2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 笑話區 阿婆報警系列(轉)
go

[綜合笑話] 阿婆報警系列(轉) [複製鏈接]

阿婆報警(1)
從前有一個住係海邊的亞婆,有一日佢見到兩個人跳海,佢去救左其中一個人,而另一個救唔到。咁佢就打999報警。電話一通,
婆婆:喂!系唔系鳩鳩鳩呀?(婆婆想問系唔999)
差佬:乜撚野鳩鳩鳩呀?
婆婆:有人屌"high"丫!(有人跳海)
差佬:人地屌西關你撚事呀?
婆婆:一個有鳩,一個無鳩呀!(一個有救,一個冇救)
差佬:屌西當然要一個有鳩,一個冇鳩嫁啦!!!
婆婆:無鳩的叫得好大聲丫。
差佬:叫床丫嘛,糟到你咩!亞婆,你之前食撚左乜野
婆婆:我今朝食左臭化西(我今朝食左炒花生)
個差佬聽完之後就cut左佢線。

阿婆報警(2)
話說戈個阿婆, 自從上次被差佬cut左線之後...就消聲匿跡左一排,但由於佢好窮...所以就去左訓天橋底啦...有一日, 有兩個男人,各自帶自己既狗去散步, 一隻係外國果D有毛狗,另一隻就係冇毛狗...佢地兩人都來到天橋底相遇,其中一個男人唔小心碰跌另一個男人,於是佢地就嘈起上來, 求對方賠個不是!佢地隻狗可能等得唔耐煩,於是就跑走左,跑到好鬼遠,最後唔見埋添!!因此果兩個男人就嘈得更加犀利...但由於個阿婆系訓天橋底,所以便覺得好煩,想去報警投訴勒~
阿婆: 喂!? 呢度系咪鳩鳩鳩呀?(上音聲)
差佬: 又係你呀阿婆!? 今次你又有咩事呀!??
阿婆: 我呢~想投拆啊, 有兩個男人, 向天橋底度 "鋤九" (嘈交)啊!
差佬: 佢地 "鋤九" 關你咩事呀!?
阿婆: 佢地搞到我都訓唔著啦!佢地 "鋤鋤下"(嘈嘈下)呢, 條"九"(狗)都唔見左啦
差佬: 咩話!!! "鋤" 到連條"九"都唔見埋!?
阿婆: 系o羅~不過呢, 我見過佢地果兩條"九"架,一條就有mo(毛),另一條就冇mo(毛)架
差佬: 佢 地有冇毛關你咩事呀!!
阿婆: 你不如幫佢地搵番條 "九" 啦~
差佬: 我點可以幫佢地溫呀!!
阿婆: 咁你有冇 "九" 呀? 拎兩條比番人啦
差佬: 我邊有兩條 "九" 呀!! 有都唔比!!
阿婆: 好啦~差佬哥哥, 你咁好人~
差佬: 我好人!? 你覺我好好人咩!?
阿婆: 你好能hi~(你可能係)
於是, 個差佬又再次咁cut線啦..

阿婆報警(3)
上回講到阿婆又俾個差佬cut線之後,就響新界度搵左塊田黎耕,有日佢耕耕下田就醒起附近有個慈善機構派發衫褲綿被俾D老人家,而就即時走去拎啦,其實早幾日個慈善機構系同D老人家度左尺寸先既,但係個阿婆就遲左成個幾兩個鍾先到,而咁o岩又有個人冒認阿婆去囉左佢套衫,雖然個慈善機構都諗住將D派淨既衫褲綿被俾個阿婆,但o岩佢尺寸既就派曬,淨返D大碼,但阿婆就等住D衫黎過冬,冇辦法之下唯有報警求助……
阿婆:喂?呢度系咪系鳩鳩鳩(999)呀?
差佬:乜又系你呀阿婆?今次你又見到D乜呀?有人屌西定鋤鳩呀?
阿婆:呢度有人玩3 play。(呢度有人換衫被。)
差佬:人地玩3 play又關你咩事呀?你想玩理一份呀?
阿婆:我個「西」俾人屌左!(我個位俾人調左!)
差佬:下!?阿婆你俾人老強?!邊個咁慷慨呀?!真係辛苦佢喎!
阿婆:系黐線基鳩。(系慈善機構。)
差佬:咁個黐線既基佬係點架?
阿婆:屌我個「西」果個唔知去左邊。(調我個位果個唔知去左 邊。)
差佬:咁而家個現場環境系點架?
阿婆:而家呢度D人玩完3 play,但係D帶套既有好多精,我唔想套果D,
但係就冇精。
(而家呢度D人換完衫被,但係D大套既有好多淨,我唔想要大套果D,但係就冇淨。)
差佬:哦!阿婆你想同人打真軍下話!?睇唔出阿婆你一把年幾都幾識享受喎!不過
人地冇曬精都幫唔到你啦!
阿婆:咁你地有毛?(咁你地有冇?)
差佬:我就有毛!不過我D師兄就唔知,不過我地有冇毛又關你咩事呀?
阿婆:呢度冇曬套(呢度冇細套),不如你俾我呀!
差佬:套我就有,不過你要咩size呀?
阿婆:我要細碼。
差佬:我得中碼套咋喎,咁你要唔要呀?
阿婆:要要要!差佬哥哥你真係好人!
差佬:乜我唔系好撚西咩?咁你幾時黎差館囉呀阿婆?
阿婆:我囉全條周周過來。(我落完田就走過來。)

阿婆報警(4)
阿婆是窮人就個個都知, 所以佢是住是天橋底.但是經濟差了很多, 就多左人住橋底.今日又來了兩個新住客,一個是自閉的, 另一個就好暴粗, 見乜就踢乜....阿婆好驚出事,所以佢又報警...
婆: 喂, 呢度是咪鳩鳩鳩? (呢度是咪999?)
警: 阿婆, 又是你呀, 你是咪玩野啊, 今次又乜事呀?
婆: 呢度有個自慰仔! (呢度有個自閉仔!)
警: 阿婆, 你都幾好艷福喎, 成日都有呢D野睇, 人地自慰又關你乜事?
婆: 佢硬狗狗係度"作"下"作"下!(打飛機的動作)(佢on狗狗係度"賊"下"賊"下!)
警: 打飛機緊是硬啦, 咁又點呀?
婆: 仲有個人果度粗! (仲有個人好暴躁!)
警: 阿婆, "莊"人果度犯法喎, 唔好"莊"啦, 粗都同你冇關啦.
婆: 果度粗既週圍射野!(好暴躁既週圍踢野!)
警: 咁你而家點?
婆: 我好想口交! (我好想求救!)
警: 阿婆你都幾淫, 幾廿歲都諗埋D咁既野!
婆: 你可唔可以教我! (你可唔可以救我!)
警: 我而家教 唔到你喎, 你行過去問下佢地!
婆: 我驚佢射我塊面! (我驚佢踢我塊面!)
警: 你話你都幾廿歲, 叫佢就住唔好顏射o羅!
婆: 我好想快D做! (我好想快D走!)
警: 咁你慢慢享受啦!
    之後就收左線!

阿婆報警[完結篇]
有一日, 阿SIR行必經過阿婆屋企附近, 佢諗住橫掂行過, 上去探下佢啦!!
跟住佢上到阿婆屋企, 按佢門鐘, 阿婆開門見到佢, 跟住....
差佬: 阿婆, 你記唔記我係邊個呀?
阿婆: 撚撚阿SIR (諗諗, 阿SIR)
差佬: %#%..#%%$
阿婆開門俾佢入左黎, 咁阿SIR坐左係度, 阿婆咪去沖茶俾佢飲.
阿婆: 阿SIR, 飲茶啦, 呢D係精茶黎架, 係褔建撚精, 好撚有益架!
     (阿SIR, 飲茶啦, 呢D係煎茶黎架, 係福建人煎, 好飲有益架!)
差佬: 嘩! 咁你都有..... (阿SIR唔敢飲, 放低左杯茶)
阿婆: 阿SIR, 你支野睇落好勁喎!
差佬: 你咁都知我勁!
阿婆: 係呀, 可唔可以俾我玩下呀?
差佬心諗: 都好喎, 有人幫我打飛機都唔錯, 不過阿婆咁樣衰, 都係合埋眼, 幻想下D靚女先!
差佬: 阿婆, 見係你, 俾你玩下啦! (跟住就合埋眼)
阿婆: 嘩!好呀, 你支野識唔識射架?
差佬: 緊係識啦, 你搖下佢, FING 下佢就會射架喇!
阿婆: 好呀!等我試下先
差佬過左一陣都未有感覺佢幫佢打飛機, 就開眼睇下啦! 點 知阿婆玩緊佢支槍....
差佬: 阿婆, 呢支唔玩得架....
正當阿婆猛搖支槍果陣, 支槍老火......射左阿SIR個頭度.........
阿婆: 射喇!!好勁呀, 好大聲呀!
阿婆望住呀SIR訓左係度....嚇到心臟病死埋....
所有主角都死晒, 所以故事完結了...............

已有 1 人評分Good 收起 理由
raysonlove + 1 雖然好舊。 但係我都笑左 俾個FD你支持下啦 ...

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

睇過好多次~但係真係好低能= =

已經睇過,但都幫你禁個推薦=]

好懷念,謝謝分享!

十週年勳章(賀詞)

我已經唔記得晒d內容lu

簽名被屏蔽

所有主角都死晒, 所以故事完結了...............

真係幾搞笑~~~~~

好似仲有d未貼
好似有掟旦高

睇過既 不過都多謝你~

你抄我

已經睇過,不過好膠

哈哈哈哈哈 ..好笑.

thx^^"""""""

吾好睇.....

睇完又睇都係甘好笑" 我推薦左你啦

之前睇過-3-多謝分享

睇左好多次
都係咁好笑

十週年勳章(賀詞)

未 睇 過

十週年勳章(賀詞)

好耐之前睇過 同聽過了
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 03:14 AM , Processed in 0.051538 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存