2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 魚生師傅之【貫骨流】 簡介 【弓游限定】 ...
go

[游俠] 魚生師傅之【貫骨流】 簡介 【弓游限定】 [複製鏈接]

有見多左人玩弓手,但唔太明點玩,所以寫這帖講講弓游貫骨流ge東東。

弓游貫骨流簡介
大家應該都知貫骨系D咩ge啦。貫骨系弓手最大範圍ge技同唯一ge吹飛技,用勁多pw。
我呢到講ge貫骨流系指只用貫骨或90%時間都用貫骨ge弓手。

點解要貫骨流?
好多人認為貫骨流好討厭,因為破冰/吹飛暈ge人,我系都話大家聽,果D唔系貫骨流,系 *街
其實真正ge貫骨流唔會做D甘ge野,除了唔小心之外。
貫骨流一般ge工作系推線幫助撤退救人,還有分割敵人
玩貫骨流ge原因是高傷【一般15k,玩得好D有20k】,而且比沒腦箭雨有貢獻得多。
不過好難多人頭,同埋小心被人追著打【得罪人多】

貫骨流工作
推線,幫助撤退同救人大家都明,我就唔講喇。唔明ge唔好玩弓,玩其他啦。
分割敵人先是最重要最有貢獻ge工作。
分割敵人顧名思義就是分開敵人。如果一大班人一起沖過禮黎,好難應付,但如果一個貫骨射到班人中間,分開班人就易打得多。
好多人唔覺得分割敵人重要,但是如果分割左ge話,大家可以食小D傷,好有幫助ga。

貫骨流注意事項

1   被貫骨打中飛咩方向系看你打中邊,打左飛右,打右飛左,後面打飛前。如果要防止人逃跑,
甘打:

↖
         人  ╲  
                你
        隊友

注:黑箭號是貫骨,人是敵人【他在往上逃跑】,紅箭號是他會飛ge方向

2   救一人好過殺一人,大家記住

3   站在隊友後面用貫骨,唔好站D明顯ge位置

----------------------------------------------------------其他編輯中------------------------------------------------------------

撤退果陣放貫
試過放完佢地4~5個都跳倒
之後我死於亂刀之下

d貫骨系混戰個陣好難避~.~

成也貫骨, 敗也貫骨~

貫骨萬歲!_!   可惜對我無效LOL

貫骨基礎編,已閱

期待有深造編

少左窄位,少左貫
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 10:57 PM , Processed in 0.156098 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存