2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 ♣職 業 解 說♣
go

[歷險心得] ♣職 業 解 說♣ [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

本 人 有 感 而 發 ,
想 教 教 新 手 各 種 職 業 p v p 的 好 處

劍 士
二 轉 - 火 戰 "
屬 於 : 穩 固 型 , 如 果 沒 有 技 術 也 可 以 很 強 ,
相 當 實 用 , p v p 能 力 較 強

三 轉 - 水 戰 "
屬 於 : 技 術 型 , 如 果 你 有 技 術 I s 王 道 ,
大 部 份 玩 家 只 用 於 p v p , p v p 能 力 較 強

四 轉 - 光 戰 "
屬 於 :輔 助 型 , 如 果 p t 全 攻 的 話 , 也 可 以 很 強 , 但 光 戰 的 效 果 也 很 強 用 ,
大 部 份 玩 家 只 會 輔 助 其 他 玩 家 加 效 果
用 於 遠 距 離 攻 擊  , p v p 能 力 較 弱

五 轉 - 暗 戰 "
屬 於 : 攻 擊 型 , 因 為 暗 戰 本 體 防 禦 力 低 , 必 須 盡 快 k o 對 手 , 不 可 以 用 於 持 久 戰 ,
p v p 能 力 較 中 等

弓 手
二 轉 - 水 弓 "
屬 於 : 遠 程 攻 擊 型 , 善 於 遠 距 離 攻 擊 對 手 , 運 用 得 好 也 可 以 卡 了 劍 士 的 技 能(部 份 職 業) , p v p 能 力 較 強

三 轉 - 暗 弓 "
屬 於 : 技 術 /偷 襲 型 , 善 於 p v p , 如 果 技 術 好 , 很 快 k o 對 手 , p v p 能 力 較 強

四 轉 - 火 弓 "
屬 於 : 猛 炸 型 , 大 部 份 玩 家 用 於 轟 炸 大 量 玩 家 , p v p 能 力 較 弱

五 轉 - 光 弓 "
屬 於 : 實 用 型 , 大 部 份 玩 家 用 於 打 怪 用 , p v p 能 力 較 弱

咒 術 師
二 轉 - 火 咒 "
屬 於 : 猛 力 型 , 每 一 招 技 能 的 攻 擊 力 較 強 ,善 於 打 怪 用 , p v p 能 力 較 中 等

三 轉 - 光 咒 "
屬 於 : 穩 重 型 , 在 p v p 可 以 任 由 補血 , 運 用 得 好 , 可 以 說 是 沒 有 打 過 你 一 樣 , 相 當 實 用 ,
p v p 能 力 較 強

四 轉 - 水 咒 "
屬 於 : 效 果 型 , 差 不 多 每 一 招 技 能 也 有 相 當 強 的 效 果 ,p v p 能 力 較 強

五 轉 - 暗 咒 "
屬 於 : 詛 咒 型 , 在 p v p 的 時 候 , 暗 咒 一 開 始 便 會 對 該 對 手 施 咒 語 , 吸 血 等 等 ,

本 人 出 於 好 心 , 並 無 惡 意 教 壞 新 手
如 果 有 錯 處 , 歡 迎 提 出 意 見
是 好 的 意 見 喔  , 勿 怒 插  

已有 1 人評分Good 收起 理由
ah龜=D` + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

分析得幾好
推推

多謝分享

十週年勳章(賀詞)

原帖由 johnchiu11 於 2009-8-15 09:06 AM 發表
分析得幾好
推推

係 咩 , 呵 呵
原帖由 *雨×° 於 2009-8-15 10:50 AM 發表
多謝分享

唔 洗 多 謝
本 人 出 於 好 心 喔 ~*

打得好好

十週年勳章(賀詞)

推推推推推推推推推

你彈開
呢d野係人都知啦

五 轉 - 光 弓 "
屬 於 : 實 用 型 , 大 部 份 玩 家 用 於 打 怪 用 , p v p 能 力 較 弱
========收皮,人地用光弓打死地先話光弓勁========
三 轉 - 暗 弓 "
屬 於 : 技 術 /偷 襲 型 , 善 於 p v p , 如 果 技 術 好 , 很 快 k o 對 手 , p v p 能 力 較 強
========收皮,你又唔係好叻玩暗弓,你用咩黎話偷襲型=========
二 轉 - 火 咒 "
屬 於 : 猛 力 型 , 火 咒 每 一 招 技 能 的 攻 擊 力 較 強 ,善 於 打 怪 用 , p v p 能 力 較 中 等
=================呢個正常================
三 轉 - 光 咒 "
屬 於 : 穩 重 型 , 在 p v p 可 以 任 由 補血 , 可 以 說 是 沒 有 打 過 你 一 樣 , 相 當 實 用 ,
======收得喇你,我上次去p場,差d用1轉秒左個低我1lv嘅光咒,佢o左咀======

十週年勳章(賀詞)

原帖由 1g2o3 於 2009-8-15 06:39 PM 發表
五 轉 - 光 弓 "
========收皮,人地用光弓打死地先話光弓勁========
三 轉 - 暗 弓 "
屬 於 : 技 術 /偷 襲 型 , 善 於 ...

你 白 痴 定 o n 尻 ?
你 u p 緊 乜 ?
光 弓 唔 撚 係 實 用 咩 ?
試 問 你 光 弓 p k 有 多 利 害 ?
我 驚 中 左 蛇
你 都 未 必 打 到 我 黃 血 , 白 目

========收皮,你又唔係好叻玩暗弓,你用咩黎話偷襲型=========
暗 弓 唔 係 忍 者 ?
暗 弓 某 一 招 技 能 唔 係 隱 形 ?
暗 弓 某 一 招 技 能 唔 係 隱 形 後 增 強 攻 擊 力 ?
乜 隱 形 後 , 玩 家 可 以 [完 全] 看 見 隱 形 的 玩 家 嗎 ?
咁 樣 既 情 況 下 , 唔 可 以 用 黎 偷 襲 玩 家 嗎?
想 出 聲 嘈 尻 人 , 就 用 下 個 腦 諗 下 , 唔 該

======收得喇你,我上次去p場,差d用1轉秒左個低我1lv嘅光咒,佢o左咀======
唔 可 以 個 光 咒 嫩 嗎 ?
唔 可 以 佢 1 5 l v 咒 , 你 1 6 l v 的 嗎 ?
唔 可 以 佢 冇 著 裝 的 嗎 ?
唔 可 以 你 尻 up 的 嗎?
咁 樣 我 就 真 係 o 晒 咀 呀 , 傻 仔

係 咁 批 評 人 的 意 見 , 完 全 沒 有 好 的 意 見 , 冇 諗 貢 獻
你 咁 諗 勁 , 作 篇 黎 睇 下 你 條 諗 樣 有 幾 諗 勁

回復 9# lamto123 的帖子

似你鳩up多d
佢光咒46lv
我1轉打佢1下之後轉暗弓
光剋暗
佢用20job先扣得我個2k都冇
所以話,打死地同打怪pvp唔同

原帖由 1g2o3 於 2009/8/15 18:39 發表
五 轉 - 光 弓 "
三 轉 - 暗 弓 "
屬 於 : 技 術 /偷 襲 型 , 善 於 ...

光弓 ----- 難道不是實用嗎- -??難不成光弓除左死地就冇貢獻- -???難道你打樹b/刃b/等等既唔係用緊光弓- -??

暗弓 ----- 若果暗弓有左隱先至打人 ~~ 不是叫偷襲 ?? 叫光明正大嗎???

光咒 ----- 首先,任何職既1轉都有少少屈屈地呢 ( 當然唔包括冒險家 , 除了有技術的 -v- ) 再加上 , 你都識話低1Lv呢 ~~ 可能係佢技術不足吧

十週年勳章(賀詞)

原帖由 1g2o3 於 2009-8-15 11:32 PM 發表
似你鳩up多d
佢光咒46lv
光剋暗

尻 up 把 諗 閉
咁 樣 學 你 話 , 人 地 98lv  我高佢1lv , 係 咪 都 好 易 打 死 佢?
原帖由 笨﹏瓜子 於 2009-8-16 05:25 AM 發表

光弓 ----- 難道不是實用嗎- -??難不成光弓除左死地就冇貢獻- -???難道你打樹b/刃b/等等既唔係用緊光弓- -??

暗弓 ----- 若果暗弓有左隱先至打人 ~~ 不是叫偷襲 ?? 叫光明正大嗎???

光咒 ----- ...

多 謝 你 的 支 持

每種s卡都有玩家自己ge玩法
暗弓都可以光明正大咁普攻人 eg:打咒
火戰都可以淆打 沒聽過嗎-.-?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 翼仔;) 於 2009-8-16 11:03 AM 發表
每種s卡都有玩家自己ge玩法
暗弓都可以光明正大咁普攻人 eg:打咒
火戰都可以淆打 沒聽過嗎-.-?

淆 打 ? !
點 樣 淆 打 ?!
成 隻 血 牛 企 係 到 仲 要 淆
係 唔 係 人

原帖由 lamto123 於 2009-8-16 11:08 AM 發表

淆 打 ? !
點 樣 淆 打 ?!
成 隻 血 牛 企 係 到 仲 要 淆
係 唔 係 人

你玩過戰未架-.-
同暗弓打追住佢 等死?
出血出出出 你慢慢追佢

十週年勳章(賀詞)

原帖由 翼仔;) 於 2009-8-16 11:16 AM 發表

你玩過戰未架-.-
同暗弓打追住佢 等死?
出血出出出 你慢慢追佢

本 人 已 是 一 名 劍 士 了

暗 弓 吸 攻 時 , 便 停 止 攻 擊
不 就 是 嗎?
唔 追 住 佢 打
難 道 由 他 來 進 攻 ?
我 也 問 你 一 句
你 玩 過 弓 未 嫁 ?-.-

原帖由 1g2o3 於 2009-8-15 11:32 PM 發表
似你鳩up多d
佢光咒46lv
光剋暗

-3-光係剋暗 但係暗打光都扣好多-.-你張卡+15 人地+1 咁冇野講 點都冇可能輸l0r

十週年勳章(賀詞)

原帖由 風a0a 於 2009-8-16 11:24 AM 發表

-3-光係剋暗 但係暗打光都扣好多-.-你張卡+15 人地+1 咁冇野講 點都冇可能輸l0r

相 當 同 意
光 剋 暗 無 錯
但 暗 又 剋 光 啵

原帖由 lamto123 於 2009-8-16 11:23 AM 發表

本 人 已 是 一 名 劍 士 了
http://cg-love.com/image.php?id=C6BE_4A877B61&jpg

暗 弓 吸 攻 時 , 便 停 止 攻 擊
不 就 是 嗎?
唔 追 住 佢 打
難 道 由 他 來 進 攻 ?
我 也 問 你 一 句
你 玩 過  ...

哈哈 弓手淆出血 你扣扣扣扣血 慢慢追 88完場xD
86戰 太低了吧

84弓又太低@_@

十週年勳章(賀詞)

原帖由 翼仔;) 於 2009-8-16 11:26 AM 發表

哈哈 弓手淆出血 你扣扣扣扣血 慢慢追 88完場xD
86戰 太低了吧
http://cg-love.com/image.php?id=6535_4A877C45&jpg
84弓又太低@_@
http://cg-love.com/image.php?id=57D5_4A877C45&jpg

新 a c 一 名
我 話 比 你 聽
相 當 低
同 埋 ,
你 每 個 人 物 都 未 必 打 得 贏 我
唔 信 ?
黎 天 空 找 我

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 12:38 PM , Processed in 0.044536 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存