2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 NARUTO 火影忍者 個人有少少淺見,不知會不會是故事的發展流程~~ ...
go

個人有少少淺見,不知會不會是故事的發展流程~~ [複製鏈接]

常常看見有人發表一些(團藏為什麼有寫輪眼,暁的老大是不是班..為什麼他可以在一個空間突然出現又消失了)
其實大家細心點看..近來的故事流程有一點好細微的線索是可以把各位的問題連在一起分析的[好像今次455的情報說團藏要他的手下比誰都快找到兜,因為不想人知道他跟大蛇丸的關係,為什麼會怕人知道??大家都記得大蛇丸在暁有一段日子的...那一定跟暁的老大是認識的..那麼大蛇丸的技術老大一定有接觸到的...重點來了..鬼胶說過老大是水影大人是嗎???
PS:446回~~長門說到雨忍村的首領半藏跟木葉的團藏一起強迫他殺死彌彥(雨忍首領是不是水影??那麼半藏&團藏有機會是兄弟嗎??)
PS:447回~~半藏用了一招{瞬身之術}名字很明顯跟暁的老大能力很接近....
再來就是說說為什麼那麼多寫輪眼了.....大家都聽說這只眼是可以轉換的..班拿他弟弟的"帶土給了卡卡西"鼬給了佐助..好可能暁老大跟團藏的眼是拿班的,那為什麼大蛇丸沒有拿??
因為他貪心...有沒有發現..以上說的眼睛轉換人仕..不是內輪家的人都只能轉換一只..但大蛇丸要的是兩只...所以他在等用轉生之術..可惜等不到了~~~~
以上都是我個人的看法,其實還有好多問題還沒解開...希望大家都來發表一點個人見解給一大堆火影之迷能夠解開...呵呵~~

暁老大跟團藏的眼是拿班的??????

玩過星曲WEB

團藏好可能是宇智波一族

你都係重睇一次火影啦

請上面講呢句之前講下點解= =...唔好係唔係都串人叫人睇過一次...話哂人地都打左咁多野...

無記錯帶土係得返一隻眼俾卡卡西~
而唔係卡卡西只可以換一隻~

鼬給了佐助?比咩?

暁老大跟團藏的寫輪眼是右眼  仲點會係拿班丫

原帖由 chan9296 於 10/7/2009 04:46 PM 發表
請上面講呢句之前講下點解= =...唔好係唔係都串人叫人睇過一次...話哂人地都打左咁多野...

你要人講下點解 點解唔自己理解
如果你係睇清楚段野up乜又覺得無問題
你都重睇啦

樓上好無禮貌 樓主講既野係有見地,不過只係對火影唔係咁熟,而且無乜說服力
1)記唔記得自來也臨死前同鋼手講叫佢注意團藏?重點黎啦,係潘恩襲擊木葉既當時,鋼手命令左大和&佐井佢地去搵兜.好明顯兜同團藏有非常大關係
2)如果大蛇丸係團藏既臥底,咁一切都講得通,之前大蛇丸襲擊木葉令到三代死左,咁團藏咪有機會做火影,但只係當時比鋼手做左而失敗
3)若果團藏同半藏係有關係,因為曉殺左半藏.團藏為半藏報仇而派大蛇丸去曉到做間碟都唔出奇
4)自從鼬死後,覺唔覺得團藏好想殺佐助?有可能因為佐助e+係斑既王牌

為左呢篇帖而誤解左其他人,我幫樓主修正一下
1)E+曉既老大一定係斑本人(至於佢係咪攞左其他人既身體呢層唔肯定),依我估計斑隻左眼唔係寫輪眼(可能係同初代/四代打既時侯失去左)
2)團藏一定唔係斑,團藏隻右眼/右手十幾年前已經傷左.而斑右手就完好無缺
3)雨忍首領唔係水影,至於斑幾時成為水忍,有可能係再不斬所提及自己條村混亂果段時間
4)斑果招並唔係瞬身之術,有可能係佢既能力
5)團藏隻眼有可能係攞斑既,十幾年前鼬講過開寫輪眼既只有三個人.而當時宇智波一族幾乎死晒.試諗下,如果團藏隻寫輪眼仲未萬花筒,點會有作為
6)如果唔係宇智波既人攞左寫輪眼負擔會好重,卡卡西平時都用護罩摭住隻寫輪眼就知
所以即使有兩隻寫輪眼都無乜用,而大蛇丸係想要佐助既身體+寫輪眼.而且當時擁有寫輪眼既人已經唔多,逼於無奈底下先要等

原帖由 kelvinmir 於 12/7/2009 06:12 AM 發表
樓上好無禮貌 樓主講既野係有見地,不過只係對火影唔係咁熟,而且無乜說服力
1)記唔記得自來也臨死前同鋼手講叫佢注意團藏?重點黎啦,係潘恩襲擊木葉既當時,鋼手命令左大和&佐井佢地去搵兜.好明顯兜同團藏有非 ...

有見地唔熟=9up

原帖由 ads.mf 於 2009-7-12 12:03 PM 發表

有見地唔熟=9up

如果你黎呢個區只係為左重溫劇情既 你黎錯地方
理解劇情比死背劇情係呢度更有作為

原帖由 ads.mf 於 2009-7-12 12:03 PM 發表

有見地唔熟=9up

小弟不材,不見得閣下的言論能排除於「9UP」外。
你除了叫別人重溫一次火影外你還提出了什麼?
說話的要點是要有根據,要有點,你除了一句沒禮貌的說話,你還有什麼?
請尊重別人吧。

原帖由 @火焰@ 於 2009-7-10 20:31 發表
鼬給了佐助?比咩?

寫輪眼.....

原帖由 0明仔0 於 2009-7-12 01:54 PM 發表

寫輪眼.....

鼬比寫輪眼佐助?
你加既劇情呀

''你都係重睇一次火影啦(漫畫)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 @火焰@ 於 2009-7-12 03:30 PM 發表

鼬比寫輪眼佐助?
你加既劇情呀

''你都係重睇一次火影啦(漫畫)

洗唔洗甘能串牙,唔洗甘能直接牙,老味,溫柔d啦,老味
下下都叫人睇返一次,鍾要系重新睇一次.
火影好能好睇咩,叼你老味
出左456未哥仔

原帖由 pingbaby 於 2009-7-13 12:22 AM 發表

洗唔洗甘能串牙,唔洗甘能直接牙,老味,溫柔d啦,老味
下下都叫人睇返一次,鍾要系重新睇一次.
火影好能好睇咩,叼你老味
出左456未哥仔

關你能事 ,我直接=串?死傻仔
你叫你老味溫柔d同你老味講啦 ,on9仔

原帖由 @火焰@ 於 13/7/2009 01:24 AM 發表

關你能事 ,我直接=串?死傻仔
你叫你老味溫柔d同你老味講啦 ,on9仔

咁又唔好咁串

油佢地繼續自己加劇情啦
d人睇野一舊舊當熟既人死記

原帖由 劍影呆生 於 2009-7-12 01:27 PM 發表

小弟不材,不見得閣下的言論能排除於「9UP」外。
你除了叫別人重溫一次火影外你還提出了什麼?
說話的要點是要有根據,要有點,你除了一句沒禮貌的說話,你還有什麼?
請尊重別人吧。

你唔可以咁話人,雖然你講得好岩
佢只不過係分唔清自己到底睇漫畫定燒烤
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-4 12:25 AM , Processed in 0.050873 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存