2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 地獄d怪真係咁廢/??
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難] 地獄d怪真係咁廢/?? [複製鏈接]

如上 地獄d怪真係咁廢??

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

初期勁, 後期廢, 打怪黎講.
防太低, 攻唔高.

地使初期勁
招ge打三角草原怪就死得....

聽人講的..

比你睇下60上地獄發表既野,寫得真係好正:
(迷失之楓曾經發表:咁地獄有得招怪出黎~刺招jj出黎呀????)

請問你邊到鄉下跑出黎 玩左夢之有幾耐 有無同地獄打過副本?!
我本身都唔想出聲 一見你依句就想同你講
咁地獄有得招怪出黎?! 你有無見識過地獄隻惡魔3下被狂戰秒殺 打同級王打700血一下
打副本招出黎既寵連小怪都打唔到一半血
有幾多個高級地獄pk會召寵出黎打?!
地獄pk隻寵=礙事 地獄一暈一鎖 俾隻寵打醒左佢 仲要打一百幾 什麼意思!? 打醒佢仲要打100血
有屁用啊?! 惡魔pk爆起上黎係唔錯既 但你要知道惡魔招暈技係加埋後退嫁
一暈一鎖 惡魔竟然把狂戰擊暈加後退啊 法師pk一鎖完當然立即退後再施法啊
但後退完準備施法 惡魔竟然當無間道啊 把狂戰一說不二彈來我旁邊啊  但當時鎖技已經餘下幾秒不能再後退再鎖啊
只好強逼鎖他 但技能到了一半 狂戰已經可以行動 衝來暈
完場了反而不召寵就不會有這問題 但不召寵那地獄仲有什麼特色呢 特色在技能全部也要儲氣 暈技也沒有嗎?!
地獄召的寵很帥啊 升級有同伴一起啊 {只好有這種安慰自己}
但事實 召的寵在幫王抓癢  在你暈眩的時候助你一把 以抓癢的力度叫醒你
惡魔看到敵人:啊 這個敵人離主人很遠啊 幫主人一把推去主人旁邊  我也不是全廢的 可以幫主人拉近距離啊

樓下真對不起,因為小弟實在覺得你寫得太正,忍不住一炒再炒

首先謝謝上層選取我的文章

以下是跟你問題的回覆
寵是看等級而定
由先40級學了惡魔你會很開心 40級的惡魔打同級王絕對超群

漸漸50級學的惡魔你還會笑 50級的惡魔打同級王 只需要主身地獄幫忙打幾下便可以完成

地獄60級漸漸成型了 惡魔也60級 你會開始感覺煩惱 這支所謂強大的惡魔怎連副本的古城小怪一半也不及  強大的惡魔竟然連古城的小怪一半血都打不掉便死亡了

然而鬼狼.石化 這二隻是不會召喚的垃圾 地獄多餘的技 可以不管
法師這個也是同惡魔一樣
34級剛剛學 法師用普通攻擊配上主人一個技便可以殺一支怪

44級 經常召法師也看厭了他啦  但這時需要冰技加上主人一個技才可以殺一支怪

54級啦 {看很久法師啦 可以幫他變形狀嗎 }這時候打黑岩火山的怪 法師的冰怪加上主人的2個技也可以輕鬆完成一支怪

64級啦 {靠 看這麼久法師 不召他更爽啦 } 其實主要原因 打獅子山的小怪好像在幫他抓癢 740一下 10分一血也沒有 法師打獅子山小怪也經常miss 倒不如留回mp出技 可以省回一支藍水{話說藍水很貴 一金一支 }

原帖由 Zero乂 於 2009-6-30 11:13 AM 發表

隻王仲要打人唔打寵- -

原帖由 醫貓 於 2009-6-30 11:19 AM 發表

隻王仲要打人唔打寵- -

其實依個唔係什麼大問題 因為主人發出的傷害遠遠比惡魔高 所以仇恨值只要你打了2下隻王 仇恨值就比惡魔高很多了
只要你選取夢之特定為地獄造的垃圾地獄橙裝 首先他防水防潮高耐久 最主要加智加意 真是完美啊{為何這麼不平衡 地獄跟元素也是法師,二種也需要智跟體 為何元素橙裝是智體 地獄的不是,,元素的橙裝可以加魔爆傷害 而地獄的就只是減低傷害仇恨值}
只要你選取了地獄的特定橙裝就可以不怕吸到王了 因為你最少打三下才可以吸到王 那你打三下然後等惡魔出技打王一下
然後再出三下技 不斷循環 施主你的問題就可以解決了

回復 4# Zero乂 的帖子

篇野超爆+勁好笑
不過又講得幾岩

原帖由 改正 於 2009-6-30 11:30 AM 發表

其實依個唔係什麼大問題 因為主人發出的傷害遠遠比惡魔高 所以仇恨值只要你打了2下隻王 仇恨值就比惡魔高很多了
只要你選取夢之特定為地獄造的垃圾地獄橙裝 首先他防水防潮高耐久 最主要加智加意 真是完美啊{為 ...

多謝高僧指教
但點解唔似夢歷咁喎-口-"打寵先嘛...邊個就手打邊個嘛-3-"

原帖由 改正 於 2009-6-30 11:30 AM 發表

只要你選取夢之特定為地獄造的垃圾地獄橙裝 首先他防水防潮高耐久 最主要加智加意 真是完美啊{為 ...

你既論點有問題
元素有好多橙裝都係加智意
咁我都可以反問你, 點解地獄套65橙裝+15魔爆
元素套65橙裝+d野咁廢?
加上, 需要d咩個個人都唔同
法師少血多mp係公認既, 咁唔加體有何不妥?

原帖由 *追。月* 於 2009-6-30 11:38 AM 發表

你既論點有問題

法c就是這樣-3-"
但招走前幾步招野...就改立既施放好了-3-

原帖由 Zero乂 於 2009-6-30 11:13 AM 發表

樓下真對不起,因為小弟實在覺得你寫得太正,忍不住一炒再炒

話說依條友 我諗番起個陣見到佢講話地獄可以召寵 刺客可以召jj咩

個陣我第一個諗法 諗到依條友一定未見識過高lv地獄既寵

如果條友真係咁想刺客有得召寵既 唔洗召jj既 不如做個等價交換 你地刺客將戰隱依招技同地獄招惡魔交換啊不如

我寧願地獄唔要惡魔換成刺客戰隱啊 保命一流 pk被人埋身一流 戰場更加一流 需要換嗎?!

原帖由 *追。月* 於 2009-6-30 11:38 AM 發表

你既論點有問題

看來你都識原來法師少血多mp係正常既呢

咁為何元素加智體 而地獄加智意 原來地獄是法師 元素是特別的職業而不是法師啊?!

原帖由 改正 於 2009-6-30 11:44 AM 發表

看來你都識原來法師少血多mp係正常既呢

咁為何元素加智體 而地獄加智意 原來地獄是法師 元素是特別的職業而不是法師啊?!

57-60地獄套橙裝總共+30體
元素套橙裝總共+31體, 只相差40血

62-65地獄套橙裝總共+64體
元素套橙裝總共+47體

我真係睇唔出點解你話地獄d裝唔加體

原帖由 *追。月* 於 2009-6-30 11:46 AM 發表

57-60地獄套橙裝總共+30體
元素套橙裝總共+31體, 只相差40血

62-65地獄套橙裝總共+64體
元素套橙裝總共+47體

我真係睇唔出點解你話地獄d裝唔加體

咁請問60以前的裝那套是有加體的 請例明 高級的橙裝很少法師會用 製作麻煩
材料也多 那如果拿40級元素橙跟地獄橙裝來比較看看 夢之不一定全部也是高級 不用顧慮一下低級的心情?!
元素加智體 40魔爆傷害 地獄加智意 暗影箭加傷害35%{不是全部技啊 只是一招}

15魔爆那套我只看過3個人用 可能是我少見識  但全ser有多少個人穿地獄15%魔爆的那套 不超過50個吧
首先是畢俊朗,另多二個不記得名字

原帖由 改正 於 2009-6-30 11:53 AM 發表

咁請問60以前的裝那套是有加體的 請例明 高級的橙裝很少法師會用 製作麻煩
材料也多 那如果拿40級元素橙跟地獄橙裝來比較看看 夢之不一定全部也是高級 不用顧慮一下低級的心情?!
元素加智體 40魔爆傷害 地獄加 ...

建議你先做一下資料搜集
40級元素裝同地獄裝都係有加體
元素+21體
地獄+18體
加上地獄40套裝係將幽靈形態既時間延長

再講50套裝, 我不得不承應
地獄50套裝係冇加體的
而元素成套裝係+28體, 多1120血
但原來你冇加體既意思係咁樣
60之前總共有3套法師橙裝, 3套入面得1套冇加體, 你就係度嘈
完全無視左其他2套既存在

加上, 你話唔公平, 咁點解地獄都有隻召寵幫佢擋下怪, 元素就冇呢?
點解地獄可以+80%閃, 元素就唔得呢?
地獄有得吸血, 元素就冇
計返條數, 你估元素俾怪打易死d, 定係地獄易死d丫拿?

最後, 你一向都係講緊橙裝
橙裝因為難做, 所以少人著, 呢個我明
但起碼65地獄套橙裝會有人整黎著
但元素65套橙裝, d人連做都唔想做, 事關真係廢到離譜

原帖由 *追。月* 於 2009-6-30 11:58 AM 發表

建議你先做一下資料搜集
40級元素裝同地獄裝都係有加體
元素+21體
地獄+18體
加上地獄40套裝係將幽靈形態既時間延長

再講50套裝, 我不得不承應
地獄50套裝係冇加體的
而元素成套裝係+28體, 多1120血
但原 ...

你唔好話地獄有得召寵幫擋怪 依個根主可有可無 我寧願唔要d召寵換新技番黎
幽靈加80閃避有何用 開左之後根主差唔多 試問有幾多次招幽靈係pk係到閃到幾下 80閃避 俾怪圍一樣不及元素個招飛機好
80閃避對於雙獅子d怪 開左俾佢地打仲多miss過打佢地

點解地獄可以+80%閃, 元素就唔得呢?
地獄有得吸血, 元素就冇
試下點解元素可以有飛機即走 地獄就唔得
元素有暈技加擊退技,地獄就無
元素有瞬發暈技 而地獄就得招巨炮

原帖由 改正 於 2009-6-30 12:13 PM 發表

你唔好話地獄有得召寵幫擋怪 依個根主可有可無 我寧願唔要d召寵換新技番黎
幽靈加80閃避有何用 開左之後根主差唔多 試問有幾多次招幽靈係pk係到閃到幾下 80閃避 俾怪圍一樣不及元素個招飛機好
80閃避對於雙獅子 ...

係你自己話要顧及一下新手
未必個個都係咁高lv
既然係咁, 你就唔應該用你既觀點黎評論
低lv覺得隻法師打怪一流, 又幫到手頂怪
加上好多低lv都好鍾意招80%閃
打怪好用, 又唔使好似元素咁飛走之後行返番黎咁晒時間

加上, 你不嬲都係講緊橙裝既問題, 做乜無啦啦又轉話題?

最後, 你細心睇返自己講過既野, 再細心d諗下
你就會發覺你自己自相矛盾了
每個職都有佢既專長
裝亦都係, 元素既橙裝就越黎越廢, 地獄既橙裝就相反
5x既地獄多數用藍裝, 因為加血, 但元素就多數用橙裝, 因為有魔爆, 又唔低血
但相反, 高lv既元素就轉用藍裝, 地獄就用橙用藍都得

世上係唔會有完美的

嘛,追月只是指出你的論點有問題,有地方可供別人反問而已
再在這方面討論下去只會越說越離題,最壞的情況就是罵戰
反正已答到了樓主的問題,應該夠了吧?

原帖由 Zero乂 於 2009-6-30 12:19 PM 發表
嘛,追月只是指出你的論點有問題,有地方可供別人反問而已
再在這方面討論下去只會越說越離題,最壞的情況就是罵戰
反正已答到了樓主的問題,應該夠了吧?

nonono -0-
我心情好平靜xd
只係想帶出, 呢個世界唔會有完美
點都會有d缺陷..
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-7 05:14 AM , Processed in 0.048603 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存