2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 灣岸4 你地對呢種人有咩睇法?
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 你地對呢種人有咩睇法? [複製鏈接]

笑傲無雙

話說昨晚我係慈雲山幫人升車(果度得2部機)
佢早就唱好足夠既錢俾我幫佢搞(先記住一樣野,係一早就唱左,唔係我打完再去唱,呢個係重點之一)
當時佢架車係:GUEST    R34    B4
咁我都無咩所謂啦,反正當時得我一個
咁咪答應佢幫手升囉(當時我唔開挑,始終架車同錢都唔係我既,我唔應該亂搞吧-.-)
好啦,咁我打下打下(大既打左10話左右,但係由於佢架車係3代過車,
所以就只差10關就搞掂)
有個人黎玩,我認得佢其中一架改名車叫HIN★,仲有架叫(菱形520)
佢坐低之後,隻死人手伸過黎開我挑
咁我咪熄返佢囉,佢重複同我鬥開/熄挑左好幾次
我就改手,一手擋住個開挑制,一隻手用太盤(反正故事對我黎講都唔難,就算單手都搞掂佢啦)
佢(後稱A)就放棄左,無耐佢有幾個人黎左
問佢做咩唔挑,佢就話:佢(即係講緊我)唔玩喎,咁點?
佢FD(後稱B):唔開佢挑?
A:佢用一隻手擋住,開唔到-.-
B:咁不如我打幾盤睇下佢點啦
我無理佢地,亦都無出過聲,反正你有你打,我有我打吧-.-
再者就升我少左一隻手用黎擋制,都影響唔到我打故事既
咪繼續囉,咁我打到差唔多190話果陣
班小朋友(真係小朋友黎,大既16掛,試過查牌都無事,應該夠歲數吧,但呢個唔係重點)
終於忍唔住開聲:喂,你唔挑機就快D打埋之後就俾我地挑下先啦
我:但係我仲未打完喎,你自己都睇到啦,我仲有10蚊到未打呢
A:我屌你老母呀,你咁霸住部機,即係我地唔使玩呀?(當時只係晚上9點半到,我亦只差10話而已)
我:我霸住部機?咁我問你,我唔通係打哂D錢再去唱錢果D人黎?
B:係喎(我當時自己都O撚左,下??我唱完再唱霸住部機???我好似未起過身吧-.-)
我:我屌你呀?呢D錢係咩?你地有跟過機咩?(機上D錢全部都係叫我升車果個人既,我自己無扲過任何錢出黎,亦都唔見有任何人跟機)
B:我唔撚理,你唔好撚霸住部機,阻撚住地球轉(我仲記得A幫過.CEO.(後稱C)升車無停過)
我:我屌你老母呀?我點打係我既自由呀?再者部車同d錢都唔係我既
B:你做咩唔出出面打?
我:出面貴MA(我未見過呢班人係慈雲山以外地方出現過.所以隨口亂UP)
B:呢D野你你既事(的確),總之你咪撚再阻撚住哂
我:你咁撚想挑機,點解你地反而唔出出面打?出面4打你要R星都快D啦
(佢避開呢個問題,可能嘈唔過掛,就暫時唔再出聲)
之後C黎到,果D人暫時唔玩(因為明知我唔會開挑)
佢話(係C呀):喂,挑機呀(當時佢岩岩到,仲未知咩事)
我:部車唔係我架喎
佢無再出聲,只係開左確認晝面唔動(大既係想住我會唔會改變主意)
跟住A同B一齊:喂,你老闆,開挑啦,人地等緊你呀(我無理,再者,你地以為我唔知你地識咩?)
我依然無理,照玩我既(頭先果段時間我一直打緊,一直同一個動作,一直無輸過-.-)
C就話:算啦,算啦(跟住佢打佢既鬼王)
我再打左一盤,跟住想住再入錢,班人依然係背後講我壞話(一直都係咁)
我入左一個1蚊,但係唔小心趺左1蚊(果度2蚊局,開續都係)
想住俾班小朋友煩撚住,咩心情都無哂,都係我去第度玩算啦
跟住B見到,就走黎跟機(呢個時候我踎低左去搵個1蚊,再次聲明,呢D錢唔係我既)
到我搵到之後想入番果陣,C話:喂,人地跟左機喎
我:但係我已經入左1蚊...
C:你唔好玩啦,阻住我地(指佢自己D人)挑機呀
我:OK算,反正我差唔多夠皮(其實唔係-.-)但係我入左一蚊,我扲返你個1蚊走
(咁合情合理吧,我入左1蚊,都係想扲返JE)
OK,咁我起身之後
唔知A定B:你一早就應該"落車"啦,屌你
我無理,反正我都嘈+玩到累啦
最後,我落左新光打埋果9話,幫佢空心左算
P.S:之後我仲挑機挑到人地收工,扲左半版星(打左大約1小時,用左我7蚊左右,唔係次次都贏哦)
PP.S:FOR屌我果D人:我唔係唔挑機,只係呢度(慈雲山)挑機扲星慢,我唔LIKE JE...
你地呢D(只係話A同B,C除外)你地連故事都打唔羸(起碼輸左最少2次,因為我最少親眼見到2次)
仲要用改名車,唔好以為自己好勁...
我係呢隻指一下名:HIN★仲有ksXXX(3個都係數字,想知邊個既可以去慈雲山打鬼搵ks就得,因為呢間只有一個ks),但一定係改名車)(另註:ks請用細階,另如果係車隊既,請幫我告誡一下呢位小朋友,因為真係太串啦佢,如果係我做錯既,我可以當面各貴車隊道歉)
已有 3 人評分Good 收起 理由
LOVE18LOVE38 + 1 我覺得你好慘...邊有人咁野台...你問下佢. ...
stopforu3 + 1 精品文章
CD仔 + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

只可以話依家彎岸乜人都有
睇開D啦=]

好多字

原帖由 Brand-New-Lady 於 2009-7-26 02:53 AM 發表
話說昨晚我係慈雲山幫人升車(果度得2部機)
佢早就唱好足夠既錢俾我幫佢搞(先記住一樣野,係一早就唱左,唔係我打完再去唱,呢個係重點之一)
當時佢架車係:GUEST    R34    B4
咁我都無咩所謂啦,反正當時得我一個
咁 ...

可唔可以比地址我,,,我唔識慈雲山邊到有得打架,,搵日打定電話等下斑小朋友先

世上on9何其多

睇到訓著左....

你真係好有心機打晒件事....

好長............................

你唔好再長d

笑傲無雙

原帖由 絕望的黑暗 於 26-7-2009 02:59 AM 發表

可唔可以比地址我,,,我唔識慈雲山邊到有得打架,,搵日打定電話等下斑小朋友先

可以
係黃大仙MTR   E出口出轉左問人點坐37M小巴
上慈雲山M記落車
另一邊出口對面落少少樓梯
叫康樂遊戲機

十週年勳章(賀詞)

慈雲山好雜嫁-.-算啦.同埋慈雲山得一間機鋪有灣岸姐-.-

笑傲無雙

原帖由 鬼兒* 於 26-7-2009 02:58 AM 發表
好多字

我都打左差唔多成個字-.-

笑傲無雙

原帖由 CD仔 於 26-7-2009 03:03 AM 發表
你真係好有心機打晒件事....

多謝
我只係有果句講果句姐

笑傲無雙

原帖由 camel907 於 26-7-2009 03:02 AM 發表
睇到訓著左....

SOR囉-.-
但係要人知哂成件事就只可以係咁

笑傲無雙

原帖由 酥皮 於 26-7-2009 03:05 AM 發表
你唔好再長d

無計
想講得清楚D姐
對唔住大佬你囉-.-

好長...睇左少少已經唔想睇...= ="

笑傲無雙

原帖由 『叉包』*﹏* 於 26-7-2009 03:07 AM 發表
慈雲山好雜嫁-.-算啦.同埋慈雲山得一間機鋪有灣岸姐-.-

所以我最後落返去黃大仙打算
反正我行慣哂,又唔係貴好多

十週年勳章(賀詞)

仲有點解你打極都係打得十話故事打咁耐-.-

笑傲無雙

原帖由 呀風=﹏= 於 26-7-2009 03:10 AM 發表
好長...睇左少少已經唔想睇...= ="

慢慢啦
等你有D心情先睇都可以
我只係做返10分鐘小朋友
發洩一下JE

原帖由 Brand-New-Lady 於 2009-7-26 03:07 AM 發表

可以
係黃大仙MTR   E出口出轉左問人點坐37M小巴
上慈雲山M記落車
另一邊出口對面落少少樓梯
叫康樂遊戲機

慈雲山邊到有m記....37Mwo...
佢一上就見到分開路..依家改路轉右啦..轉左右之後入雙鳳街啦wo..我唔明
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-15 07:39 PM , Processed in 0.046507 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存