2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 永恆紀元-Aion 《永恆紀元》資料區 轉自巴哈 沖+10偏方
返回列表 發新帖 回覆
go

轉自巴哈 沖+10偏方 [複製鏈接]

10等綠裝想強化到+10,高5等強化石有50%衝過的機率,之後每高1等提高5%成功機率
也就是想完整的衝到+10需要25等左右強化石10顆!

35等藍裝想強化到+10,高10等強化石有50%衝過的機率,之後每高1等提高5%成功機率
也就是想完整的衝到+10需要55等左右強化石10顆!

30等金裝想強化到+10,高15等強化石有50%衝過的機率,之後每高1等提高5%成功機率
也就是想完整的衝到+10需要55等左右強化石10顆!

當然也不一定拿該等級的強化石就一定成功~因為數據不會有100%衝過的可能!
所以ex:想用17等強化石強化15等綠裝的...不要浪費!那個機率低到不行....

唔知有冇人開過post   -    -  如果有麻煩板主幫我del post~
已有 1 人評分威望 收起 理由
…啊雪… + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

原帖由 kikwamh 於 2009-7-12 02:38 AM 發表
10等綠裝想強化到+10,高5等強化石有50%衝過的機率,之後每高1等提高5%成功機率
也就是想完整的衝到+10需要25等左右強化石10顆!

35等藍裝想強化到+10,高10等強化石有50%衝過的機率,之後每高1等提高5%成功機率
...

藍武果個有問題,
我30級藍法書用42強化石都衰左=.=

30藍裝, 40石=50%, 41石=55%, 42石= 60%
60% 衰左有咩問題?

玩過星曲WEB

我34石 沖我我把30藍武 成功

綠裝 高 8-9級石   (e.g  30綠裝 用 38-39石)
藍裝  高  18-19級

金裝 唔知要高幾多級...

原帖由 MongorieGL 於 2009-7-23 04:41 PM 發表
綠裝 高 8-9級石   (e.g  30綠裝 用 38-39石)
藍裝  高  18-19級

金裝 唔知要高幾多級...

25級金裝所需要既強化石等同40級白裝...
即是用40級強化石先有50%成功率....50級強化石就100%成功...
ps:40級石價錢跟50級石有很大出入....我記得50級石好似賣成30萬1粒,40級只需6-8萬

原帖由 KOK3 於 2009-8-5 11:53 AM 發表

25級金裝所需要既強化石等同40級白裝...
即是用40級強化石先有50%成功率....50級強化石就100%成功...
ps:40級石價錢跟50級石有很大出入....我記得50級石好似賣成30萬1粒,40級只需6-8萬

我尋日25LV金盾+9沖+10
用50級強化石都爆左
跟手買多粒50石
趺埋落+7添

哇....依個銀樣丫=.=咁都得....
依d人咩都做得出@o@為左爆acc....
唔知有冇傻仔會信呢~

刷火神出件35級金武..都唔知搵乜Q野石沖+10..
如果當佢藍裝就要55級石..金裝真係唔知用幾級石..
如果跟7樓既話..高25級都會跌兩次..唔會真係要高30級掛..

我估有機會綠裝+10藍裝+20金裝+30..如果咁就真係好玩
邊度整粒65石仔番黎..  委托度仲要百五萬粒..

thanks for share~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:49 PM , Processed in 0.033160 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存