2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 有得進一步發展嗎???(加插了新問題..13樓) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

有得進一步發展嗎???(加插了新問題..13樓) [複製鏈接]

新問題:請看一看13樓..謝謝

先講講處境先
我大約半年前識左個女仔 佢可以話係好主動果隻 
果時都唔係同佢咁熟 因為佢男朋友好介意個女仔同其它FD(男&女)玩得咁埋
PS:稍微傾下計都發火
咁我都識做既 廢事同佢BF連FD都無得做 SO好少同佢講野 除非佢主動搵我啦 
後來知道女仔原來同佢BF感情出現左問題...女仔話辛苦 唔想再一齊啦
但係HER BF捉到佢實一實 好難比佢走...最後件事搞到好大先分到手
咁佢地分手距離今日都只不過係2個星期...
就係係呢2個星期前 我開始同佢更加熟 msn都開始傾得多左 女仔還經常問我意見
當然我唔希望介入佢地2人之間既事啦 所以我都一直比左好多中肯既suggestion
(其實我都開始對佢有D好感,就像想要保護她一樣)
直到放榜 女仔成績足以比2個人升上中6 -ˍ-
而我 距離升上原校還差很微的分數
當日我已經在學校等待了約4個小時 最後還是要等電話
第二天 我擔心得沒有心情做其他東西  那女仔竟打電話給我 
在30度高溫下陪我到處找學校...
當天任何一間學校不是說無晒位 就說我分數不足以升讀他們的學校
在絕望的一刻原校打電話來 叫我明天去面試 我當時開心得好想攬著那女仔一樣
當然我沒有作出這行為...
經過這天後 我便發覺我真的開始喜歡這女仔了...
但這天後 我再找不到那女仔 電話X MSNX SMSX
聽說是家人封鎖和避開EX的追魂CALL 
我的心情都頗失落...
最後忍不住SD了一個offline message
感謝她陪我找學校 還表示〔差女仔一餐飯〕
等..等..等..等
隔日後 她上線了 還回覆了我
說到 :換了電話 現在只有我一人(在一起玩的朋友之中)得知她的電話 不要告訴別人知道...
還說到:我們還去睇戲嗎?(之前約定的)
我當然一口說YES!
昨天 我與她吃過午飯後 便SHOPPING AND 睇戲 (由於我很少於女仔單獨約會 所以我不太懂與她溝通 ,幸好 她主動的個性 使整個下午都沒有悶場...在戲院裡
我身體不知不覺靠近那女孩...然後偷偷看那女孩 她亦向著我的方向貼過來..我們的距離很近 我緊張得無法了解影片內容 但有種甜蜜的感覺)
這天就這樣渡過了...心想:我這個笨蛋又悶又不幽密 好難再有下次約會了
回家後苦苦悶悶的上msn 
我先與女孩打聲招呼 
她問到 明天有空嗎?
我亦一口說YES!
還主動的問她 如果你聽日要買東西 我可以陪你啊 (因為她之前說要買服飾等等)
她說:不如星期6吧 反正不用工作
到了今天(星期四) 我們還決定星期6順度去睇戲啊...
完了.........

抱歉文章比較長 文筆不通順...
其實我想問一下大家的意見 
我有沒有與她發展的機會呢?
其實我個人感覺到 她只是當作我是一個老友而已...
這只是我自作多情吧...
我沒有期望下次約會有甚麼更深的發展
只希望可以繼續培養感情...(我很小追女仔啊..所以沒有甚麼經驗-ˍ-)
希望大家可以分享一下自己的意見

PS:抱歉開了新AC 因為不習慣開這些過於男女感情化的POST 請原諒

其實你覺得自己了唔了解個女仔啊?
如果唔了解佢~~我覺得你應該慢慢黎!!!
反正佢依家無男朋友~~你唔需要急於個一時啊.....
如果你太急同佢一齊~~~而個女仔又唔想GE話~~~
你咁樣反而會令到佢反感......
時間可以令你更加去了解呢個人....
如果你唔係心急要拍拖GE話~~~
我覺得你慢慢了解完佢先決定都唔遲啊~!!!
已有 2 人評分Good 收起 理由
SK-II + 1 我仲諗住叫樓主去馬添= =.. 都係你有道理 ...
〥不可思議〥 + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 *邱比特* 於 2009-8-14 12:36 PM 發表
其實你覺得自己了唔了解個女仔啊?
如果唔了解佢~~我覺得你應該慢慢黎!!!
反正佢依家無男朋友~~你唔需要急於個一時啊.....
如果你太急同佢一齊~~~而個女仔又唔想GE話~~~
你咁樣反而會令到佢反感......
時間可以令 ...

嗯 其他都無唸過同佢急於發展...
你講得岩...應該要了解佢更多先

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 艾斯〥 於 2009-8-14 01:07 PM 發表

嗯 其他都無唸過同佢急於發展...
你講得岩...應該要了解佢更多先

係...你咁諗就岩啦

了解一個人真係好緊要.....
但你要清楚一件事就係~~~
現實係殘酷GA.....
有人會因為了解而分開~~~
有人就會因為了解而係一齊~~~
觀點與角度你要自己去衡量啦........

十週年勳章(賀詞)

樓主 開番正身一陣加我gd先啦@@
e家教你
人地陪埋你一齊去搵學校仲唔算暗示緊佢有d鍾意你咩  唔通30度都仲同你去搵 貪你請佢食飯??!   所以佢一定對你有d feel架啦
下次約佢出黎 直接d 表白埋   
如果你地下年讀埋同一個學校 仲正啦 日日見到  大把機會
就算唔係 你地的機會性都好高 我見到個女仔對你幾好呀  又幫你搵學校 又肯同你出街
有感情問題又搵你幫手  加油吧 樓主!!
記得加good@@
已有 1 人評分Good 收起 理由

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 *邱比特* 於 2009-8-14 02:45 PM 發表
了解一個人真係好緊要.....
但你要清楚一件事就係~~~
現實係殘酷GA.....
有人會因為了解而分開~~~
有人就會因為了解而係一齊~~~
觀點與角度你要自己去衡量啦........

當然了解都要有限度 哈哈^__^

原帖由 z8007x 於 2009-8-14 04:40 PM 發表
樓主 開番正身一陣加我gd先啦@@
e家教你
人地陪埋你一齊去搵學校仲唔算暗示緊佢有d鍾意你咩  唔通30度都仲同你去搵 貪你請佢食飯??!   所以佢一定對你有d feel架啦
下次約佢出黎 直接d 表白埋   
如果你地下年 ...

哈  如果我開正身的話 很沒有意思啊
我驚她只係覺得我老友啊-00-|||
因為她為人較單純和主動啊
我都不敢肯定....
你可以提出一些方法知道她對我有好感嗎?

當你了解左佢..
如果你發覺佢比你既感覺
同平時係唔同左既..
咁你就有希望了

佢已經係你個人了...
上她吧

一定有得進一步發展,因為個女仔又陪你搵學校.
換電話第一個通知你,然後仲會約你出街.
反而覺得盡快表白比較好.
因為感覺呢樣野真係好快有,亦可以好快冇.
假如個女仔真係對你有意思,你又對佢有意思,佢都表達到咁明顯,你依然無動於衷,可能佢就會放棄.
到時你真係後悔都黎唔切.有好多時候機會要好好把握,拖一秒都已經有一段距離,希望你明白我的意思^^

笑傲無雙

用建議你同佢先做住朋友
搞下瞹味 咁樣先有發展空間
太快發展對你同佢都冇咩好處
話哂佢岩岩分手 仲要係你朋友
都係慢慢黎吧
唔好咁急=,=機會經已有啦
慢慢培養下感情了解佢多D
咁樣先會長久

十週年勳章(賀詞)

都係用返舊ac講....不斷轉ac好煩啊

入題啊...
最近 我倆都得知大家都對大家有好感啊
在琴日 女仔還不斷暗示 且我們亦心裡有數  大家還不時偷笑 而我很害羞的 我又不知如何出口
到晚上 我終於鼓氣勇氣 透露我是喜歡她的 我問她好不好拖著我的手?
但是那女仔  說等我生日的那一天再與她說一次(我生日在9天後 還約定了去海洋公園)
不過那天還有其它朋友在這裡啊  我應怎樣辦呢?

原帖由 〥不可思議〥 於 2009-8-17 15:53 發表

入題啊...
在琴日 女仔還不斷暗示 且我們亦心裡有數  大家還不時偷笑 而我很害羞的 我又不知如何出口
到晚上 我終於鼓氣勇氣 透露我是 ...

既然你地彼此都知道大家既心意.個女仔都已經表明左個機會係你生日.
咁你就要把握機會係你生日嗰日勇敢啲表白啦.
如果真係怕尷尬,建議你到時搵機會搵啲機動遊戲for兩個人的.
例如.你同佢夠膽玩過山車.就最正啦@0@到時可以大聲表白.諗起戥你興奮xd"
呵呵~男仔千奇唔好怕醜,要厚面皮啲.加油=)

佢咁講姐係接受左你...
想係你生日果日開始..比機會你
你要好好珍惜了

十週年勳章(賀詞)

謝謝兩位解答  那天我會努力的

無論人地當你係老友又好..對你有好感又好
你可以做既野  就係增加/制造好感
唔可以做既野就係煩到人
所以你咪再繼續睇下點先啦
而家只係開頭  好難估到佢想點

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

你同佢講...
"我有個生日願望..希望你可以幫我達成
我希望你做我女朋友..同我過每一個生日"
係咪舊左d呢-.-??

原帖由 LoSeRbyy 於 2009-8-19 01:42 AM 發表
你同佢講...
"我有個生日願望..希望你可以幫我達成
我希望你做我女朋友..同我過每一個生日"
係咪舊左d呢-.-??

的確好舊= =咁不如講話句世每一餐飯都同我食唔好咁問...做男仔要大膽d,係班fd前邊大大聲咁講"我鍾意你"
比班fd笑一陣,換到一個女友,抵哂啦,唔洗淆!!加油!!!唔怕既話可以出門口前飲少少酒壯膽,不過,真係一兩口就好啦...太多會有酒味= =

原帖由 〥不可思議〥 於 2009-8-17 03:53 PM 發表

入題啊...
到晚上 我終於鼓氣勇氣 透露我是 ...

既然你問佢拖唔拖手佢都冇抗拒,只係想你生日果陣先咁做,
擺明你同佢撻得著啦! 上啦
你地兩個拍拖既話...遲早d人都會知   
還不如光明正大咁出黎
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:35 PM , Processed in 0.043687 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存