2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 本人初玩,當有了一些常用的武器後......同一些技術問題 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

本人初玩,當有了一些常用的武器後......同一些技術問題 [複製鏈接]

我剛玩了一星期,很多地方都不明-.-這game 不是升lv,而係升技能,常常反擊不能而死=.=
最奇怪~~這game沒有高lv武器.......唔通就算lv很高~大家都是用同一把武器????

如果我拿到神之刃雙手劍~~應該賦予還是練做精武......!!
雙手劍~有沒有怪物掉下.....

為什麼街見的人~雙手劍這麼特別,,,,,衣服古怪,,但商店沒有-.-//?????

我一開始就玩~遠距-.-.....!!好難升........有冇好心人幫我拿旋風箭

原帖由 米古kin~~ 於 2009-7-23 12:23 PM 發表
我剛玩了一星期,很多地方都不明-.-這game 不是升lv,而係升技能,常常反擊不能而死=.=
最奇怪~~這game沒有高lv武器.......唔通就算lv很高~大家都是用同一把武器????

如果我拿到神之刃雙手劍~~應該賦予還是練做精武 ...

新手人類???
新手玩不建議弓箭手= =
死很大
基本上呢隻GAME 講技術多過LV
LV 唔係無用 係用來升技能

我現在也只是拿 雙刀 戰劍
武器係改造後就變強了
改造要 熟練度 你打怪武器就會有熟練度 之後拿去改做

精武 其實睇你自己需要 我就係 藍龍翼 做精武

我唔記得係神刃 高攻 定 雙手劍高攻 當精靈力升爆時 = =

回復 1# 米古kin~~ 的帖子

精武?新手別用精武吧。要養是極貴的。
比如說我現在17力女劍要食3000$的弓有0.4%力上升…一次食5把…

理論上來說,我從累等10左右開始用神刃,用到現在累等400也不過是神刃,只是多了個賦予罷了。

雙手劍?去「瑪奇奇幻世界」找找吧。
巫高的傭兵是會噴的。

特別的雙手劍??有幾特別?龍翼?德劍?不過是貴價道具吧。

衣服古怪,,但商店沒有?
要知道,商店是很多的。每地方賣的都不太相同。
去「瑪奇奇幻世界」看看吧?也可能只是染色的問題…

原帖由 少爺詹 於 2009-7-23 02:12 PM 發表

新手人類???
新手玩不建議弓箭手= =
死很大
基本上呢隻GAME 講技術多過LV
LV 唔係無用 係用來升技能

我現在也只是拿 雙刀 戰劍
武器係改造後就變強了
改造要 熟練度 你打怪武器就會有熟練度 之後拿去改 ...

我想找勁人~幫我打左旋風箭技能再升.......
現在收一套10張~~旋風箭技能書....要幾錢..???

p.s現在瑪奇有沒有外掛..????

回復 4# 米古kin~~ 的帖子

風8好貴.新手買唔起-.-
不過有心機係咁淘金就夠錢買既
但係新仔咁樣淘金好快悶.之後唔玩-0-

原帖由 米古kin~~ 於 2009-7-23 04:10 PM 發表

我想找勁人~幫我打左旋風箭技能再升.......
現在收一套10張~~旋風箭技能書....要幾錢..???

p.s現在瑪奇有沒有外掛..????

旋風箭技能書唔洗錢..去問NPC拎
旋風箭技能書頁全部都係打番黎所以都係唔洗錢

原帖由 boad123 於 2009-7-23 07:01 PM 發表
風8好貴.新手買唔起-.-
不過有心機係咁淘金就夠錢買既
但係新仔咁樣淘金好快悶.之後唔玩-0-

淘金是什麼來啊....!!

淘金 掏鑽石搵錢 寶石1cm=3k           鑽石1cm=5w(計埋小數點啦)

原帖由 德... 於 2009-7-24 04:02 AM 發表
淘金 掏鑽石搵錢 寶石1cm=3k           鑽石1cm=5w(計埋小數點啦)

可否~教我淘金的流程~~

send個攻略link~我睇都ok了.....請各師兄教我

原帖由 米古kin~~ 於 2009-7-24 09:13 AM 發表

可否~教我淘金的流程~~

send個攻略link~我睇都ok了.....請各師兄教我

http://www.wsm.idv.tw/mabinogi/skills_info_Metallurgy.php
睇下啦 基本上你要問的野呢個網齊哂

新手就唔好咁快玩遠戰..玩近戰先.打好基本功仲實際..
打好個底..自然玩得順..玩得順就易賺錢..
武器方面..新手的話建議雙闊劍/古羅馬..第2武器最好有個盾
有錢的話就+6闊劍/古羅馬..5改埋.+埋猛烈厲害(不過要用好多時間練劍)
升lv方面..可以去打影任或者打下賽普/來比..練下冰/火反,,攻反防e d基本野
詳情就睇下e個網http://www.wsm.idv.tw/mabinogi/
小弟唔係好勁//得7xx強度..不過見有新手加入..好開心..

本人愛~d怪~~埋不到我身.....一星期收不到旋風箭.....我放棄只game-.-

已經用真錢換了~1千萬瑪錢...等人係我手拿....有齊10頁可以問我

瑪奇因為玩近戰,,真係好悶-.- 太重技術......沒有華麗動作^^

我個人姐......有錯勿插

原帖由 米古kin~~ 於 2009-7-24 03:19 PM 發表
本人愛~d怪~~埋不到我身.....一星期收不到旋風箭.....我放棄只game-.-

已經用真錢換了~1千萬瑪錢...等人係我手拿....有齊10頁可以問我

瑪奇因為玩近戰,,真係好悶-.- 太重技術......沒有華麗動作^^

我個人姐 ...

咁我同你講..你放棄隻GAME吧啦~~你完全無知而且天真
風頁1個星期收到@@?咁就個個有旋風箭啦
近戰冇華麗動作..咁弓有?(舉個例黎睇下)
近戰華麗的動作我個人覺得係空手風車
仲有.有錢唔係大哂
而且要怪唔埋到你身.咁你遇到D重PD甲既怪你打毛毛~~?
你慢慢射佢唔用近戰?
玩弓唔洗技術?
佢行到你身邊又射佢?
唔洗打走佢@@?
野野射中?
瑪奇唔需要你個1千W

原帖由 bb231 於 2009-7-23 07:16 PM 發表

旋風箭技能書唔洗錢..去問NPC拎
旋風箭技能書頁全部都係打番黎所以都係唔洗錢

你又有什麼見解可以幫到我呢..???

只能說瑪奇是不可能只修一樣的...
因為有怪是弓PD (就是有弓的抵抗)
有些更是無論如何, 你用弓只會扣1 的怪~
那時候, 你想不用近身/魔也不行~

加上 ~瑪奇的弓箭是有MISS 的~ 有風箭一樣會被怪埋身
只要你MISS, 一樣可以死掉=]

新手用弓的問題是... 傷害太太太太低
而當傷害低時, 即係你要射多好多箭怪先死~
即係MISS 的機會多左, 死的機會都多左~

BY THE WAY, 如果你追求華麗動作,
瑪奇不是你想要的GAME =]
這個... 明顯是可愛的GAME 阿!! 那來華麗動作-_-...
最華麗 應該是精靈 獸化後的 魔箭迫擊 了 -_-

仲有... 風箭唔係話你收書頁就一定收到
仲要睇下夾唔夾時間  =]
唔係你話你有錢就一定一星期內收到~
如果咁O岩冇人打頭果7頁, 你夠錢買風8 都冇用=]~

有D 野~ 有錢唔係萬能ge~

瑪奇特色就係打怪要技巧~ 你想打冇技巧的話~
玩過另一隻game/ 打瑪奇唔打怪啦~

原帖由 becauseofyou 於 2009-7-25 03:08 AM 發表
只能說瑪奇是不可能只修一樣的...
因為有怪是弓PD (就是有弓的抵抗)
有些更是無論如何, 你用弓只會扣1 的怪~
那時候, 你想不用近身/魔也不行~

加上 ~瑪奇的弓箭是有MISS 的~ 有風箭一樣會被怪埋身
只要你MISS ...

獨角獸,任務服務都買埋,,,,,仲有得唔玩嗎

有錢就是王道

幾好. 一開波連玩咩都未知就先買1000W錢
玩弓唔係問題
升高風車到9/5/1 先
基本 冰反 N+1 N+風車 唔該練熟
要玩弓
就升高 紡織 冶煉 衣製 手工藝 (較重要)
其次 藥製 藥草
你咁"有錢" 材料全部買啦 差D時間 唔難既
呢D都係加敏技
你唔升有錢買勁裝都係冇傷害
呢個GAME睇時間多過睇你有冇錢
PS.風箭被人改弱左好多 你唔升敏技 一開始就玩風箭 一定廢到丫媽都唔認得(下下個位數字 ?)
反而建議你平衡升高 穿心 精遠 風車 暴擊
以上

你想唔用腦,時間來玩瑪奇
我就比個見議你啦
你不如用n咁幾多錢收個千8強全紅技r1包括弓技r1既ac返來玩
最好收到個全技能r1包括紅,藍,黃技r1既ac返來(台灣,香港味有人做到)
之後用1星期打哂全地城,影任,
咁之後果個星期你會做d咩呢..........真係要想想.....想唔到做d咩味轉game囉
我好心你唔好將瑪奇念到好似巨商,夢系列....果d打怪升lv,開紅秒人,有神裝玩哂果d game啦
瑪奇既質數同呢d game既質數跟本就係天同地既分別,冇得比
比多個見議你,想想為咩玩瑪奇

原帖由 米古kin~~ 於 2009-7-25 03:26 AM 發表

獨角獸,任務服務都買埋,,,,,仲有得唔玩嗎

拿..就係話你ON99
你自己話1星期收唔到就唔玩..之後話買獨角馬同服務仲有得唔玩嗎<<<<笑尻死人

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 05:15 AM , Processed in 0.038714 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存