2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 納茨瓦王國 (第二期)為什麼紅國無團可包場丨突破1000人! ...
go

(第二期)為什麼紅國無團可包場丨突破1000人! [複製鏈接]

紅國國戰詩      失影
戰士淆底當必然,法師遊俠做前線。
無血想走無可能,弓手貫狗必不中‧
拆塔守塔一大群,我才沒像他那笨‧
出騎汁雞要殺人,死靈巨人沒騎護‧

第一期討論話題:紅國的強項
擴得快?
拆塔拆得快?
殺人殺得多?
出召有效率?

討論完!

問題一:遊俠太多
              *壓線唔夠人
              *法師,弓遊失去戰士既保護
問題二: 不主動出騎,如一開始無人出騎,但一有死靈/巨人/Qml時,
        一大群人跑到主水出騎
                 *水銀/水工根本無可能可以係幾分鐘之中為所有人提供40水
                 出得騎都輸喇

失影的廣告:我的小說>>>http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

第二期:為什麼紅國無團可包場???
           大家認為有咩方法方推動紅國改革??

強項 - 幾十個圍1個無血的

強項 - 就係成日都係打庫水呢個場

走佬最快

分分鐘法師由企後面變左最前

唔好玩啦,庫水果場我成日打都輸...
依家個庫水跟本唔好玩...
都係鬥快搶中水姐...
我地紅國次次都唔夠人搶~
講真,我唔係係到玩...
次次打親庫水都係輸多過嬴...
依家搞到我冇心打庫水...
之前果個就唔係啦...之前真係好玩好多~
講真...紅國真係冇乜強項~
我一係見人6~7個圍個少血既人
一係係我暈左冰左果陣冇人黎救到我仲要係後面睇住我死~
我係想紅國可以合作d~
圍人就最少2~4個好了,唔係既分分中少左成半人壓前線~

強項 - 不應做的事做盡

紅國既強項係無騎擋合成
見有兩三個人拆己方方尖都唔守唔理走去前線衝傷
出水速度超慢
水銀做唔到水銀要做既事,控制召喚數量,無號召力
就算有據點黑影可補方尖都唔識集水去擴只顧出死靈

弓手做唔到後援該做既事,cut敵方法師大技,只顧同戰士搶傷
法師大技永無威脅性,放大技只為方便自己殺對面其中一個人而放
戰士係紅國愈來愈少,盾手加埋十隻手指數得出黎,雙手戰更加係令紅國其他人玩到愈來愈無意思既職業

強項??返城掛機吧
可能我係講得過份
但係呢個係事實
唔理係玩咩地形
點佔先機,紅國人唔識
點可以防守成功,紅國人都唔識
點樣可以出合成扭轉乾坤,識既紅國人都已經無再玩/轉game

留係紅國都無再係真正引導往勝利既人群
原因?
腦中只有沖傷沖傷人頭人頭

對不起,我真係數唔出=.=
已有 1 人評分Good 收起 理由
惡魔獵鷹 + 3 呢d就叫人話啦

總評分:  Good + 3   查看全部評分

原帖由 EVANS.k 於 2009-8-10 11:26 PM 發表
走佬最快

分分鐘法師由企後面變左最前

十分同意...d戰士...唔衝係後場玩汁雞,我幾次我都係本來係後場..點知無lala比一大群戰士sm死左=3=(哭

原帖由 櫻花奈葉 於 2009-8-10 11:33 PM 發表
唔好玩啦,庫水果場我成日打都輸...
依家個庫水跟本唔好玩...
都係鬥快搶中水姐...
我地紅國次次都唔夠人搶~
講真,我唔係係到玩...
次次打親庫水都係輸多過嬴...
依家搞到我冇心打庫水...
之前果個就唔係啦... ...

岩..    佢地就係識等人救   又唔救人  見人就死就驚自己都會死,然後就自己走左去!
出唔到庫水,國任都做唔到啦唉~~

庫水.....好想哭.....

庫水 一開波d人擴後....之後係禁叫人係前線出at....都比人擴曬la....之後......死死死死死死死>完場(拍手

原帖由 gn01663092 於 2009-8-11 12:14 AM 發表

岩..    佢地就係識等人救   又唔救人  見人就死就驚自己都會死,然後就自己走左去!
出唔到庫水,國任都做唔到啦唉~~

你都同意我講法呢?
班咁既人...唔好講合作...
我諗連基本打國戰既技術都唔識...
次次都係咁,永遠都係我救人多...冇人救我~

原帖由 櫻花奈葉 於 2009-8-11 12:34 AM 發表

你都同意我講法呢?
班咁既人...唔好講合作...
我諗連基本打國戰既技術都唔識...
次次都係咁,永遠都係我救人多...冇人救我~

我身為弓手一見多人都會留pw退後準備貫骨
但係好多時見到貫骨左之後前線班人無血都再沖上去呢下先呆=.=
救佢之餘重要比佢話打散哂d人

無奈~~~

原帖由 殺刃 於 2009-8-11 12:40 AM 發表

我身為弓手一見多人都會留pw退後準備貫骨
但係好多時見到貫骨左之後前線班人無血都再沖上去呢下先呆=.=
救佢之餘重要比佢話打散哂d人

無奈~~~

你唔洗無奈既
我覺你做得岩,做得好好~
你一來救人用貫骨,目的都係想比冇血既人可以走到...
但佢地唔走係佢地既事...
二來:你貫散左D人仲好,因為唔洗等佢地集中一齊黎...
因為集中一齊比起一個人真係好大分別....
你奇實已經做左你做既野,唔洗灰心~
你做得岩!加油~

家下...

貫骨比人罵貫9=3=
我做貫手個時都好鍾意貫骨,壓線好有用
我最高可以貫骨出1m幾傷^o^

原帖由 gn01663092 於 2009-8-10 11:13 PM 發表
強項 - 幾十個圍1個無血的

嗯嗯,d人可以因為一個無血既人跳崖....點解唔可以為左一支ob跳....如果可以做到守塔...紅國會好好多

1.前進得快,無故退得仲快,導致行動個陣唔能夠集中打
2.有塔唔識守,明明係自己附近都唔去
3.有塔唔爆掛住沖傷
4.有人被圍,明明救到,但唔理,得個睇字
5.出水效率低
6.唔識合作,有敵人比人暈左,係咁用低攻技去食人地d高攻技
7.唔多睇頻同地圖
8.出騎意識唔夠
9.無血唔識退,一隻牛咁沖去死
10.好多時係唔arm既時間出唔arm既技(例如:冰左即用冰a or 雷a,暈左出巨龍,敵滿血時介)

紅國仲未係一個強到可以列舉強項ge國,因此我地要快d改下上面ge野,到時就可以真正話你知紅國有咩勁

d人死得快

十週年勳章(賀詞)

老實講 我成日見到前線 有時推線 推過左枝敵ob 我見到d人係掛住打人 而碌ob係比人無視 得我一個拆 我仲要唔係戰士

十週年勳章(賀詞)

坐水+刀遊亂水自殺團

原帖由 武用鬼 於 2009-8-11 10:21 AM 發表
老實講 我成日見到前線 有時推線 推過左枝敵ob 我見到d人係掛住打人 而碌ob係比人無視 得我一個拆 我仲要唔係戰士

你知唔知有時打國戰~
一時係得我一個拆...
一時d人係幫我手拆拆下塔會無啦啦自己走左去屈傷~
屈傷有用咩,唔合作邊有得打呢~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 09:42 AM , Processed in 0.043663 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存