2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 我想請問各位點解要玩FEZ呢?點解要搞到隻GAME咁多不滿呢 ...
go

[疑難] 我想請問各位點解要玩FEZ呢?點解要搞到隻GAME咁多不滿呢? [複製鏈接]

我想請問各位點解要玩FEZ呢?
係因為......覺得佢好玩?
定係......無聊試玩下?
或者......用隻GAME黎掙錢?
我相信大部份人都係比佢個國戰系統吸引住吧?

既然你地只係玩緊一隻ONLINE GAME
只係想減下壓,或者係無無聊聊搵隻GAME玩下
點解大家要對勝負,要對一些虛擬世界的名利,榮譽咁著緊呢?
洗唔洗為左一口氣,令到本來一隻用作減壓的GAME變得充滿紛爭呢?

老手們!點解你地要成日踢D新手呢?
新手上前線,主水回血,亂擴....固然要踢
但係係咪一見到新手就要踢呢?
踢之前又可唔可以講比佢地知佢地做左咩事呢?
大部份被踢的新手都係無啦啦不明不白的被踢
判一個人死刑,都要有個罪名啦...
難道,個罪名係[你是新手]?

又試問邊個唔係新手呢?
你地新手時,何嘗又唔係想玩國戰?
何嘗又唔係想上前線?
你地試下開個新手AC
叫你地唔靠任何舊朋友,任何捷徑的升到30 LV
會唔會有人真係打怪打到30 LV?
會唔會有人一場國戰都唔打?
會唔會打國戰果陣冇比人踢過?
你地想升LV,想打國戰
但係打親國戰就比人踢
你地會點諗呢?
己所不欲,勿施於人呀!

各位新手,你地又反省下有冇犯到一些令人討厭的行為?
回血係咪一定要係主水呢?
食藥,去副水,方法多的是
坐主水的水工又係咪唔出水呢?
係咪有人企係你附近收水,你又係咁話出水呢?
想對場國戰盡返少少力
唔該啦!自己自動自覺夠3水就出水啦
全個場,最少野做的就係水工
難道你們動動腦筋,學會如何去出水的能力都沒有嗎?

大團的團員們
我建議你地睇一篇文"貓捕雀"
最後一句係[物與物相殘,人且惡之;乃有憑權位,張爪牙,殘民以自肥者,何也?]
係咪恃住自己係大團就為所欲為?
係咪自己團員做錯野都要包庇佢地?

呢隻係一隻唔錯的GAME(唔計橙橙呢個代理商的話....)
大家係咪真係要搞到分黨分派?
要分開新手定老手?開分開大團定細團?
如果老手再係歧視新手,認為所有新手都係搞搞陣的話
新手會覺得老手玩哂,到時只會愈黎愈少人玩
如果新手再係做D白痴行為的話
老手只會愈黎愈覺得新手係搞亂檔
呢個只會變成一個惡性循環

其實大家都係玩隻GAME姐...
洗唔洗搞到大家咁唔開心?
呢個又話果個咩咩咩,果個又話呢個咩咩咩
係樣真係令到你地感受到玩ONLINE GAME的真正樂趣嗎?
大家只要互相包容,互相引讓
學識不恥下問,請教下人地
唔好郁D就搞大件事
唔到最後一刻都唔好用到非常手法(踢人....頻戰....等...)
和和平平,無爭吵,玩家們都開開心心的FEZ
係指日可待的

個人己見,不喜勿凸
仲有,本人並無針某一群的大而發表我的言論
我只係想為呢隻GAME好
大家唔好對號入座...

已有 1 人評分Good 收起 理由
吟塚 + 1 原創內容

總評分:  Good + 1   查看全部評分

因為插橙開心

原帖由 kuok1234 於 2009-6-23 20:04 發表
因為插橙開心

看來這位仁兄一見到個標題就回左文啦WO

subeteniteifuarisusamanotameni......(ry

十週年勳章(賀詞)

矛盾吧
Fez好網遊 好玩唔走   G橙搞到無引想走
(留番D慢慢回)

十週年勳章(賀詞)

矛盾吧
(留番D慢慢回)

原帖由 teakululu 於 2009-6-23 08:12 PM 發表
矛盾吧
(留番D慢慢回)

直接一post過啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 三爪痕 於 2009-6-23 08:14 PM 發表

直接一post過啦

2kf唔岩長文

原帖由 teakululu 於 2009-6-23 08:17 PM 發表

2kf唔岩長文

岩既....
人版一大堆

生活係又米為左食- -
咁人做咩有咁多名利鬥爭

為左自己開心lo

係隻game入面去得到某D野
係為左自己開心/成就感

當有人去阻止你
就會有吾開心的事了

十週年勳章(賀詞)

原帖由 三爪痕 於 2009-6-23 08:24 PM 發表

岩既....
人版一大堆

啊呵呵呵…囧
一貼長文通常第一回
好長唔睇/回左先睇/字海…/回左先睇

既然你俾一篇文我..
我就回你...
人為財死 鳥為食亡...(關咩事囧
橙橙咁嬲插法好難唔插

十週年勳章(賀詞)

橘之黑暗史._.

原帖由 teakululu 於 2009-6-23 08:17 PM 發表

2kf唔岩長文

長文唔係唔睇...
係關於呢d題目既長文睇得太多...

原帖由 tst607 於 2009-6-23 10:33 PM 發表

長文唔係唔睇...

長文我只會睇書面語

原帖由 卍小西瓜卍 於 2009-6-23 08:03 PM 發表

只係想減下壓,或者係 ...

之前係綠國開左隻人仔玩
打國戰果陣
有人洗頻話踢15lv以下
e+針對既唔再係新手/唔識玩 而係低lv
低lv你識唔識玩都係踢

我只對樓主其中一點有回應
就係 無人話要30lv先可以打國戰
我20lv都開始打 我20lv做水工做到30lv
我一次都無俾人踢啵
d傻仔要都要15lv20lv沖去打前線俾人踢就係佢地抵死
再加上 我跟團打 就算我15lv打國戰都無問題
e家咁多35up 40lv 你15lv打國戰仲要上前線 送國力俾人?
俾人踢係抵佢地嫁啵我覺得 無人話低lv唔打得 只係低lv就做番低lv要做既野
唔好扮勁打前線又要俾人圍死十幾獲

原帖由 tst607 於 2009-6-23 10:33 PM 發表

長文唔係唔睇...

其實e d文真係太多了
我都唔明開咁多有咩用...內容次次都講叫人唔好踢低lv
開帖既人又唔諗下e家多40lv-_-

我們在戰場上一決高下吧

只係想減下壓,或者係無無聊聊搵隻GAME玩下
點解大家要對勝負,要對一些虛擬世界的名利,榮譽咁著緊呢?
洗唔洗為左一口氣,令到本來一隻用作減壓的GAME變得充滿紛爭呢?

冇人想輸

老手們!點解你地要成日踢D新手呢?
新手上前線,主水回血,亂擴....固然要踢
但係係咪一見到新手就要踢呢?
踢之前又可唔可以講比佢地知佢地做左咩事呢?
大部份被踢的新手都係無啦啦不明不白的被踢
判一個人死刑,都要有個罪名啦...
難道,個罪名係[你是新手]?

你玩其他online game打boss會唔會組完全冇幫助既新手?

又試問邊個唔係新手呢?
你地新手時,何嘗又唔係想玩國戰?
何嘗又唔係想上前線?
你地試下開個新手AC
叫你地唔靠任何舊朋友,任何捷徑的升到30 LV
會唔會有人真係打怪打到30 LV?
會唔會有人一場國戰都唔打?
會唔會打國戰果陣冇比人踢過?
你地想升LV,想打國戰
但係打親國戰就比人踢
你地會點諗呢?
己所不欲,勿施於人呀!

請先查清楚, 大眾只踢Lv15以下上戰場人士, 如人多時會踢所有
Lv15以下打怪絕對升得比較快, 我們要為了新手只想試試看而冒險嗎?
我自己則是Lv20才玩國戰

各位新手,你地又反省下有冇犯到一些令人討厭的行為?
回血係咪一定要係主水呢?
食藥,去副水,方法多的是
坐主水的水工又係咪唔出水呢?
係咪有人企係你附近收水,你又係咁話出水呢?
想對場國戰盡返少少力
唔該啦!自己自動自覺夠3水就出水啦
全個場,最少野做的就係水工
難道你們動動腦筋,學會如何去出水的能力都沒有嗎?

大團的團員們
我建議你地睇一篇文"貓捕雀"
最後一句係[物與物相殘,人且惡之;乃有憑權位,張爪牙,殘民以自肥者,何也?]
係咪恃住自己係大團就為所欲為?
係咪自己團員做錯野都要包庇佢地?

贊成

呢隻係一隻唔錯的GAME(唔計橙橙呢個代理商的話....)
大家係咪真係要搞到分黨分派?
要分開新手定老手?開分開大團定細團?
如果老手再係歧視新手,認為所有新手都係搞搞陣的話
新手會覺得老手玩哂,到時只會愈黎愈少人玩
如果新手再係做D白痴行為的話
老手只會愈黎愈覺得新手係搞亂檔
呢個只會變成一個惡性循環

你要知道有戰鬥指南的,
而且一個有心玩的人都會上網找資料
難道你期望所有老手都要教新手?
歧視的定義你好像不太明白呢
新手的能力數值絕對較低, 你坐水沒問題
上前線就大有問題
如果太多人, 踢新手換老手, 也是正常的
因為新手自己打怪升快很多, 為什麼不打怪呢

其實大家都係玩隻GAME姐...
洗唔洗搞到大家咁唔開心?
呢個又話果個咩咩咩,果個又話呢個咩咩咩
係樣真係令到你地感受到玩ONLINE GAME的真正樂趣嗎?
大家只要互相包容,互相引讓
學識不恥下問,請教下人地
唔好郁D就搞大件事
唔到最後一刻都唔好用到非常手法(踢人....頻戰....等...)
和和平平,無爭吵,玩家們都開開心心的FEZ
係指日可待的

唔該你諗下新手點解唔可以打怪升

個人己見,不喜勿凸
仲有,本人並無針某一群的大而發表我的言論
我只係想為呢隻GAME好
大家唔好對號入座...

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-8 08:39 AM , Processed in 0.046981 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存