2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 《SD高達Online》資料心得區 [完全自編]完美解破新手問題
返回列表 發新帖 回覆
go

[完全自編]完美解破新手問題 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

係玩呢隻GAME之前  有一樣野你係要必定要睇  上官網睇左 現有既扭蛋機有咩先  
再加埋 資料網
睇下韓版又有咩機   設計圖又係點  GAME入面又有送咩設計圖同機     呢個時候就可以決定你想要用咩機啦
例如你想要重高達既  咁你有2條路可以簡
-扭MK2合重高
-直接扭重高
如果自認運低既人最好就以合成既方法攞到重高達

最快既方法係當你開新AC 之後 就一直扭MK2 同佢既材料機  任務機可以解體賺600蚊 但有幾部機基本上唔刪
(希古!)  其他可以睇下你有冇心留低佢  或者  係你既材料機 !   
之後每升一LV都會有錢送  直到下士  以我多次玩新人合機既經驗  以1日-1日半既時間就可以完成一部( 我當初合既係空西同百式)
想快D可以跳水 (不過強烈唔建議 )

又會有新手問跳水係咩   跳水就係指  玩死亡獨眼巨人場  係2:59 跳樓死晒D命 完場  以呢個方法賺錢賺經  
通常有2種跳水房    1.和平跳水  (打夠5下就停手) 等嬴/輸  (記住打死人或者打得太過份都會比人罵)
                           2.殺人跳水  呢種方法就係 決定左要輸個隊比人SM  對面會控制係2:59後先完場
然後有幾個通用語:  bj = blue jump  藍隊跳   rj=紅隊跳    259=2分59秒後先完場   和平=打夠5下好停手 (如果冇打5下通常會冇經)

之後講幾個關於BUG既問題   
  1.見到對面個人企係到唔郁  之後自己又被比人扣血 但冇見到機影      呢種叫幽靈機 原理係玩家太LAG 唔係外掛  對面既玩家正常都唔係專登整出黎   所以唔好話人BUG狗或者外掛 !

2.開遊戲出現run failed client    你可以關左隻game再重開 如果開完都係咁 咁你就唔好按"run failed client "視窗"既確定
等一下 佢隻game依然會自己load  如果都係無效既  暫時未有解決方法  如果有人知 就講出黎 益大家啦

3.任務bug 有幾個  1.新香港重高達卡住左 開完技 無敵既情況  呢個冇得搞 死硬 仲有一個就係d重高達會飛出場外  又係死硬
                           2.未試過bug中
                           3.都未試過bug中 (唔計紅迷卡怪 詳情睇其他專攻任務既貼)
                           4.打緊boss  隻突撃飛番去第3關個個門   冇得救   避免方法又係睇其他貼啦

其他問題

1.強化級數     每級機都有唔同既強化級別    C機最多4級  B機最多3級 A機最多3級 S級都好似係   C機4.3.2級強化都還算正常  
B機同A機  既3級強化 都係要合機先有     B機3級就有得扭     強化級別=強化點數  加點方法係去我的房間 再去裝備室 加點
加點方法可以去資料區既集中貼發問題。

2.因為港板跟大陸板既設計圖  所以唔同台版 韓版  得閒自己去商城更新一下設計圖既內容!

3.合機點合?   去我的房間 ->設計圖合成 ->簡你張圖 -> 確定 ->佢會彈番個機庫比你 搵番D材料機拉落去 次序冇問題

4.有機搵唔到  通常都係 R級別既機體  呢D都係隱藏機  係每部扭蛋機都差唔多有一部 例如BR 超級高達  
如果你唔知佢係邊部機 又係咩樣 可以上番頭頂個個資料網 有齊晒!  

得閒再更新 希望送粒精華+GOOD黎

已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
CTPS + 1 原創內容
yeung2005ya + 10 支持你!下次繼續^_^
龍雪 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 10  Good + 3   查看全部評分

多謝哂~

好多謝您...雖然我依家都唔係新手啦~但係..諗番以前新手真係咩都唔識...
有您LI個POST真係好好多啦~

新手真幸福

原帖由 Gurren 於 2009-6-24 09:08 PM 發表
係玩呢隻GAME之前  有一樣野你係要必定要睇  上官網睇左 現有既扭蛋機有咩先  
再加埋 資料網  
睇下韓版又有咩機   設計圖又係點  GAME入面又有送咩設計圖同機     呢個時候就可以決定你想要用咩機啦
...

b級最多都可以強4 a_a唔係3

好多謝您...雖然我依家都唔係新手

原帖由 wing2230 於 2009-7-6 02:16 AM 發表

b級最多都可以強4 a_a唔係3

任務送個幾部先係強4~

幾好呀... 唔錯...

你開新AC合機咪要好多AC- -
設計圖又冇得送- - "

hk  G$個D係咪唔送得?

謝謝分享

笑傲無雙

多謝分享

我係新手...但係我唔係好明..- -

原帖由 Gurren 於 09-6-24 09:08 PM 發表
再加埋 資料網  
...

3.任務bug 有幾個  1.新香港重高達卡住左 開完技 無敵既情況  呢個冇得搞 死硬 仲有一個就係d重高達會飛出場外  又係死硬
                           2.未試過bug中
                           3.都未試過bug中 (唔計紅迷卡怪 詳情睇其他專攻任務既貼)
                          {{{ 4.打緊boss  隻突撃飛番去第3關個個門   冇得救   避免方法又係睇其他貼啦}}
我都試過-.-諗尾用正義2武搞掂隻空西-.-

十週年勳章(截圖)

新手真幸福多謝分享

謝謝板主分享

跳水好多錢= =

cannot help me because i not new

THX~~~
樓主好好人 XXD

幾詳細

忍影世界

THX ~~~~~~
多謝樓主~~~~~

笑傲無雙

thx for sharing
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 03:59 PM , Processed in 0.051279 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存