2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online [尋合作既戰友]我覺得D人話機體廢,只係睇佢地既攻擊輸出 ...
go

[分享] [尋合作既戰友]我覺得D人話機體廢,只係睇佢地既攻擊輸出,忽略每個機體在戰場上的定位 [複製鏈接]

係咪真係睇得卡通片太多?
一定要衝鋒陷陣以一當百?
做唔到戰場上殺敵最多既就一定係廢機?

就以飛西為例, 竟然有咁多人話佢廢, 話佢武器太普通, 話佢激光槍唔痛, 殊不知飛西是游擊類

更加有人談論劍西話劍Z時, 只論及揮刀範圍, 所以覺得劍西好用

在平時遊戲中, 我絕對唔會在意自己或隊友的分數
不會因自己高分而覺得威, 亦不會覺得隊友分數低是負累
撫心自問, 最高分既一定係全部自己滿血殺番唻?  零分果個真係一d貢獻都冇?
實際上, 沒有低分的玩家在打游擊戰, 邊有得你地執雞執到咁高分?

嚴重不滿部分玩家咁鐘意話人執雞, 如果見佢冇血而唔殺佢, 係咪要等佢存活多幾秒, 放多幾次大絕, 耗自軍多d血先滿意?

順便約戰 : 有冇鐘意合作既人PM我或留名或留MSN, 一齊玩, 而家日日玩野團冇人吹水好鬼悶,絕對唔需要技術好,只要有團隊意識即可

已有 26 人評分Good 收起 理由
justin93remy + 1 同意...但好討厭連緊技被汁==
Fred_Vicki + 2 你說的內容我非常同意
benny31xd + 1 我終於夠分加樓主good啦!你講得好好呀!!
RINGO浩 + 1 講得好好!
☆開心包★ + 2 感謝分享!
wkhcharlie + 2 你說的內容我非常同意
正男 + 1 你好撚正義呀!!!
tw73959 + 1 i agree with you~
Tony﹏Shu + 1 惡意灌水
‧ + 1 好撚威水

總評分:  Good + 32   查看全部評分

講得好好,支持

香港人係咁嫁啦(大部分,唔係全部),又唔見台灣d人係咁

同意
依隻GAME好講求TEAM WORK
4人小隊 總有1234名 但係 問題就係依度
請認清敵人係邊個 敵人唔係自己隊友 係敵方小隊
點解唔同敵方D人比 要同自己隊友比?
4人小隊 GAME SET左每種機體只能2部
就係要令小隊可以進行分工合作戰鬥
有人上前線 有人中場指揮 有人從後狙擊救機

如果你係狙擊手 無前線幫你 拖住敵方行動 你邊可以咁安心狙擊?
你高分前線低分 但係前線人員就無貢獻?

如果你係前線拳機 你肯定你可以殺入敵陣格完後可以安全脫離?
無後方支援 你會咁安心衝入敵陣? 未有接受過後援既救助?
如果無 咁你們可以當我廢UP
如果有 請除左留意分數之外 諗番下戰鬥時 同伴有無作出過除左殺敵之外既貢獻

原帖由 £索野↘☆ 於 2009-8-1 07:52 AM 發表
同意
依隻GAME好講求TEAM WORK
4人小隊 總有1234名 但係 問題就係依度
請認清敵人係邊個 敵人唔係自己隊友 係敵方小隊
點解唔同敵方D人比 要同自己隊友比?
4人小隊 GAME SET左每種機體只能2部
就係要令小隊可以 ...

我認同呢位人兄講既野
我以前玩台板果陣,我地4個人都認清自己位置
狙擊手(包機) - 果場既指揮官,因為佢站於最後方,清楚成場既形勢
護衛(剪機) - 寧我死不要包機死,往往佢會係包機左右作出彈幕支援,有剪機來襲會幫手頂彈
前鋒(拳機) - 小隊中最講求技術既位置,點樣可以吸引炮火維持係前線,唔會走機去自軍後方?

所以,果陣我地真係有一個隊形係到
敵軍
1 2

4自軍

1,2一定係拳機
3係剪
4係包

有時雙剪就會
敵軍     或者    敵軍
1                 1
3                 2 3
4                 4
自軍                 自軍

都好講求果一場係點 例如對方有雙包 咪有打一部剪係拳後面殺包機
對方有雙拳/雙剪就打兩部係包前面

總知就係汁生= " =

我覺得飛西一d都唔廢
飛西善長於月面基地
廢ge話,點解咁多人走去合呀

樓主如果我可以加good既話我一定加你,你講中哂我既心聲呀!!
你所講既問題都係一d心智未成熟,死要面,唔輸得既小朋友產生出來,都唔明佢地屋企人點樣教佢地

原帖由 hunk1990 於 2009-8-1 08:02 AM 發表

我認同呢位人兄講既野
我以前玩台板果陣,我地4個人都認清自己位置
狙擊手(包機) - 果場既指揮官,因為佢站於最後方,清楚成場既形勢
護衛(剪機) - 寧我死不要包機死,往往佢會係包機左右作出彈幕支援,有剪機來襲會 ...

在下由國服玩到台受再到港服 看到團體合作一個比一個差
以前國服時 都和本不認識的隊友一同出戰 慢慢聊久了 還有語音聊天一起邊打邊對話 順便指揮各人 大家立即分享情報
玩到現在 我還是覺得國服玩家比較注重團隊合作
現在在港服玩久了 感覺不到什麼團隊精神 各自都在SOLO自己的技術而已

原帖由 £索野↘☆ 於 2009-8-1 08:30 AM 發表

在下由國服玩到台受再到港服 看到團體合作一個比一個差
以前國服時 都和本不認識的隊友一同出戰 慢慢聊久了 還有語音聊天一起邊打邊對話 順便指揮各人 大家立即分享情報
玩到現在 我還是覺得國服玩家比較注重團 ...

我們可以試一下合作a_a

可以0.0 我打慣後援0.0

原帖由 £索野↘☆ 於 2009-8-1 08:37 AM 發表
可以0.0 我打慣後援0.0

我打慣剪機=.=

原帖由 hunk1990 於 2009-8-1 08:55 AM 發表

我打慣剪機=.=

剪機跟拳機沖 幫手射包啦 用豆豆炮打包放血

講得好

不過飛西真係好難用....

比拳機埋到身好易死...

射包機又係咁比佢射down

可唔可以順便講下飛西點用先勁? thx

紅色果d 完全係表達左小弟
點解憎 1 d人話 執雞

回復 13# ★藤原拓海★ 的帖子

速度

剪機黎講佢系算快果位 射都系

我都係用剪機 不過我反而會係痴實部拳機幫拳機補位
有打開街機既人應該都知道補位係相當重要 所以其實唔合作果d都係小朋友多
再唔係果d個人主義者

原帖由 ★藤原拓海★ 於 2009-8-1 09:41 AM 發表
講得好

不過飛西真係好難用....

比拳機埋到身好易死...

射包機又係咁比佢射down

可唔可以順便講下飛西點用先勁? thx

我自己覺得玩飛西一定要有距離感 keep住同自己隊拳機同敵方距離
係後面9射既時候 亦都要留意身邊既隊友係邊d位 就算比人打都起碼可以博partner救機

十週年勳章(賀詞)

支持..不過香港人係咁嫁啦-.-

估唔到比人加左good= =
多謝大家支持
有冇d喜歡Teamwork既朋友一齊玩?
ID : 大鋼砲

原帖由 SiR.L 於 2009-8-1 10:38 AM 發表
估唔到比人加左good= =
多謝大家支持
有冇d喜歡Teamwork既朋友一齊玩?
ID : 大鋼砲

台ser就封ip波 @@

我個台灣ac封晒塵
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-13 10:06 AM , Processed in 0.048118 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存