2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Band友討論區 問題= ="..
go

問題= =".. [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

話說呢排唔開心..想搵d野學下..充實自己..唔好諗埋一邊~_~"
於某處見到話結他比較易上手..我就開始上網搵資料睇下
不過都係番黎問下穩陣d啦..
雖然我d問題..都係d新手野..不過希望各位叔伯兄弟比下面..
打幾隻字幾句話..回答下啦..

入番正題- -"
Q1:其實28歲高齡先黎學結他會唔會無咁好呢~_~"
Q2:IF真係要學..木結他跟電結他..邊種上手易D
Q3:電結他既配件..除左1支電結他,amp之外..仲需要D咩野架?
Q4:有冇咩野初學者睇既書..介紹比我..我想睇下認識下..睇下適唔適合自己..

暫時問住咁多先~_~"..THANKS

十週年勳章(賀詞)

時間上可能會有d問題
有d人好鬼得閒就無呢個問題啦
其他都無咩野
差不多
我就覺得木結他好d
BBQ之類活動拎出去助興又方便
唔洗插其他野
整係得一支結他自彈自唱我就覺得木結他會好聽D
仲考到唔少野

Q3:電結他既配件..除左1支電結他,amp之外..仲需要D咩野架?
Pick、Jack線
呢d係基本
其實仲有好多
不過玩到咁上下因應需要再買都唔遲
Q4:有冇咩野初學者睇既書..介紹比我..我想睇下認識下..睇下適唔適合自己..
彈指之間
簡單易明又有用

十週年勳章(賀詞)

原帖由 健仔隊長 於 2009-6-20 01:09 PM 發表
時間上可能會有d問題
有d人好鬼得閒就無呢個問題啦
其他都無咩野
差不多
我就覺得木結他好d
BBQ之類活動拎出去助興 ...

哦..咁買本書睇下..基本了解下先
健仔哥哥..唔該晒
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-9 07:23 PM , Processed in 0.028945 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存