2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 男朋友既情緒問題
返回列表 發新帖 回覆
go

男朋友既情緒問題 [複製鏈接]

我同男朋友拍左2 年拖, 一直佢都對我好好. 不過近排我知有D 野唔開心, 但係我冇迫佢講... 依家佢對我都好似以前咁好, 但係近半年我地都冇發生過關係... 我想知佢係因為唔開心定係咩?? 佢大我11年, 有時都唔知佢諗咩??

會唔會係佢有咩唔舒服呀!!唔話得俾你知個D呀!!

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

雖然大家都話愛情唔係話關肉體上事,旦老實講一句,親密關係會令相方更愉快

你幾歲嫁= =

代溝係一大問題~唔知你地有冇代溝問題~
大你11歲波...你覺得你既心智及得上佢咩= ='''
正常你都冇可能知佢諗d咩~
不過~你係細路既話,最好就唔好玩呢d野~

照咁睇黎~佢又唔似係情緒既問題~唔搞你,好多原因~
其實拍拖最好就搵d年紀相若~咁樣先會溝通到~~年齡懸殊係好大獲的~((除非你懂事
咁少資料~好難幫你~

我20幾... 但係佢近排情緒唔係咁好...又成日發脾氣... 之後又同我講Sorry... 我都唔知ar~... 佢份人好小朋友.. 我係一個比較中意人地關心我多d... 佢之前冇咁關心我但係佢見完我daddy mammy 之後佢就比之前更錫我... 我有問過佢, 佢話唔想... 我想知係咩事... 我只係擔心佢...

十週年勳章(賀詞)

, 一時之怒吧._. 慢慢問 唔好用迫佢的方式

唔知點解..我直覺係你父母俾左d意見佢...令佢唔知點算好
佢對你好..因為佢想證明佢有多麼的愛你..
但佢可能無信心解決生活上既問題..如結婚後收入夠唔夠支出等等...

既然佢唔肯講...可以唔理住...
同佢出去玩下...令個人開心返d先..
最後先問問佢..你肯唔肯話我知咩事...我知自己唔一定可以幫你解決..但我只想知道發生咩事
(呢句重點在...令佢有男人地位..因為男人本性認為解決到問題先算係男人..)
(而你又可以知發生咩事...幾好啊...right?)

有d人比較自我...鍾意思考...
而男人好特別...鍾意躲在一個自己私人空間到諗野..當佢解決到問題先會同自己愛既人分享..
這..可能就係所謂的成功感吧...
(我都係呢種人..)

你記住...最重要既唔係關心..而係理解...
當你煩惱既時候..當你代入佢角色就會明白..
我係你..我會陪佢玩..但會俾私人空間佢..
去了解事情..但唔好俾意見
支持佢..但唔好太過主動搵佢..
如果佢需要...叫佢打俾你..大家就就時間...

既然佢咁愛你..對你咁好..
呢段時間係辛苦你架啦..
但放心...以後既日子..佢一定會記得你曾對佢既好...
加油加油

嘿~

咁你應該體諒包容~
無謂去在意呢件事,唔係佢會更加....點講呢,更加苦惱~應該係咁
可能係你巴媽所講既野令佢有壓力,使佢發脾氣~
所以e家可以氹下佢開心呀~幫佢舒緩下壓力

你男友甘似我既...

大11年......
唔肯講都唔外乎有外遇je
都一齊左兩年
我唔信有咩事係唔可以兩個坦誠咁講出黎

佢見完家長就心事重重?   定係佢一早係有野隱瞞住你喔?       我覺得你要預定 最壞打算了!!     (個人意見)

你好應該多d關心佢架...
等佢知道你點都會係佢身邊...

可能佢心情唔好姐..唔好諗太多!
或者你可以sd sms俾佢話...;
我真係想知你發生左咩事?
我好擔心你...希望你心情好少少會話返俾我知你咩事?
咁樣咯...應該佢會同你講既...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 01:20 AM , Processed in 0.038382 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存