2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦技術問題交流 外置硬碟機問題
返回列表 發新帖 回覆
go

外置硬碟機問題 [複製鏈接]

我今日買左hyundai hyh-628的外置硬碟機
我係bois到set左use 行最快speed啦
但係插係主機前面唔work@@
之後我插係底版到啦但又work
點解呀@@
之後我又係bois到set返use的原廠設定啦
但係插係主機前面又work
點解呀
但係入data好慢0.0
我想問hyundai 2.5" external hard drive enclosure hyh-628 portable storage companion
好唔好用呀??

外置硬碟機問題
我今日買左hyundai hyh-628的外置硬碟機
我係bois到set左use 行最快speed啦
但係插係主機前面唔work@@
之後我插係底版到啦但又work
點解呀@@
之後我又係bois到set返use的原廠設定啦
但係插係主機前面又work
點解呀
但係入data好慢0.0
我想問hyundai 2.5" external hard drive enclosure hyh-628 portable storage companion
好唔好用呀??

1 .. 主機板是否支援 usb 1.0/2.0 .. ?
2 .. 機箱的前置 usb 是否支援 usb 1.0/2.0 .. ?
3 .. bios 預設 usb 2.0 所以之前用唔到 ..
4 .. bios 被你更改成 usb 1.0 所以前置又用得返 ..
5 .. 一般外置式硬盤 3.5" 都是 7200轉 速度 .. 而 2.5" (手提電腦專用) 是 5400轉 速度 .. 慢都是正常 ..
建議 : 2.5" 外置硬盤 usb 插主板後面和 bios 設定極速 ..
6 .. 只要同型號就算不同牌子 .. 分別不會相差很遠 ..

1 .. 主機板是否支援 usb 1.0/2.0 .. ?主機板是USB 2.0
2 .. 機箱的前置 usb 是否支援 usb 1.0/2.0 .. ?支援
3 .. bios 預設 usb 2.0 所以之前用唔到 ..<~~~係改左bios 的usb就就用唔到前面
4 .. bios 被你更改成 usb 1.0 所以前置又用得返 ..<~~~我無改就用到前面啦
5 .. 一般外置式硬盤 3.5" 都是 7200轉 速度 .. 而 2.5" (手提電腦專用) 是 5400轉 速度 .. 慢都是正常 ..
建議 : 2.5" 外置硬盤 usb 插主板後面和 bios 設定極速 ..<~~~感極速係set hispeed 定fullspeed
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 09:25 PM , Processed in 0.028412 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存