2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔獸世界 這些dps跟傷害量正常嗎? (附上狗熊榜)
go

[疑難] 這些dps跟傷害量正常嗎? (附上狗熊榜) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

http://tw.wowarmory.com/characte ... 9%E6%97%A5%E6%9C%88
迴圈: 紋喉--->鮮血--->切割--->截肢--->毒化(為左刷新切割)--->截肢集5星割裂  及後割裂 ,鮮血 ,切割常駐  如果割裂跟切割都在差唔多時間冇的話  我優先刷新切割   如果割裂跟切割還有的話  我就集星用毒化
正題:我打naxx基本都打很爽  dps跟傷害量都過得去
       但我公會開始開荒奧杜亞10人
       我既dps跟傷害量就有很大變化  特別係傷害量
       例如打銳鱗前期  基本都打不出什麼傷害量出來  傷害量都比不上同團的法師  術士  小d    差大約20-30萬傷害 (我打左右手也是這個情況)
             打到銳鱗後期  即是地面階段  我傷害量都有所提升  但始終都追不到其他dd職業既傷害量   銳鱗死時  我傷害量係dd職業中最低   但我dps又不是跟他們差太遠  大多都差200-300
       另一個例子  打左右手  被王抓了  落地後繼續dps  但無奈卻發覺割裂跟切割都沒了  有時被王的光線追著  回過頭來繼續dps時  情況也是一樣....

另外  如果要打一些血較少的小怪(例如銳鱗在空中階段的小怪)  是不是一直狂放刀扇?  還是正常用截肢毒化來打?

有冇高人可以教下小弟  在一堆跑位戰中的奧杜亞  刺殺賊如果保持一個較高的輸出..感激

強力屎 爆擊低 命中還可以 天賦錯 講完

係強度低才對...打錯字
附魔味附哂  寶石用錯
先由命中and爆擊搞起 熟鍊低d暫時唔緊要住
買番個暗月卡+90敏 命中雖然基本320夠...  只不過都係建議你350左右
你最大問題係天賦真係點錯

十週年勳章(賀詞)

原帖由 camel12345 於 2009-8-30 01:00 PM 發表
係強度低才對...打錯字
附魔味附哂  寶石用錯
先由命中and爆擊搞起 熟鍊低d暫時唔緊要住
買番個暗月卡+90敏 命中雖然基本320夠...  只不過都係建議你350左右
你最大問題係天賦真係點錯

但我係巴哈睇到刺殺賊主要插敏石  原因好似係qs既王者加成
另外  我天賦有咩錯  傳統係51/13/7
但因為宜家天賦果個bug修正左  原本果3點近身戰鬥我變左點嫁禍  不是更好嗎?  爆擊加6%呢..  我unbuff爆擊有33.93+3+6=42.93  咁都算低
我另一個戰鬥天賦係用黎pvp  唔洗理

原帖由 一名學生 於 2009-8-30 03:46 PM 發表

但我係巴哈睇到刺殺賊主要插敏石  原因好似係qs既王者加成
另外  我天賦有咩錯  傳統係51/13/7
但因為宜家天賦果個bug修正左  原本果3點近身戰鬥我變左點嫁禍  不是更好嗎?  爆擊加6%呢..  我unbuf ...

命中太低啦哥仔= =

你用戰鬥盜可能會仲好

你咁既裝備雖然唔可以話叫好,但打唔到4000應該要檢討一下

奧杜亞跟本唔岩刺殺玩= =得霍迪爾,同機械人 刺殺dps先高

naxx 唔同奧杜亞

要打好dps附魔唔可以省錢

武器附魔+50ap,貓鼬...= =

冇錢做多d每日

嚴少少既公會我諗都唔會俾你出團

你的傷害好似得聖騎士的級數, 好難刺殺聖騎/死騎到死,
人地唔死就輪到賊仔死, 賊仔同人地慢慢磨很吃虧的

原帖由 冗員七號 於 2009-8-31 04:51 PM 發表
你的傷害好似得聖騎士的級數, 好難刺殺聖騎/死騎到死,
人地唔死就輪到賊仔死, 賊仔同人地慢慢磨很吃虧的

依家講緊打副本

回復 8# ‧路飛‧ 的帖子

sorry, 不過我有個76級的聖騎的傷害都同佢差不多

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ‧路飛‧ 於 2009-8-31 11:53 AM 發表
奧杜亞跟本唔岩刺殺玩= =得霍迪爾,同機械人 刺殺dps先高

naxx 唔同奧杜亞

要打好dps附魔唔可以省錢

武器附魔+50ap,貓鼬...= =

冇錢做多d每日

嚴少少既公會我諗都唔會俾你出團

主手太爛  所以暫時想等到有把似樣少少既先去附狂暴

ps 唔該晒咁多位有回答既會員

刺殺 賊升強度
因為刺殺主用毒 同放血 為主要DPS
尼2樣野就正正強度高 先有用
戰鬥就玩爆擊 同 穿甲
打奧杜亞 用戰鬥 DPS 明顯比 刺殺高(例如 打霍老爺 米米倫 極需要走位更明顯)
所以 你轉戰鬥係打奧杜亞好D

原帖由 一名學生 於 2009-8-31 08:10 PM 發表

主手太爛  所以暫時想等到有把似樣少少既先去附狂暴

ps 唔該晒咁多位有回答既會員

作為一個敬業既盜賊...

附魔附最強既係基本...

除非你想hea玩賊

建議你另外個個武器附貓鼬...貓鼬+120ap點都好過+50ap

重有最好唔聽上面個個人講插攻強

插敏捷 因為敏捷又+ap又+暴擊

當你出團...聖騎俾王者你+10%屬性

分分鍾 d ap多過你插+ap石

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ‧路飛‧ 於 2009-9-1 07:59 PM 發表

作為一個敬業既盜賊...

附魔附最強既係基本...

除非你想hea玩賊

建議你另外個個武器附貓鼬...貓鼬+120ap點都好過+50ap

重有最好唔聽上面個個人講插攻強

插敏捷 因為敏捷又+ap又+暴擊

當你出團.. ...

即是左右手都附貓鼬
通常唔係主手附狂暴  副手附貓鼬咩

盜賊打左右係咁轉 即係ae果招 都好高dps==
你可以試下.........

1.肩附魔搞好佢
2.唔好誤會  刺殺賊熟煉優先  命中次要
3.手部附44攻強    寶石全部換攻強or致命
    人地話敏捷好    我唔覺   你計落條數就知
     不過如果你唔夠發動祟高就另計 (我冇用崇高)
4.強化毒藥唔洗點....我反而建議點快速恢復(團隊觀念上)
5.近身戰鬥必滿   刺殺太食致命  無情打擊我個人無點
6.割裂我唔會放   何況你冇t8.5*4
7.主手致傷(冇cd) 副手致命(dot)
8.直接毒化(有buff) 你既致命好快堆番上去
   而且毒發機會大增  你既致傷會下下都上  好強大
9.我通常係4-5星毒化    一直上   dps就係咁打出黎
10.建議致命要有40%  冇任何buff情況之下
ps. 20敏捷寶石 所加既 攻強同爆擊 < 10攻強+10致命 所加既攻強同爆擊
        就算有王者   通常都係後者比較高    除非你裝備神級   
       多D潛行    因為有+30%回能量   果段時間仲回得比戰賊快
         刀扇一定要用   回能量都回唔少
       雕文   ---   鮮血+節之+刀扇
       小怪係無腦刀扇就ok嫁啦    連切割都唔洗上嫁   上既能量拎去刀扇多幾下仲好
       除非係極多血既群嘔怪      但係諗唔起有咩aoe小怪群係多血到值得上切割
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 03:44 PM , Processed in 0.039160 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存