2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 倚天Online 乾坤袋.白銀寶盒.黃金寶盒議論問題!另一個角度解決無煩 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

乾坤袋.白銀寶盒.黃金寶盒議論問題!另一個角度解決無煩惱! [複製鏈接]

大家試試以另一個角度睇法
給官方的治標治本建議
1.乾坤袋.白銀寶盒鑰匙.黃金寶盒鑰匙依然繼續出售,而價格調高點比較好,特別是乾坤袋!然而鑰匙只可以開10次對吧,那就改為1天10次
2.至於白銀寶盒.黃金寶盒等可以設置為不能交易或擺賣,但可以賣給NPC價格個人建議為白銀1W.黃金3W吧!這樣一來乾坤袋對其他玩家不會構成太大不平衡!只是點數能換多一倍錢而已
3.遊戲欠缺交通問題!每天任務跑路跑得你想去睡覺!活動太過少,有悟性任務希望也能有經驗任務吧,不是飛羽哦,因為一天只有一次拉!
4.強烈建議降低建立幫派條件以及希望日後增設幫派大戰等系統!
5.為甚麼商城只有戰鬥外自動補血卻沒有戰鬥內自動補血!強烈建議增設
6.希望遊戲裡面能夠有NPC可以有點卡交易人,一來這樣可以直接取消乾坤袋直接以賣卡換取金錢的機制
7.遊戲經常中BUG,例如打字1個字變2個,好友搜索打名字不能去除,隊長帶隊時有時候隊員看不見其他人
8.回合制遊戲基本上都能雙開,為甚麼不能雙開呢?
9.怪攻擊都太高了叫人怎麼升級?
10.鏢局任務遇怪機率太多拉!
11.自動功能遇BOSS不會自動,有待解決

2.至於白銀寶盒.黃金寶盒等可以設置為不能交易或擺賣,但可以賣給NPC價格個人建議為白銀2W-4W.黃金5W-7W吧!這樣一來乾坤袋對其他玩家不會構成太大不平衡!

如果白銀寶盒.黃金寶盒npc賣 2w~7w既話

我覺得調教趺出率底d比較好,如果咁易出既話

咁咪好多人藉住呢個借口黎調高黎賣,會多左好多幣商出售

所以呢2個有鎖既寶盒一定唔可以易出

而且我想建議一下,寶石,寶石唔係個個職都有人,人人都有用

最多整個npc黎回收1~3級寶石,換取少量1千~5千經驗以及換取

少量遊戲幣比較好

十週年勳章(賀詞)

原帖由 神怪 於 2009-8-6 12:45 AM 發表
2.至於白銀寶盒.黃金寶盒等可以設置為不能交易或擺賣,但可以賣給NPC價格個人建議為白銀2W-4W.黃金5W-7W吧!這樣一來乾坤袋對其他玩家不會構成太大不平衡!

如果白銀寶盒.黃金寶盒npc賣 2w~7w既話

我覺得調教趺出 ...

佢賣廣告話改左d缺點仲好

雙開到= 單機 冇人講野
--------
唔自動先好
d人成日掛機
係度做其他野
搞到個個都等佢

6.希望遊戲裡面能夠有NPC可以有點卡交易人,一來這樣可以直接取消乾坤袋直接以賣卡換取金錢的機制

咪又係用點數換game錢 冇咩分別 !!!  咁玩家有咩好處???

3.遊戲欠缺交通問題!每天任務跑路跑得你想去睡覺!活動太過少,有悟性任務希望也能有經驗任務吧,不是飛羽哦,因為一天只有一次拉!

有職業 可增加 步速的速度  隻game 想你用多d技
如果真係遠的話 你可以用 車夫系統

4.強烈建議降低建立幫派條件以及希望日後增設幫派大戰等系統!

若果太易開的話 那麼人人都有1個幫派麼?
還有 現時已有人開了幫派

原帖由 *丫恆 於 2009-8-7 04:37 PM 發表

雙開到= 單機 冇人講野
--------
唔自動先好
d人成日掛機
係度做其他野
搞到個個都等佢

6.希望遊戲裡面能夠有NPC可以 ...

雙開到= 單機 冇人講野!
Re.雙開就一定單機?甘只只GAME都係單機

唔自動先好
d人成日掛機
係度做其他野
搞到個個都等佢!
Re.唔自動先好,玩只GAME玩到爬左係電腦台更好!
遇BOSS無左自動當然停係度!有商城物品可以延長自動回合就唔洗人等

咪又係用點數換game錢 冇咩分別 !!!  咁玩家有咩好處???
Re.可以俾唔買點數既玩家同樣享受也可以遊戲錢買點購買商城物品樂趣!但其次可以取消乾坤袋,也一樣

有職業 可增加 步速的速度  隻game 想你用多d技
如果真係遠的話 你可以用 車夫系統
Re.可增加步速速度也一樣要跑!是不是,車夫不是甚麼地方都有吧

若果太易開的話 那麼人人都有1個幫派麼?
還有 現時已有人開了幫派
Re.如果太難開起不是幫派系統唯獨那些擁有!沒了幫派樂趣?現時只有1個幫派!真多幫派

重要係有時連隊都無,唔通單練?好少經驗,至少無人既時候可以自己多開升級升到有人為止都好啦,遊戲多唔多人另一回事,最重要係有D時間練工區完全無隊伍

始終香港遊戲市場金錢買經驗比較留不到玩家口味,最重要係呢個係回合制遊戲,假如A圈成20個80lv..B圈成130個40LV-60LV甘樣直接壟斷回合制既意義,就好似某個高級練功區早上6點鍾人影都無只,某個低級練功區好多隊伍升級,甘樣完全無得俾人交流拉?就算想行賣金箱開鎖之類有經驗呢個制度都唔洗一日可以開60次啊,本身開鎖只有10次理所當應該一天開10次已足夠,唔洗打怪直接有經驗喔而且用點數換,又唔係好過份,唔係就好似香港經濟甘高低差距,另一點就係商城直接賣錢呢個好似好有問題,而且D錢又唔係貴,甘樣會導致遊戲物價高漲,所以唔應該賣甘平個乾坤袋

而且發現近期代理開始睇玩家發怖既論壇話題,甘樣遮係其實人地有心搞好距帶入中國回合制遊戲流入香港,但係個個都一味唔理性甘睇情況,代理還代理,遊戲商還遊戲商,最具修改遊戲能力既係遊戲商唔係代理

試問大部份人見到中華英雄入面既內掛就樂而忘返吧?當然拉,個個三心兩意,根本未試過擺心機落一只GAME度,自問本人玩過中華英雄同倚天兩個作出比較反而覺得倚天好玩好多,有玩過兩個GAME既人都知邊只吸引D

原帖由 lovekennth 於 2009-8-7 09:53 PM 發表

雙開到= 單機 冇人講野!
Re.雙開就一定單機?甘只只GAME都係單機

唔自動先好
d人成日掛機
係度做其他野
搞到個個都等佢!
Re.唔自動先好,玩只GAME玩到爬左係電腦台更好!
遇BOSS無左自動當然停係度!有商城 ...

你唔信咪睇下吞2 果d囉  仲有n年前果個Orz 都係咁
成渣人都識 ( 包括我呀)
個頻 成日來來去去得果幾條友講野!
已經變成單機

re埋6F

之前出箱匙果時你又唔買
想升快D 又唔用匙 買雙經囉
如果個個都唔買點
E隻GAME 實拾硬啦

原帖由 lovekennth 於 2009-8-5 11:57 PM 發表
大家試試以另一個角度睇法
給官方的治標治本建議
1.乾坤袋.白銀寶盒鑰匙.黃金寶盒鑰匙依然繼續出售,而價格調高點比較好,特別是乾坤袋!然而鑰匙只可以開10次對吧,那就改為1天10次
2.至於白銀寶盒.黃金寶盒等可以設 ...

樓主既建議...睇你既想法..好似個小朋友
冇要求既遊戲玩黎托..隻GAME 改到你甘樣..汁硬啦

最好就將自動攻擊 改做得番10回合...個個掛機...大條道理 掛果隻..不知所謂!!

雙開到咪姐係自己帶自己囉-,-

仲知依隻game係垃圾

純粹個人意見

不喜勿插

10應該系防外掛設定

上面頭幾點都支持
之後果D有小小離譜~~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 09:08 AM , Processed in 0.035583 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存