2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 維克塔伺服器,封師用bug洗寵物事宜
go

[消息] 維克塔伺服器,封師用bug洗寵物事宜 [複製鏈接]

各位好 
我也是維克塔伺服器的一名玩家 名字不會公開
信相近期在這個伺服器的玩家,也會發現到,某傳送點那處,有某幾名分身在擺攤賣寵物
賣的都是非常珍貴的寵物,例如-0火舞,-0龍骨,-2士兵空壺,-0死神等等
那時我行過,我只會說他真是好彩,但有一天看見竟然有3隻-0火舞出現,經查證後證實是真的-0,那時我開始對這件事有懷疑
再第二日發現,竟然有多於6隻的-2龍骨和3隻-1火舞出現,那時我很相信這個人有問題了,之後幾經轉接終於查證到他的真身
再經我幾位朋友幫助下,觀察了他的真身多天,和扮玩家跟他買寵物致電給他(他說可以訂多隻-0寵物,賣hkd),終於被我們發現原來有bug可以在某遇見第一次1lv的位置下,狂遇1lv寵物,無限次遇1lv 捉寵
本來我們都諗住用這個bug來賺錢,但考慮到有可能連累正身acc也被刪所以我們最後還是告知這個bug給代理修正,和已經告發那玩家不當行為
最後在這裡說一點,他賣的寵物確實是沒問題的,但值不值你們給他賺到死去活來(估計一日賣出8~10隻),那你自己考慮吧
p.s.不要問我那個bug,我想很快就會修正

在這裡看回他在討論區的帖子後,發現原來他之前在某遊戲內已是個很出名的洗錢玩家.想知是誰 請自己找答案吧(名字得二個字)

有無圖睇 ~_~? 咁神奇的bug 賺死佢囉 c.c

你所講既bug有點不可思議-.-

原帖由 Bakura 於 2009-7-24 07:46 PM 發表
你所講既bug有點不可思議-.-

只可以說多少你聽
那個BUG可能你誤解了,不是不可思議的
不是可以一出戰就即時再入戰遇1LV,而係找到個出第一次1LV怪既點之後,打一場,之後做一些手腳,就可以等一會兒,在此點再遇第二次怪
但不一定會是1LV的,只是比其他怪點,易出1LV好多,打圖鑑也可以

十週年勳章(賀詞)

又有遊戲程式bug被人發現後用黎搵著數......第一我想知佢點搵依個bug...唔易搵的, 一係就好彩到咁撞手神發現到; 一係就係有心搵而試左好耐...; 仲可能要諗下寫依部份程式既人係用咩邏輯寫......
其實本質上同上次用遊樂場點數昇能力果個bug一樣, 都係唔用任何額外手段, 靜利用bug(其實亦都係開發部既唔小心)圖利.........不過程度上就差好遠啦...依個可以好快賺好多港幣呀.....所以我都想睇下匯思點處理..因為寫明唔可以利用bug圖利, 上次遊樂場點數bug我冇記錯係有一個玩家得左手而匯思好似只係扣番佢個角色因為個bug而獲得既能力就算...今次咪要扣番個洗寵人d港幣???

原帖由 winnieyimyim 於 2009-7-24 09:13 PM 發表
又有遊戲程式bug被人發現後用黎搵著數......第一我想知佢點搵依個bug...唔易搵的, 一係就好彩到咁撞手神發現到; 一係就係有心搵而試左好耐...; 仲可能要諗下寫依部份程式既人係用咩邏輯寫......
其實本質上同上次用 ...

會如何處理,那就不清楚
只是在這想跟大家分享,說出個真相
事實上給不給他賺下去,你們自己決定吧,我沒說他用BUG是錯的.每人都有貪心的時候
我還見到他可以交換點數卡,不知有否人用港幣去換一些易如反掌捉回的寵物呢 XD

你們買寵時小心點吧~名字我不開了~應該有留意都知吧

我好似估到你講邊個.....有個星字?

原帖由 damianilyiuonly 於 2009-7-24 10:24 PM 發表
我好似估到你講邊個.....有個星字?

不是啊  某傳送點吧 不在東醫的

詳細講下個bug點得唔得??你咁講好難令人信服

原帖由 屍機 於 2009-7-24 11:06 PM 發表
詳細講下個bug點得唔得??你咁講好難令人信服

只要我說多小許 成村人都能用吧
事實上你們信不信服都不關我事
鐘意買的便買吧

原帖由 為大家著想 於 2009-7-24 11:22 PM 發表

只要我說多小許 成村人都能用吧
事實上你們信不信服都不關我事
鐘意買的便買吧

咁咪岩囉,大家都係捉到正寵-.-d寵價唔洗咁貴,定係你唔想益街坊咋xdd

因為就咁睇你ge post,我覺得可信度係0,因為捉寵有一種可能性叫做運氣,,連續100隻-0,都係運氣ge一種
所以你要督人用bug就應該post埋d bug出黎

原帖由 屍機 於 2009-7-24 11:56 PM 發表

咁咪岩囉,大家都係捉到正寵-.-d寵價唔洗咁貴,定係你唔想益街坊咋xdd

因為就咁睇你ge post,我覺得可信度係0,因為捉寵有一種可能性叫做運氣,,連續100隻-0,都係運氣ge一種
所以你要督人用bug就應該post埋d bug出黎 ...

阿炮~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

原帖由 屍機 於 2009-7-24 11:56 PM 發表

所以你要督人用bug就應該post埋d bug出黎 ...

信則有,不信則無._.
樓主佢唔係要人信,佢只係講出曾經發生過一件咁既事,曾經有過1個咁既bug
無論佢係咪講大話,佢post入面無吹衰過人(雖然暗示過)
無嘈過無鬧過,只係交代一下._.就算佢係講大話,都無咩得益,或者佢本身鐘意作文,咁咪當聽左知左就算._.
如果事實真係存在一個咁既bug, 都唔需要交代咁多
教哂全世界都識用個bug你認為對遊戲本身係好事嗎?
仍然係果句 : 信則有,不信則無

我都覺得有D 怪... 好多個分身都賣勁寵... 其它人賣果D 跟本無得鬥...

ORZ

完全誇大成份~例如-0火舞,-0龍骨,-2士兵空壺,-0死神等等<-未見過
我只會說他真是好彩,但有一天看見竟然有3隻-0火舞出現<--未見過
竟然有多於6隻的-2龍骨和3隻-1火舞出現<---完全誇大~跟本就係3隻-2龍骨和2隻-1火舞
吹水成份較大 可信性係0 你咁樣暗示係咩意思?.?唔抵得人地咁多勁寵賣?.?

原帖由 victor654 於 2009-7-25 01:06 AM 發表
完全誇大成份~例如-0火舞,-0龍骨,-2士兵空壺,-0死神等等

咁你又岩喎, 我見佢放出黎既真係得-2 一兩隻, 收起既就唔知喇

其實我覺得d人咁好彩搵到個bug'捉多幾隻先講都未遲啦
係就係唔多公平'不過都唔使咁暴串佢啦'
換左係你都未必會同g  m講啦
上面純屬個人見解'個個人角度唔同'
唔好踏牙><

老實講 你可以做到人地咁 肯一日掉8~10個鍾去捉寵 你都可以捉到咁多勁寵 如果無既 又唔抵得 就唔該收聲啦

不過咁..我又真係會信有個咁GE BUG喎..
我相信其實每隻GEAM真係會有編寫上GE錯誤
我打個比喻丫..最近我發現好多時候行行下都會黑一黑之後會番番去某一個原本行緊GE位子..咁可能果個玩家就係發現左尼點..再唔知做D咩就做到樓主講GE野呢

PS我夏SER的
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-14 08:29 PM , Processed in 0.056512 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存