2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 旅遊點滴 >> 五天北海道 [避暑﹑增肥﹑賞花] の旅 << ...
go

[分享] >> 五天北海道 [避暑﹑增肥﹑賞花] の旅 << [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

小兔一開始其實係諗住去多次台灣既, 誤打誤撞下全家竟然一齊拎假陪我度過呢個...
最後既時光... =口=
原本有意去韓國既, 但對佢地既文字實在有d感冒, 結果又一次去日本。

今次去我想去好耐既北海道 >W<

8.14 (五)
一早天未光就爬去機場, 竟然係人潮....= = 果然係旺季牙下 :)

搭左4.5小時既飛機, 我就去左北海道喇哇哈哈哈! 由於一家大細關係, 結果都係跟團... ~___~
(我下次1定會自遊行!!! \口/)

好新既旅遊巴, 聽講係8月頭落地既 @@

其實去到都唔算好早, 行左冇耐已經天氣, 去左札幌市街頭度.... 呃... 睇夜景?

去左拉麵街 :)

聽講呢間最好食... 不過我地.... 冇食XD

食完再行左陣都好夜嚕, 就番左第1晚既酒店 @.@/

8.15 (六)

朝早影番張相先:D
白之戀人工房, 叫左必去景點喎... (好甜-_-)

不過幾靚就真 @O@

之後去左熊牧場 @@ 即係熊出沒注意:)

佢地個樣懶到丫= = 舉高隻手等我地扔野食比佢地啊=口=

TO BE CONTINUED...

已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
﹏笨影=] + 1 感謝分享!
♂邪留丸╳~王子 + 2 感謝分享!
阿基里斯 + 5 增肥好呀A_A
雪之精靈 + 20 + 3 支持你!下次繼續^_^
commander2620 + 3 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 20  Good + 14   查看全部評分

去完熊牧場之後呢, 我地就去食午餐喇!!
去左海鮮市場度食海鮮XDDDDDD 真係好fresh架!!

拖羅, 八爪魚都好好味, 但原來日本既三文魚真係唔夠香港果d好食既;口;

大食雪場蟹嘿嘿嘿嘿, 仲有新鮮帶子刺生添啊>口<

食完就去行下, 睇下海... 又係太平洋啊... 上次睇係去台灣果陣>w<

之後去左登別地獄谷, 冇乜特別既地方, 去睇左個佛only ;)

呢度係第2晚既溫泉酒店 @.@

係訓塌塌米啊>口<v

8.16 (日)
其實已經去左小樽, 今日去睇運河:) 首先係小樽街頭 @o@

d人話叫小樽咩鬼浪漫橋... 係幾靚既... @@

有人力車 ;)

坐左兩分鐘車好似, 又去左附近一個地方度睇玻璃製品, 當然我地都係冇睇, 淨係掛住食食食= =

派意大利朱古力, 派果個仲幾好樣添啊 XD 當然唔執輸食左唔少啦 :D
入左音樂城 :D

行行下, 又有另一種朱古力派... @@

乜鬼浪漫咖啡茶座a_a

買咖啡送咖啡杯 :D

結果係.... 買左= =

北菓樓... 賣蛋糕既原來= =

一卷卷整出黎切切切切切.... 好細盒但好貴=口=

呢個trip見得最多既係... 雪糕-_- 真係食到唔想食= =

之後又搭搭搭搭搭.... 黎左呢度食午餐...

今日係食石狩鍋...

有拖羅既刺身拼盤!

個人唔識食亦都係第1次食, 對海膽唔係好欣賞...

食完又行下...= =

第3晚既酒店啊, 有呢個大型場游水同玩spa...

夜晚係森林餐廳食 :)

夜晚番左房又係度食朱古力= =

day4-5 後補:)
已有 2 人評分Good 收起 理由
大地燒粟米 + 2

總評分:  Good + 3   查看全部評分

8.17 (一)
山上既清晨真係...好凍凍凍凍= = 可能香港熱慣左, 搞到而家得十零度就凍傻左:D

大霧到佢丫-__- 不過又幾靚喎衰鬼-_-

食完個早餐, 冇幾耐我地又出發喇... :)

去左睇酒廠 @.@ 岩晒我啊真係 XD

之後就去戲肉, 去睇我恨左好耐既花田!! 其實已經去到尾聲, 所以好多薰衣草都唔見晒="=
不過.... 都仲有d XD >>> 富良野花田 @@

跟住去食飯, 食果陣去整番個薰衣草枕頭啊xD

之後去左深山峠睇向日葵, 仲生食粟米添= =+

已有 1 人評分Good 收起 理由

總評分:  Good + 1   查看全部評分

去完深山峠後呢, 又去左睇另一個花田, 叫四季彩之丘 @o@
d相係人地影架, 因為我果陣渣住果部賞花四驅車仔= =

原本果陣落過雨咁岩出左彩虹影左架, 唔知點解搵唔番-_-

之後到晚餐, 好味到炸xD 係鐵板燒!! 外加最重要既主角....

主角係度!!!!

食完隔離有個細game shop, 呢班係我班團友....

佢地係度做乜呢? 就係圍住部機襯人睇唔到時出力推同撞喇- -

第4晚既酒店@.@

8.18 (二)
最後一日嚕, 朝早影番酒店 :)

去左睇搭同祭會個...場= =

好似好好味咁... @@

最後因為下午機, 去埋睇最後一個地方, 就係狸小路... @@ 有7條街都係買下手信咁...

地下商店街... 好似台灣-_-

最後的午餐, 麵豉雞鍋...

主角出場... 神戶牛肉打邊爐 (!?)

仲有燒日本鮑魚...

跟住就走佬番香港嚕=口=

好快就番到嚕:) 完。

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

入黎支持!!!
遲多半個月
d花死晒...

嘩 先回左先
後睇

支持大佬兔
5日玩咁多0.0

原帖由 commander2620 於 2009-8-22 13:19 發表
入黎支持!!!
遲多半個月
d花死晒...

唔係既, 都仲睇到d, 我已經好滿足 xD

原帖由 大地燒粟米 於 2009-8-22 14:05 發表
嘩 先回左先
後睇

衰野呢排去左邊?

原帖由 883516 於 2009-8-22 14:58 發表
支持大佬兔
5日玩咁多0.0

個trip算少行程, 都唔使點坐好耐... 上次去台灣真係趕命= =

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我之前阿媽都去過日本
比左個薰衣草枕頭我
用左一星期就掉左
好臭啊-=-"....聞唔慣
大個仔都想去日本
因為次次睇d旅行相
都覺得日本d野食超好味
而且花田真係好靚><
唔知最平去一次日本要幾錢呢-=-"....e d野都係大過先諗啦xD

原帖由 qwerts 於 2009-8-23 23:47 發表
我之前阿媽都去過日本
比左個薰衣草枕頭我
用左一星期就掉左
好臭啊-=-"....聞唔慣
大個仔都想去日本
因為次次睇d旅行相
都覺得日本d野食超好味
而且花田真係好靚><
唔知最平去一次日本要幾錢呢-=-" ...

我一整完就收番入膠袋扔埋一邊= = 唔係臭不過陣味太勁...

其實唔會太貴, 我有朋友自己去東京, 6日機票連自己book住宿都係4千左右...
洗費見仁見智姐, 不過既然真係去咪儲多d囉:)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 12:08 AM , Processed in 0.055058 second(s), 22 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存