三個人,有d地方人都mo
依家買東西比起當初時候高左8-10部
係因為我地問題還事隻game本身有問題= =

(錢)水量超標,緊係吸飽佢啦

高階有高階玩
低階有低階玩姐
打寶,D寶唔係新O既,個價會低(E.G.豬皮以前2000萬,而家500萬有找)
SAGA5我靠木塊/90武賺錢
SAGA6一開靠豬皮搵唔小
SAGA7開O左無耐,就靠條龍搵到小小水腳(有D人賣天KEY都賺O左唔小...人O地一早打定)

我係開公測玩到今日O既人,買過點數,但買點數o既錢都係o係game賺返來......(當然唔多)

講o左好多廢話,我最想講o既係"用愛去覆蓋一切"
同埋仲有班值得信賴o既朋友

十週年勳章(賀詞)

只能講你地太遲玩

好彩我唔系新手
其實我都開個新手玩好幾次啦
意前d野真系唔系禁貴

我是公封開始玩 停了一會

最近才重開新ac 跟樓主一樣重玩的

樓主的朋友也太悲觀了

現在的物價奇實也不是高 只是數字大了 多了幾個零

當自己由香港去了韓國就好了  

賣的比以前貴了幾倍  同樣收的也是貴了幾倍

換個角度睇  現在賣幾塊木塊 就有飲不完的果汁  不是一件樂事嗎 ?

還有很多買很貴的東西 其實很易打 或 合出來 多點上透視鏡吧

先試試想要的東西能否靠自己打出來

真的不能 才用錢解決   

事實有許多合成材料都是有人收的
如各種礦石寶石, 木材, 皮革等等
最好自己在城內走一轉, 找找別人高收什麼非點物的東西
再去透視鏡看看材料易不易打, 打到就可以賺錢了
同埋多留意廣告, 最近賣甲殼,姻緣石也可以好好賺一筆

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

之前我玩eco,,,有人送左妹衣比我,都唔算太貴架炸果時....跟住我咪放左佢囉1000m...(大家唔好送野比我牙,,,我會賣左佢架xddd)e+收番都要2ex.......

以上都唔算可憐,
最可憐係d新手比人帶,
收得咁貴,
800-1000m不等,
好彩有我幫d新手,
唔洗錢帶升

樓主呢個已唔係新話題, 未合ser 前, 好似大約半年前。仲有好多幣商以$20 放10億(夏之時) 已有人講物價高漲啦。

我都有fd係新手, 佢都唔覺搵錢好難, 而且仲夠自己買裝買水升lv。

我想樓主個fd係見到d 點物在下城d價而覺得貴唔玩。
我反而覺得佢地now 用ex 換好合理, 點物野用番點物野換。

而帶升收ex咪仲好, 等d新手真係要付出下, 要佢地拎hk$ 去換佢地d不勞而獲的lv。

如果你覺咁樣係貧富懸殊問題。 我又好想問番句, 世上有free lunch 嗎??
唔想用$就由自己一手一腳去升。 真正享受玩eco 的樂趣。

提外話商城出現, 都係由玩家自己帶出來架。
因為以前d 月費game, d人打到的寶都以高hk$ 放出去俾其他玩家, 而呢d錢唔係一個細的數目。
(我個fd 佢上年放隻幾年前開的game d物品都放左近成萬hk$啦!!)
game生產商同代理發覺呢樣野, 就決定出商城, 將重要道具由番佢地來出。 就開始有d 月費game出一d限量包/特別包。 到後期再發展至現在free 個ser 俾玩家玩, 但大量物品商城點數買。

玩私服啦

新人也得看你目標在那

不過難生存倒我不是這樣覺得,就像定期有活動也支持新手參加
像現在的甲殼活動 新手打到個甲殼也3-4M1個  有心打都可以做富翁了

再說升級 你不能一天或10多天就可立即到達那些90LV神人境界
帶升本就是不該出現的,就看新手們都不想升級
我看現在沒多少新人體驗過1-25LV自己升的了  
還記得5-6LV去打果樹任務 之後得到的EXP   

最後只想說句剛開始玩的時候儲錢買到把比首 我已非常高興  還是得看心態

原帖由 abc003 於 2009-6-19 11:20 AM 發表
新人也得看你目標在那

不過難生存倒我不是這樣覺得,就像定期有活動也支持新手參加
像現在的甲殼活動 新手打到個甲殼也3-4M1個  有心打都可以做富翁了

再說升級 你不能一天或10多天就可立即到達那些90LV神人境 ...

認同, 我仲記得果時4lv想去做果林任, 不過我ec 當時連6job都未有, 只在打皮露露升到6lv先去開始做果林任,
再之後係14lv 任, 去到19lv 打魚任打到升34lv 先去打康康。  d$都係日日靠做任儲回來。

現在都沒有新手係自己升, 多數都係一開人之後就叫人帶升。 我有時做新人打19任時, 佢地叫帶升都唔知點帶好, 我只係做任, 打晒5個任就off轉人。
愛莫能助。 你唔team佢又有d係度爆粗 ~_~"

我隻魔攻原本冇錢,跟住去左打甲殼,打左9舊,去賣,8千蚊件^^...都有7m幾

通漲任何線上遊戲都會有
只能說GC在控制物價方面  太過膚淺。

成日叫人帶而自己唔up..d $何來?
新手區又唔似得以前咁多人搶怪
升lv何難?

什麼黑暗商品人..有$咪去抽
運氣也是實力之一~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-24 05:25 PM , Processed in 0.033480 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存