2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 幸福ONLINE 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: lawchakyuen
go

[討論] 幸福ONLINE 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

笑傲無雙

原帖由 新手= 於 2008-1-30 06:38 PM 發表
唉 果陣時玩幸福
有打過國戰既人 都會覺得依隻game好玩-口-
收購$之後就無玩 因為之前無錢= =
不過唔知點解隻game要汁
如果雲起代理埋黎做咪好囉
我相信一定好多人玩-0-
雖然雲起出名廢ser 呃錢 不過至 ...

係戲谷  唔關雲起事   比戲谷代理親D online好多都係咁  聽人講以前x物王都係咁先汁  哂左唔少online game

港版幸福無左之後  我無在玩過死人戲谷代理的online  我真係好慎佢!!!!!!!

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 柏村左陣 於 2008-2-19 06:21 PM 發表

原來你就係魔c我都重記得你^^  無記錯打國戰間唔中會見到你

點解e度個個都好似相識咁0.0
而我就冇人識
果然,果國e d咁既偏僻地方真係冇咩人理

笑傲無雙

原帖由 冰火水地 於 2008-2-19 08:06 PM 發表

點解e度個個都好似相識咁0.0
而我就冇人識
果然,果國e d咁既偏僻地方真係冇咩人理

你叫咩名?  好似睇唔到你講你個名

果國我覺得出面幾靚  週為都係雪  個城一般

我記得以前成日睇少果國  打原國戰之後  想法轉左   果個隊強隊幾鬼勁=w=

十週年勳章(賀詞)

唉 以前玩幸福入場打怪
行格仔 頂人身位 wo諗起都覺得爽~"~
唉可惜依家已經無再搵到依d game

笑傲無雙

原帖由 新手= 於 2008-2-22 12:40 AM 發表
唉 以前玩幸福入場打怪
行格仔 頂人身位 wo諗起都覺得爽~"~
唉可惜依家已經無再搵到依d game

我都係咁話  比戲谷汁左真係哂左羅  所以係幸福汁左之後我無在玩過戲谷代理D game

原帖由 柏村左陣 於 2008-2-20 07:43 PM 發表

你叫咩名?  好似睇唔到你講你個名

果國我覺得出面幾靚  週為都係雪  個城一般

我記得以前成日睇少果國  打原國戰之後  想法轉左   果個隊強隊幾鬼勁=w=

我叫  血衣衛  
唔知你識唔識-,-
記得成日路過俾人問我有冇玩天外online,我玩都冇玩過。
後尾先知原來個名同天外入面唔知咩既npc(?)一樣名。

果隊開始係2精2格1守黎打,後尾俾人屈機。轉左做2精3格,攻擊隊。
仲記得果2隻精俾人稱為果頓雙爆=.=成日發動自殺式爆彈(精靈技)黎殺人。
格士有2個有百虎連擊(果時好少人有),好鬼猛,國戰啪水,次次都啪成3萬幾-,-
開頭唔知有蛋糕食,後黎知道有任務做,開分身存蛋糕準備國戰- -"
有哂蛋糕,而又未輸夠10次就去酒吧買果d野黎繼續打-v-
好開心係打完之後去d邊位同其他國既人吹水

十週年勳章(賀詞)

原帖由 冰火水地 於 2008-2-27 06:14 PM 發表

我叫  血衣衛  
唔知你識唔識-,-

果隊開始係2精2格1守黎打,後尾俾人屈機。 ...

仲記唔記得要儲分呢@@
我換過唔小野@@書包果d!正
仲有果國我只係記得出果一隊勁隊而已...
同埋果國打7lv任打個阿伯(唔記得係咪)超近...
狂係到屈1星書

笑傲無雙

原帖由 冰火水地 於 2008-2-27 06:14 PM 發表

我叫  血衣衛  
唔知你識唔識-,-

果隊開始係2精2格1守黎打,後尾俾人屈機。 ...

血衣衛  我記得一定見過  又係打國戰個時  無記錯的話是格?

唔知點解幸福入面見過的人好多都記得 雖然人地唔識我= =

你唔講我都唔記得次次打完國戰會去邊緣同其他國的人吹水

有百虎連擊 地平腳同佢之後個招個時已經好勁   出到6星任個時無記錯

講格最勁  我覺得會係米國  我公會神話個神話格鬥士win最勁   個時同佢算幾熟  佢有超多技  鬼哭定鬼嘆  佢地有

見到佢個招鬼哭定鬼嘆  真係形到爆炸  睇到我同個fd呆左   蛋糕有咩用  唔記得左= =

笑傲無雙

原帖由 lawchakyuen 於 2008-2-27 06:54 PM 發表

仲記唔記得要儲分呢@@
狂係到屈1星書

我過時間唔中會過果送信  真係超近

笑傲無雙

嘩..我的第一隻ONLINE GAME!
想不到還有人記得 -3-
收費之後就無玩到了....
聽說好多人都去左玩日本版...這是真的嗎?
好懷念喔!!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 蠢豬... 於 2008-2-27 08:37 PM 發表
嘩..我的第一隻ONLINE GAME!
想不到還有人記得 -3-
收費之後就無玩到了....
聽說好多人都去左玩日本版...這是真的嗎?
好懷念喔!!!

是真的...也滿多人玩日本版的...
我玩到2x lv冇玩了!
真係希望有代理商可以代理返
係日本版...羅國係最多香港人!

笑傲無雙

原帖由 lawchakyuen 於 2008-2-28 04:40 PM 發表

是真的...也滿多人玩日本版的...
我玩到2x lv冇玩了!
真係希望有代理商可以代理返
係日本版...羅國係最多香港人!

日版少左好多香港 日本人了

岩岩改做免費就多 好多人係頭頂打自己係台人定港人

我玩到26lv到已經無玩  好悶  同港版唔同feel  又差唔多all日文

我記得我對這game感觸不太深
but好巧合 我個good fd都有玩@@
我好記得當時要買書學技
學到一招魔法反射(好似係- -)就搵極都搵唔到本書-3-
kick住左係果度 但係我好想學 因為招技好勁
就這樣 學不到這技成了我的一個小遺憾(小到我差點也忘了)
不過卻是在這game中的一個大遺憾-0-

原帖由 lawchakyuen 於 2008-2-27 06:54 PM 發表

仲記唔記得要儲分呢@@
狂係到屈1星書

講起d分,真係谷鬼氣。
果國個死人bug,搞到我換唔到高分野。
但又唔想換低分野。果國個噹噹好多人想要,因為得果隊人成日贏先有分,內部決定炒高佢XD
其他小隊都冇咩點贏,有次我地試下訓練多幾隊人出去打,點知...d人點極唔明=口=...最後放棄。
係呀,個阿伯好近,門口行過少少就到,所以好多人黎打書-,-
我都成日1個人打佢既。可恨係我部腦唔夠勁,唔可以開n隻人-.-

原帖由 柏村左陣 於 2008-2-27 07:33 PM 發表

血衣衛  我記得一定見過  又係打國戰個時  無記錯的話是格?

唔知點解幸福入面見過的人好多都記得 雖然人地唔識我= =

你唔講我都唔記得次次打完國戰會去邊緣同其他國的人吹水

有百虎連擊 地平腳同佢之 ...

無限囧 ...我係精靈黎嫁-_-仲話記得我
我係果隊死人野其中一個,班格好衰,成日搵d精靈幫手擋(其實係自願XD團隊合作嘛~哈哈)
招野我記得叫鬼哭。
件蛋糕係加全能力10點,好正的- -1件可以用到幾場。
我成日都偷懶唔去打蛋糕(因為唔可以多重開)-口-但d隊友好好人,會分俾我。
而且我地成日得閒就會切初下,練下d技術。
我練到打格士贏率係85%
最開心係升lv,1招自補、1招隱身、1招實念攻擊打天下-,-
之前未識咁用,成日打打下死左,要係公會叫人黎救囧
特別係山洞,路又黑,又難行,又遠。
新手時,資源短缺,冇人擺檔冇書買。要去其他國度買書學技。
因為果國d死人地圖極度唔公平,四圍都係d高lv怪地圖-.-"
所以要一路死住咁去其他國,真係喊住黎行!_!

十週年勳章(賀詞)

原來有蛋糕依樣野~"~
我好似未用過-口-
以前係溫國打國戰
成日見傑佢地win
我果隊就成日打打下散
勁鬼灰- -

笑傲無雙

原帖由 冰火水地 於 2008-3-2 07:26 PM 發表

無限囧 ...我係精靈黎嫁-_-仲話記得我
我係果隊死人野其中一個,班格好衰,成日搵d精靈幫手擋(其實係自願XD團隊合作嘛~哈哈)
招野我記得叫鬼哭。
件蛋糕係加全能力10點,好正的- -1件可 ...

係咩= =  唔太記得

果去米都幾近  D怪最高都係2xlv  個時我成日自己一個人走去果

果國個噹噹好鬼得意  同時亦係天價=w=  點解換唔到高lv野?  一換會點?

鬼有3招架我記得  鬼哭  鬼嘆 重有招鬼x

原帖由 柏村左陣 於 2008-3-3 09:15 PM 發表

係咩= =  唔太記得

果去米都幾近  D怪最高都係2xlv  個時我成日自己一個人走去果

果國個噹噹好鬼得意  同時亦係天價=w=  點解換唔到高lv野?  一換會點?

鬼有3招架我記得  鬼哭  鬼嘆 重有招鬼x

唉~你唔明嫁啦
真係慘無人道,係果出世算係一種訓練。我記得有人講過,係果國出黎既,點都會有番下咁上下技術。
一係就好勁,一係就卡等。當卡到咁上下d人會走哂,開新acc去其他國家,e d情況我見唔少。
我見好多開頭陪我升果d,玩玩下人影都唔見埋。之後出國,佢地見番我,先話我知佢係阿邊邊。
所以,我升lv都係好寂寞。1~35都係自己升。去到四國又冇人識,要組團出去分分鐘等1日都冇人組-,-"
所以去番祖國個骨骨洞自己打囧。後黎都算挨到過去-3-
諗番起都心酸,走與別不同的路,是艱難很多的

補充:唔係換唔到,係佢跟本冇高級野俾你換- -"
       聽說其中一樣係耳仔黎,而且仲係加魔攻囧...好可恨。
       搞到我隻人有1500分都冇得用-,-"又唔想換低級野賣...一直等等等等等........等到唔玩都未搞好個死人bug

十週年勳章(賀詞)

無錯= =
果國d地圖又難行- -
怪又高lv- -
我行過去一次先知
跟住又無行過~"~

原帖由 新手= 於 2008-3-4 03:04 AM 發表
無錯= =
果國d地圖又難行- -
怪又高lv- -
我行過去一次先知
跟住又無行過~"~

而且仲會迷路-,-
一迷路生存率就好低,因為多高lv怪。
仲要成日撞到先黑。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 09:46 AM , Processed in 0.045633 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存