2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Winning Eleven 好唔甘心,利記vs巴塞
返回列表 發新帖 回覆
go

[XBox360] 好唔甘心,利記vs巴塞 [複製鏈接]

上個禮拜同個fd玩we09,我用利記,佢用巴塞........
需然兩隊都係強隊...但係巴塞前面果三個真係勁到咩咁.....狂係度屈速...好難打
但係我唸到個方法.....陣如下

4-3-3

羅比(7)       t(9)     古(18)
           謝(4)
         馬(20)   沙比(14)
社(2)   加(23)  艾(5)  艾比(17)

我將社2 教mark美(10),艾比(17)mark亨(14),艾加(5)mark eto
而沙比再教無咁強既人丁人mark美(10)

<---咁會唔會有d用呢????因為自己都試過,好過之前一對一...起碼有人包同埋mark人果時盡量教正方call人,多數
以2對1 mark人

但係小弟仲有幾樣關於戰術既問題問問
1.下面顯示人名格離咪有d一格格既,果d點教進攻同防守???
2.角球果時,我教左果個go up定go to,但係只係教到一個中堅上去,可唔可以教埋第二個,咁同埋教哂兩個有無制係搵番d防中係後面守住(好似現實足球咁)??同埋請問還有d更既戰術指令可以指導下我......

thx

十週年勳章(賀詞)

你用正方吹雞咪搞到後防仲多空位@@"
同埋人對人SET Mark人既話感覺上比較易被直線波突破
用返zone仲好

你想防中返後補位
係individual果度set個防中/中場箭咀指後就ok
當然要睇返球員本身個防守數值配唔配合啦

仲有
對巴塞既話
用4-5-1,控制返中場好似好d
因為巴塞d中前場上左腳都唔係咁易搶到波
加上利記前鋒又唔係個個都拖里斯咁既質素

原則上黎講..
佢地個三個真係好屈..
而細佬我既經驗所得..
陣容方面:
利記既後衛對住佢地3個真係唔係咁WORK..
但係我覺得你打三中堅會比四個後衛好=]
因為左右閘時常助攻..
到時未又係得番兩個中堅打佢地三個- -
陣就講左喇..
戰術方面都有得化解既=]
佢地打原陣433都係打反擊居多
加上佢地夠哂快真係難對付
咁你戰術方面可以同佢地打番343傳統反擊陣
以攻於守
打雙防中:AMF X 2  
             DMF X 2
打單防中:SMF X 2
             AMF X 1
             DMF X 1
呢個陣打反擊會有約5,6個球員(最少有3個CF)係前場
打反擊其實好用
仲有我有少少心得俾你:
球係自己場俾完波唔好禁R1走位,由其防守球員
唔好用MARK SETTING
用ZONE PRESS得架喇=]
仲有打三中唔堅好用正方吹雞= =
希望可以幫到你戰勝巴塞喇=D

已有 1 人評分威望 收起 理由
99WinG + 5 詳細解答

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:19 AM , Processed in 0.028692 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存