2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 倚天Online 倚天商城意見收集處.打造屬於港澳區玩家之遊戲 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

倚天商城意見收集處.打造屬於港澳區玩家之遊戲

《倚天Online》自 7 月 29 日公開測試開始後,官方一直在留意遊戲用戶的各種意見,亦於各個渠道中收到用戶的意見。首先感謝所有用戶對遊戲不遺餘力,當中無論是讚美或是批評的聲音,都是源源不絕。

我們承諾,用戶的每一個意見,我們都會完全接受及認真處理,因為無論您們作出的是讚美或是批評,都是喜愛《倚天Online》的表現,我們相信,假如玩家不喜歡《倚天Online》,無論遊戲情況怎樣都根本不會有任何反應。特別是批評的意見,作為官方雖然絕不想看到玩家的批評,但是我們卻希望看到批評的意見,因為有賴大家的聲音,遊戲才會不停繼續步,成為港澳地區玩家最喜歡的遊戲。

就近日商城開張後,我們收到不少意見,最主要集中在討論打開寶盒之上。希望用戶知道,遊戲內的各種系統、平衡及設定等等,都是由遊戲研發商製作的,而我們遊戲代理商主要為代理營運、收集用戶意見,並與遊戲原廠合力調整遊戲內容,使它成為合適港澳區用戶口味之遊戲。

就開啟寶盒的設定上,每天是設有開啟次數上限的,現時限制的次數為「60次」,無論開啟成功或失敗,均會當成一次看待。現時官方已在與遊戲原廠商討在當中取得平衡,並會不日將每天開啟寶箱的次數上限修改為「10次」。

作為遊戲代理商,我們會盡力收集、分析及處理每位用戶的寶貴意見,希望各位不要吝嗇您對《倚天Online》的意見,無論是任何意見,請於本帖內寫上,或是電郵至
yt@csoftgames.com!官方人員將定時將收集,並將整合後的意見交由遊戲原廠作出調整。我們認為有您們的每一個意見,我們才會成為優質的遊戲代理商;我們認為有您們的每一個意見,都是力量令遊戲的方向改變,我們真誠的希望能看到每一位「您」的意見。

多謝各位一直留意及支持《倚天Online》!

《倚天遊戲營運團隊敬上》

香港 和 內地顯然是兩個極為不同的市場
內地的玩家很早就已經習慣用RMB去玩遊戲
正如天堂2在香港是月費制的同時, 內地已經是貌似商城制的設定了
香港的online game, 由當初月費制慢慢轉變為商城制後, 有些online game很成功, 有些也非常之咁後敗, 很簡單, 重點是遊戲的平衡問題, 而這個平衡問題不是能用官方或是一些玩家那些理性的分析之所能解決, 這個平衡問題是出自玩家們的感受, 是出自感性的, 就像社會上的norms一樣..就正如用外掛是不對的..運用遊戲的bug是不對的..
還有重要的是 香港 跟 內地雖然同是中國民族, 文化也很相似, 但論到online game這另一個世界, 絕不能相提並論

好食點
如果改做一日開10個有鎖盒就好
仲要乾坤一日只可開5個
2日免費送一個乾坤俾玩家 就最好

原帖由 ~ERICA~ 於 2009-8-4 01:57 PM 發表
香港 和 內地顯然是兩個極為不同的市場
內地的玩家很早就已經習慣用RMB去玩遊戲
正如天堂2在香港是月費制的同時, 內地已經是貌似商城制的設定了
香港的online game, 由當初月費制慢慢轉變為商城制後, 有些online  ...

倚天就係為左食點而開game,所以對少用點/唔用點既玩家黎講,多數會唔玩,就係你講既好唔成功

唔該你改還改....開番個新ser出黎比我地玩...而家個ser已經亂晒....冇心機玩個個ser

首先想講我是支持倚天遊戲現在的發展和將來的發展

以下是 小妹 和 小魚兒 和 獨行劍 的部份意見和心聲

第1:每日開金箱的上限過高了(我更希望是5次)(官方已調到10次)

第2:開幫會的名望需求都太高了(90000名望)

第3:每天抽黃金骰的不是每日3次..俾夠25萬就可以抽多5次...但是我試過有骰就可以狂抽..

第4:武器提練星星數量的機率太有問題(沖4星的機率得25%,而天靈石只可以提高10%(每次用1粒,試想想沖7-沖8咪難過登天嗎?)

第5:遊戲中的防具需要調整一下..防禦太低了..

第6:白駝山的熊太高攻了..就算是70級也很傷的..需要調整一下

第7:活動太少了..應該搞一連串的擂台活動..話明倚天ONLINE(倚天一出 誰與爭峰)

第8:寵物忠誠扣減好有問題..應該調整每死一次扣10忠誠...去到50忠誠以下才出不到

ID:松本靈
ID:小魚兒
ID:獨行劍

原帖由 12wewd 於 2009-8-4 01:58 PM 發表
好食點
如果改做一日開10個有鎖盒就好
仲要乾坤一日只可開5個
2日免費送一個乾坤俾玩家 就最好

諗野咁單純既你= =一日開十個箱有可能

要一日開五個乾坤袋? 其實開幾多次都由玩家決定,廢是一陣有爭議

d新手玩家一陣黎玩又話唔夠錢用一日開5個太少呢d話

2日送一個比你? 你諗野唔好咁單純得唔得呀? 你2日請我食一次飯得唔得?

呢個代理商代理得太少game,所以經驗一定唔似雲起網虫

呢個代理商唔係幾識搵錢

如果佢係對搞倚天冇咩信心,搞我建議佢早d睇下有邊個代理商想收購

香港倚天既代理權就賣比第二個代理,先至聲明,係雲起網虫收既

我同眾多位玩家都唔會玩

原帖由 神怪 於 2009-8-4 04:25 PM 發表

諗野咁單純既你= =一日開十個箱有可能

要一日開五個乾坤袋? 其實開幾多次都由玩家決定,廢是一陣有爭議

d新手玩家一陣黎玩又話唔夠錢用一日開5個太少呢d話

2日送一個比你? 你諗野唔好咁單純得唔得呀? 你2日 ...

我可以請你食屎

由於收到不少用戶對遊戲商城各種不同的意見,官方決定由即日起會將「乾坤袋」、「白銀寶盒鑰匙」、「黃金寶盒鑰匙」道具暫停發售,直至與遊戲原廠達成共識,有關安排將會另行通告。

8月3日見到玩家點乾坤袋甘過癮我就去點拉,因為我估到遲早一定收起所以我就買超多,E家幾個號加埋有成幾千萬,聽到今日收乾坤袋我即刻要上一上論壇感謝你造就一次HKD低假購買HKD高假出售既機會,GM你係得既!至於白銀寶盒鑰匙,黃金寶盒鑰匙暫時取消係好事公平比賽嘛,而乾坤袋你甘收起會引起對其他人唔公平,一定會又一批人唔玩?你甘做仲為咩啊

所以建議你地唔好取消乾坤袋繼續賣落去以免造成更多遊戲混亂

e家停賣key同袋把鬼?
人都走曬 剩返d用袋 key既人係到 個個開袋開到勁多錢 升到咁高lv 對岩岩入黎玩 買左點但係冇得買既人公平?

一係就開新ser~ 一係就味鬼停賣 一開始賣左你就預左咩後果 e家停賣多膠魚? d高lv就係到偷笑喇 望住你班低lv慢慢咁打怪升

原帖由 ~牙華~ 於 2009-8-5 06:52 PM 發表
e家停賣key同袋把鬼?
人都走曬 剩返d用袋 key既人係到 個個開袋開到勁多錢 升到咁高lv 對岩岩入黎玩 買左點但係冇得買既人公平?

一係就開新ser~ 一係就味鬼停賣 一開始賣左你就預左咩後果 e家停賣多膠魚? d高lv就 ...

知道為甚麼?可能遊戲有部分高級玩家係GM朋友或是XYZ,所以讓他們兩天內超高級讓他們超有錢,而其他人"去死吧"

簽名被屏蔽

大家試試以另一個角度睇法
給官方的治標治本建議
1.乾坤袋.白銀寶盒鑰匙.黃金寶盒鑰匙依然繼續出售,而價格調高點比較好,特別是乾坤袋!然而鑰匙只可以開10次對吧,那就改為1天10次
2.至於白銀寶盒.黃金寶盒等可以設置為不能交易或擺賣,但可以賣給NPC價格個人建議為白銀1W.黃金3W吧!這樣一來乾坤袋對其他玩家不會構成太大不平衡!只是點數能換多一倍錢而已
3.遊戲欠缺交通問題!每天任務跑路跑得你想去睡覺!活動太過少,有悟性任務希望也能有經驗任務吧,不是飛羽哦,因為一天只有一次拉!
4.強烈建議降低建立幫派條件以及希望日後增設幫派大戰等系統!
5.為甚麼商城只有戰鬥外自動補血卻沒有戰鬥內自動補血!強烈建議增設
6.希望遊戲裡面能夠有NPC可以有點卡交易人,一來這樣可以直接取消乾坤袋直接以賣卡換取金錢的機制
7.遊戲經常中BUG,例如打字1個字變2個,好友搜索打名字不能去除,隊長帶隊時有時候隊員看不見其他人
8.回合制遊戲基本上都能雙開,為甚麼不能雙開呢?
9.怪攻擊都太高了叫人怎麼升級?
10.鏢局任務遇怪機率太多拉!
11.自動功能遇BOSS不會自動,有待解決

我原本都有玩

公測第一日開始玩

同4個遊戲內的朋友一齊
直至官方為賺錢推出一個 點數買商品 抽 遊戲金錢
一日到晚,上面係咁顯示邊個邊個抽中左幾多錢
由果日起
價價漲x3-4倍
過多兩日,有兩個朋友放棄唔玩
第3日到我放棄
冇耐之後另外兩個朋友都唔玩

官方為左賺錢,破壞左唔少遊戲內本身的平衡
好難玩落去
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 01:45 AM , Processed in 0.037406 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存