2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之路娜 夢之路娜太失所望.遊戲失色.失色........... ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 夢之路娜太失所望.遊戲失色.失色........... [複製鏈接]

這種太rpg型的遊戲本來就不太受歡迎.由其是升等前期主要集中在任務,地方太大難以捉摸.其實早在幾個月前,本人早已聯繫KPC論壇取得內測帳號.由於當時太多遊戲的弊端.所以很多人都放棄.以目前所見這遊戲真的是不直得一玩.開發商EYA雖然放了重本但本人和幾位玩過的網友/同事 都覺得這遊戲不太理想.主要是因為太椅賴主線任務,做一個任竟然可以高檔到有30-50%經.那其他人不用打怪喇,只專心做任便可以.很快升到上高等級便沒樂趣.要不然好像曙光這種垃圾遊戲一樣打怪升等沒可能,只有做任才生存下去吧!
     地方太大又是一種令玩者不快的感覺.你們看仙境/墨香 這些 地方不太死了回城不用花太多時間..其餘時間集中打間升等.享受一下打怪的樂趣.這樣的遊戲才能做下去.
       夢之路娜的只是地圖gbm檔也估了31%.雖然地圖的樣貌還可以.但是本人計過一下.用了『速裝』再加『速符』走遍全地圖足足用了數小時.如果有任務叫你在所有地圖打怪 你說你能打多少?很多人說用回城軸回城還任,但各位想一想用回城軸你回到了城後 你始終都要去多一次你前升等的地方,這又不是有問題嗎??你們常說的翼.你覺得真的這麼好用嗎??我玩內測已經一早用過了,也測試過不用翼和用翼的比較,如果各位用24lv翼.和不用翼根本無分別.只是快了一點點.也沒差的.50翼也別說了,我有速裝都已經快過他了,又不是說很快,對這麼大的地圖來說不就是一種打擊嗎?????想到這點聰明的玩家應該發現一種bug.假設本人用到50翼...一個地圖總共約1269kb-1400kb,翼加速只得30幾%..如果將地圖優化,後果大家想想吧....這發展商太注重包裝.內裡的東西全也是廢的.這種垃圾型遊戲看就看得多了.

打怪技術不太注重 這遊戲有很多的技術,很多遊戲也有.如亂online 引怪甩怪.仙境等等.....雖然只是玩了短短數天已經令我覺失去興趣.最初我是看見廣告才開始玩內測的,但是內測太多程式漏洞所以便不想玩,到了現在想會好一點,怎知道不但沒改善,內測時76等級可以注重秒怪開技清怪,但現在可說是不能,怪物不會再一團團出現,只會散開散開少了很大的樂趣.本人已經放棄這遊戲,至於大家怎樣就怎樣,以上只是我個人意見.

地圖細仲點會多人買瞬移書
隻game主要賣得意

回復 2# 美人魚暗之惡魔 的帖子

所以咪只有包裝lo...得意..得意可以令隻game有幾持久?

始終內容先係重點,其實樓主講得算客觀又有point唔係d亂up鬧game垃圾果d無聊post

隻game公仔得意係賣點,如果開發商再強化內容就再好喇
玩得耐都會知道,d任務幾乎全部一樣..

地圖太大真係一個好大問題!d任務又要周圍走,成日係度行地圖都用左唔少時間

隻GAME O既地方真係太大 任務又做來做去都係個喲

@@"
對不起..容許我冇惡意咁問一條問題..
樓主去到50打後做一個任都仲有30-50%經??
咁誇張??

樓主 一定冇25lv 15%移速 翼 50lv 35%移速 翼 同 移速鞋

原帖由 lht001090 於 2009-6-28 10:03 PM 發表
      這種太rpg型的遊戲本來就不太受歡迎.由其是升等前期主要集中在任務,地方太大難以捉摸.其實早在幾個月前,本人早已聯繫KPC論壇取得內測帳號.由於當時太多遊戲的弊端.所以很多人都放棄.以目前所見這遊戲真的是不直 ...

樓主,妳又錯啦,
如果一隻遊戲只注重打怪升等既話
隻遊戲仲有d咩可以玩?
妳每日起身,望住部電腦,打怪,打怪,再打怪?o~~shit!
地方大又如何?有得飛麻,妳未用過回城軸?$1000 game錢~.~
妳話個d遊戲好玩?銷量都唔睇得好啵~哈.
唔見得比金庸好賣,同好玩~o~"(金庸最好玩,尼個壇都係金庸而熱門,睇我註冊日期就知我無吹水.)
妳話有弊端?係咩弊端?又唔講-.-"
妳無上中文堂頂啦=.="哈

★樓主~已經放棄這遊戲 !!
★我在這裏同你說...聲~閉閉~^^
☆雖然..現在香港ser只是岩岩公測~
☆雖然~香港改了好多野~
★雖然吾同~~韓國~~ ser~
★旦仲有改善的空間~
★我會慢慢地等待~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ★魔兒︻★ 於 2009-6-28 11:34 PM 發表
★樓主~已經放棄這遊戲 !!
★我在這裏同你說...聲~閉閉~^^
☆雖然..現在香港ser只是岩岩公測~
☆雖然~香港改了好多野~
★雖然吾同~~韓國~~ ser~
★旦仲有改善的空間~
★我會慢慢地等待~

gc會改..只是愈改愈食錢
看看他代理的其他game..唉..

原帖由 J.辛尼迪 於 2009-6-29 12:15 AM 發表

gc會改..只是愈改愈食錢
看看他代理的其他game..唉..

隻隻GAME 都有人話 間公司愈食錢.. 所有 有商城~既GAME 都會有野賣LA~

睇你用唔用JA~

笑傲無雙

就憑你1個任升到30-50% 你一定無升過20LV
我E+50LV 一個重任3% 唔覺好易升 都唔覺難升
打怪解1次重任都升到3% 你升到幾多LV牙朋友
仲有 你唔好講咁多如果 講D實際野好無
打晒全地圖怪又有咩問題 慢慢打LO 打咁多怪 一定有好厚報酬
如果佢出埋坐騎就FIT晒 怪物團埋一齊唔=會一定多樂趣
呢樣野更著重左引手既重要性

十週年勳章(賀詞)

原帖由 apoon123a 於 2009-6-28 11:02 PM 發表
樓主 一定冇25lv 15%移速 翼 50lv 35%移速 翼 同 移速鞋

仲有刺有招加移速kakaka

我淨係同意樓主話太倚賴主線任務既
少互動

其實每隻GAME
初初出都有好多需要改善的地方
邊有話十全十美
就算魔力寶貝同瑪奇都係啦
至於如果覺得隻隻GAME呃錢
人地都己經免費
你唔LIKE可以唔買EXTRA野一樣玩到上去哦
可以用魔幣收
以家好多ONLINE GAME都係

地圖我又唔覺太大= =" 解任升好多玩家會覺得比起日日起身狂打怪來得有樂趣
而家40後你可以選擇自己做任~ OR 去礦2 組隊吹水享受你講既唔洗解任齋打怪樂趣

你講地圖大...一定唔夠魔獸  有D任仲要煩到等飛船去第2個島,
其實而家大部份GAME都係抄來抄去, 無咩突破, 好多人玩新GAME只係貪新鮮貪多新朋友去玩下
如果真係要讚一隻GAME, 我諗都幾難, 大家都異曲同工

玩過星曲WEB

原帖由 俠4-影 於 2009-6-29 02:06 發表
地圖我又唔覺太大= =" 解任升好多玩家會覺得比起日日起身狂打怪來得有樂趣
而家40後你可以選擇自己做任~ OR 去礦2 組隊吹水享受你講既唔洗解任齋打怪樂趣

你講地圖大...一定唔夠魔獸  有D任仲要煩到等 ...

音樂game來來去去都係咁玩,槍game又係只係睇你習唔習慣,升等game都係打怪做任。

要有突破都好難,除非佢用既係體感系統啦。
但要做到會唔知幾多年後先可以做到。

而家比較似既係will,同埋日本個"謂"高症系統。

因為傳輸既數據一定會好大,玩家同代理既硬件都要高需求先得。
再加上ISP都要品質好,每秒可以傳送到E家幾陪既速度就應該得。

原帖由 lamkwongho 於 2009-6-28 11:11 PM 發表

樓主,妳又錯啦,
如果一隻遊戲只注重打怪升等既話
隻遊戲仲有d咩可以玩?
妳每日起身,望住部電腦,打怪,打怪,再打怪?o~~shit!
地方大又如何?有得飛麻,妳未用過回城軸?$1000 game錢~.~
妳話個d遊戲好玩?銷量都唔睇 ...

呢位仁兄講o既野有d唔岩wo..你睇下靠主線升lvo既game 有邊隻做得長先?
樓主已經講左曙光.希望又係咁.仲有好多tim...已經無咩人玩嫁喇=3=
一隻遊戲任務同打怪升等係必須o既.但係呢隻game o既問題係大椅賴任務lo
開頭1-40lv簡直唔洗組人一齊升? 1-2轉咁就完......有咩好玩先?
boss 血又太少.高佢6-7lv已經可以一個打返佢轉頭.
地方大又如何?<<<就算大都應該有加速技喇輕功 個d之類喇.得加速裝,唉
你話用回城軸?你回城左返去咪又係要行返 番黎囉....醒少少喇 仁兄

LUNA 只係打機當然悶~
只要大家傾下計,就會唔覺唔覺升左lv~
的確地圖係大...佢都有送你一對翼喇,仲要等你50lv,又有大翼~
樓主應該有好多野未搵到, 樓主再見了~

呢隻game..我好耐之前已經玩緊..玩到90級...係台灣服....
隻game前期可以做任務升..但後期根本要組隊打怪升..悶死

地圖好大大大大呀....慢慢等luna改啦
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 04:40 PM , Processed in 0.057751 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存