2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 港服周邊問題...我會得罪好多人.在此say sorry ...
樓主: ch121425
go

港服周邊問題...我會得罪好多人.在此say sorry [複製鏈接]

我之前講講下都離左題-3-
可能真係針對左精怒泥講
因為果2個搶人怪既精靈的確係用緊精怒
((愈泥愈唔知自己係到講緊咩-3-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 FLDIN 於 2009-7-24 02:09 PM 發表

其實閤下一直誤會左呢個POST既重點
呢個post講緊既係有2個用精怒既玩家
係周邊區唔理其他人感受   
就算隻怪有人打緊  都照用精怒打落去
仲要唔只一兩次  係不停咁發生
有時仲明顯針對性地搶怪

呢個post ...

沒有針對過個post搶唔搶怪呢一點
只係針對著人地話精怒就應該番遺呢一點
只是不滿這點
原帖由 私。人。 於 2009-7-24 02:05 PM 發表

就呢位人兄既內容黎睇
兄台實際用精怒..黑火..nova既時間少之有少
頻頻發出各式各樣既"高見"
可見其人想像力非凡  品格奇特

咁你又有咩高見..覺得我用精怒..黑火..nova既時間少?
我相信絕對唔會比你少用
原帖由 ch121425 於 2009-7-24 02:37 PM 發表
我之前講講下都離左題-3-
可能真係針對左精怒泥講
因為果2個搶人怪既精靈的確係用緊精怒
((愈泥愈唔知自己係到講緊咩-3-

由一直我都只是不滿人家說精怒就要番遺呢一點
如果要搶人怪的話..魔道同魔攻唔會比巫搶得慢
所以唔係一定精怒就=快=屈機
玩過3隻職既人對比過就知巫基本上係差唔多最慢
起碼我打下層既效率係
賢->暗≧巫
巫99..賢86..魔攻86
3隻都108命+快精
3隻都華推..
所以行走既速度同唱速係一樣

原帖由 joshuakg123 於 2009-7-23 04:35 PM 發表

我又唔覺會lag-.-..你唔好改咁高質數=ok
遺太悶..佢黎打怪有乜問題?
做人一定要方便人地?
如果係咁咁點解你地有黑火有劍..唔上10f?劍仲可以去遺..
點解唔去其他地方比新手推子彈?
全場比晒新手推子彈好冇?

我是一隻小小的精靈使
但系我都知道巫系延遲最耐,出招頻率比死靈/賢低(一般都有快速極大輔助),打怪比較慢
樓主話巫,咁就只針對巫講了

如果要開ex升, 估計唔會打周邊
理由簡單,就算俾你搶到哂,場大,黑人小經,反正怎打都秒(當然重點左pvp型另計),效率就遠低過打遺了
那就是出怒的人, 打光塔亦不見得有利
你說打光塔開心點, 那都要尊重別人,不應搶怪
如果覺得唔搶就升得慢的,就應該打遺,就算有g4都總比周邊快
有能力就打遺(70,80,甚至瑪遺),方便人地,亦是方便自己,何樂而不為
對法系來說,光塔怪(特別係白金)同遺怪比係易打好多的
相信大家都想eco 多d人玩
希望有能力的人士就不要增加新手衝等的難度

十週年勳章(賀詞)

原帖由 詩貓 於 2009-7-24 04:15 PM 發表

我是一隻小小的精靈使
但系我都知道巫系延遲最耐,出招頻率比死靈/賢低(一般都有快速極大輔助),打怪比較慢
樓主話巫,咁就只針對巫講了

如果要開ex升, 估計唔會打周邊
理由簡單,就算俾你搶到哂,場大,黑人小經 ...

所以最好就..黑火..精怒..重力..nova..全部去晒下層or光塔or遺..好了
周邊比人推子彈同3x3好了(不過世上總不會完美)
不要只針對精怒的存在
歸根究底都係人地搶怪先係主要問題
請大家把對精怒的偏見放下吧
如果大家唔搶怪..
你大可以當精怒係一個黑火..
佢有佢打..你有你打

原帖由 joshuakg123 於 2009-7-24 03:06 PM 發表

沒有針對過個post搶唔搶怪呢一點
只係針對著人地話精怒就應該番遺呢一點
只是不滿這點

咁你又有咩高見..覺得我用精怒..黑火..nova既時間少?
我相信絕對唔會比你少用

由一直我都只是不滿人家說精怒就要番遺 ...

原來師兄針對精怒要番遺,恕小的睇漏了
我想,巫要打遺是更容易的
首先,巫能夠自己快速極大,要打遺,搵個ec/魔商就行了(沒g4甚至可以憑人食豆!?)
而賢/死靈則要再搵多隻巫幫手才可以打遺,相信沒人反對這點(下面講白d俾新手睇)
那就是賢同死靈要打遺,局限就更大了
而初長成的賢/死靈可能沒有私家巫(不像老手們有一堆輔助職=0=),或者沒人幫手
要佢地打遺或許有難度
當然啦, 有能力的,不止是巫, 都應該番遺啦,升lv 都快一點吧

======================順手講下如何打怪 ....
巫打怪以怒為主
有怒的巫都一定有快速
再加埋極大可以0.5秒唱速秒70遺(除草)
當然可以另上巫幫快速極大以節省時間,但增加的效益不及賢

賢打怪以2-1 魔動同2-2 恆星為主
單靠自身滿速(800),兩招都要唱一點幾秒
所以一定要巫幫手快速
初期魔攻不夠,魔動3可能秒不了g4,要巫極大用lv1
另為求減低恆星技能延遲,又要極大以用更低lv去秒

死靈以黑火,死天為主,兩招倍率一樣
單靠自身暗極大=>800% 初期明顯不夠秒遺怪(當然有攻援借智等等還是秒g4草以外啦 ...)
就算是雙極大=>1600%  還是難秒g4(草更不用說了)
所以大約死靈打遺最難了

十週年勳章(賀詞)

原帖由 詩貓 於 2009-7-24 04:50 PM 發表

原來師兄針對精怒要番遺,恕小的睇漏了
我想,巫要打遺是更容易的
首先,巫能夠自己快速極大,要打遺,搵個ec/魔商就行了(沒g4甚至可以憑人食豆!?)
而賢/死靈則要再搵多隻巫幫手才可以打遺,相信沒人反對這點(下面 ...

對死靈同魔道..有好多地方可以打
9f..一個聖地..
沒極大快精可以招..
eco都是團隊遊戲
至少我打遺從不單食一定招神官
也沒反對過死靈同賢係周邊升
只是不想人反對巫在周邊升而已
因為巫的壞處只是會lag一下
如果惡意搶的話
什麼職也一樣
所以長氣d講句..
不是再針對精怒

原帖由 joshuakg123 於 2009-7-24 04:56 PM 發表

對死靈同魔道..有好多地方可以打
9f..一個聖地..
沒極大快精可以招..
eco都是團隊遊戲
至少我打遺從不單食一定招神官
也沒反對過死靈同賢係周邊升
只是不想人反對巫在周邊升而已
因為巫的壞處只是會lag一下 ...

一直大家唔係針對精怒只係針對搶怪果2位精靈 o_o
只有大大一直嘗試拉其他無辜的su系落水 (笑)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 綠茶` 於 2009-7-24 05:34 PM 發表

一直大家唔係針對精怒只係針對搶怪果2位精靈 o_o
只有大大一直嘗試拉其他無辜的su系落水 (笑)

請留意55樓的用詞ok?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-14 12:52 PM , Processed in 0.058506 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存