2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 War Game 呢個係咩電?
返回列表 發新帖 回覆
go

呢個係咩電? [複製鏈接]

張圖大得濟
個電有3條,2條長,1條短
上面寫住  Ni-MH 1.2v  SC 3000mAh
咁係大電定細電?
加我msn俾圖你睇 il_y.ubb@hotmail.com

我次次入落把槍d線都卡住,咁可唔可以直接用鋰電?
但d人話用鋰電要成把槍再汁過,唔係會好易壞.真嫁?
咁如果換要換咩,拎出旺角有冇人會幫你換?d人話多數都係自己換
換ge話要幾錢?呢道有冇人識整?
有圖,下面

回復 1# 松【仔】 的帖子

海軍托用既電
至於Ni-mh係咩...
有請
[轉貼]Wargame 常識/資料庫 --- 新手必讀
15: 電池正解 - 電槍的終極改裝
3000mAh    大電  (應該)
電線問題...   一次過隊哂修中間果到再入  (雖然我都係用海軍托  不過仲未有入電經驗XD   )
用鋰電果到係另一個post到答左=]
不過海軍托入鋰電好似要汁汁位先
依到搵人整槍搵Jason 啦(依到應該得一個Jason 嫁姐    有少少賣廣告咁- -)
小弟就咁有個問題       點解C兄排電D 電線....連得咁過癮既
想唔於到就真係有少少難道
http://www.gunnerairsoft.com/cat ... amp;products_id=351

係唔係有人要搵我-0-???

原帖由 jasonlulu 於 2009-6-24 07:16 PM 發表
係唔係有人要搵我-0-???

係呀係呀
我唔知答得岩唔岩- -
要搵你黎幫
樓主問過我
鋰電同車仔電有咩分別
我答唔出

To:樓主
喇,想識多o的野,唔好正係係到問問問,要上網睇多o的,搵多o的先識架,下下每事問你只會識到人地識既野,自己搵係有機會識到人地識唔到既野!
你想知鋰電同車仔電有咩分別,請自己上去呢個網站:
http://www.batteryuniversity.com/index.htm
如果英文唔識睇自己查字典啦!!!!

其實其他師兄都可以去睇下!!!

已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
神田英二 + 50 感謝分享!
twswts + 20 + 2 對我黎講都有用XD
司馬Ryan + 20 + 2 感謝分享!

總評分:  威望 + 90  Good + 4   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 10:00 AM , Processed in 0.033192 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存