2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 巨商 《巨商》心得區 巨商打寶表
返回列表 發新帖 回覆
go

巨商打寶表 [複製鏈接]

因為成日都有人問咩兵打咩搵錢,所以發此post,但當中只捉出小量資料,有錯請補充
因時間關係不會詳細,之後再加,如需轉貼請pm我(夜花月)並加上出處
以上皆為商1

事先說明權2我唔講,因為佢出左技去飲啖水都打得勝d怪有d除外,而祖2要有雷公至有用,有雷公既而且你有足夠既mp你打咩都得,你可以一下炸到隻冰血幾百萬血就得,打天除外,而且祖2要有時間出技,如果你有方法令到d怪唔郁等你出技咁你都咩都夠打-.-
1.打惡熊,需有大定/冰場,出舊太斧65m左右,綠石3-4m(適合賽2,花1,花2,臣2,許1,板2,爆雷兵,地震兵,雷擊兵,寧1果類算出技範圍大既兵)
2.打馬賊頭目,需大定/冰場,出80戒1000m左右,紅書十幾m幾常有人低收10m,綠石3-4m(適合賽2,花1,花2,臣2,許1,板2,爆雷兵,地震兵,雷擊兵,寧1果類算出技範圍大既兵)
3.打天草次郎,出黃石100m-120m,黃龍麟350m-400m,(適合賽2,花2,臣2,許1,板2,地震兵,雷擊兵,寧1,如果幾下殺哂既唔洗搵野頂,而且可用權2屈經順便打錢)
4.打弓手山賊,惡商人...,藍石17m左右
5.打中幻(最易打,幾他幻我多數都係以壓倒性攻擊取勝),要有冰場,出幻魂800m左右,令去衰人政宗到沖得既就1700m,唔得既你就唔知會講咩((適合賽2,花1,花2,臣2,許1,板2,地震兵,雷擊兵,寧1果類算出技遠而範圍算大既兵,再唔係捉隻權出去)
6.打牙魯塔,有大定就得不過點去定佢你自己就去諗,出神木種300m左右,龍麟書50m-90m,(適合賽2,花1,花2,臣2,許1,板2,爆雷兵,地震兵,雷擊兵,寧1果類算出技範圍大既兵,定左先)
5.打野豬,出40鞋60m-70m.雜肉3m左右,直頭係有兵都打得
7.打喬喬狗,舊鐵炮80m左右,都係夠兵就打得,只係主都得
8.打山賊,此為可媲美炎王既怪...,出舊短弓90m左右!!!,而且新手幾易出,我依家點打都沒出,只係主都打得勝--
9.打匈奴戰士/弓兵/騎馬兵,全部都出染料25m左右(戰士右易打右易出),弓兵/騎馬兵(扣血好多)會另出名象書90m-100m,可以用大定,通常出技下技都死哂(弓兵同騎馬兵都難打)(適合賽2,花1,花2,臣2,許1,板2,爆雷兵,地震兵,雷擊兵,寧1果類算出技範圍大既兵,用權行出去可以完場)[color]
10.打雪象,出麒麟書40-50m掛(以前好貴==),紅象牙,82高級鳳鐵爪刀,受定(適合賽2,花1,花2,臣2,許1,板2,爆雷兵,地震兵,雷擊兵,寧1果類算出技範圍大既兵,定左先)
10.打巫女,出千年石20-30m掛,31舊符,沖左都值百幾m掛(依件罰個價真係唔知),受大定,(適合賽2,花1,花2,臣2,許1,板2,爆雷兵,地震兵,雷擊兵,寧1果類算出技範圍大既兵,定左先)
11.打黃龍,出黃龍麟350m-400m,舊青銅鈴(沖左佢都應該有150m左右),(適合白龍,雷獸,猿公,申2以上3隻個人推薦,如沒既就用羅帕,主,板1,申1,臣1,雷公,花2慢慢屈)
12.打火龍,出火龍珠300m-400m,仲有一把舊武(比npc都幾多錢當捷徑錢都幾好),(適合白龍,雷獸,猿公,申2以上3隻個人推薦,如沒既就用羅帕,主,板1,申1,臣1,雷公,花2慢慢屈)
待續.....

已有 4 人評分威望 Good 收起 理由
siu膠輝 + 1 搵錢易左
q000000p + 1 唔錯~不過真係有個表就更好!
PC@傻駿 + 20 感謝分享!
砂嵐 + 2

總評分:  威望 + 20  Good + 4   查看全部評分

依到就高手打既怪la(商1價)因為打得依d既都應該唔係新手,所以我只係講方法,咩兵我就唔講,請自行配答
1.軍曹,角就1500m左右,龍頭像50m(好難有人收,但一收都幾多錢@@),光符1e5左右,一家要有冰場!!!(適合臣2,板2,趙2,日女1轉不過要好高Lv,象神不過都係輔助,雪姬)
2.狂虎,虎so250m-350,黑寶石車環100m-150m,漢式之槍2e打佢方法得4個(1.封冰後慢慢打,2.令隻權出去頂之後用趙2招風或其他技,3.用日女插死哂佢地,4.直接行過去打,你要肯定你殺佢,佢都未行到過黎先用依個方法)
3.打於台,仙刀3e5,古錢箱(比npc有10m),冰狗牙100m,一係開始用雷獸許2種秒怪兵秒左佢先再打,一係用權2就位打(如果唔係佢會出無敵),再唔係祖2秒,如有兵係前面頂(適合臣2,板2,趙2,日女1轉不過要好高Lv,雪姬)
4.打炎王,冥石(npc放到100m,但放比玩定可能有120m-130m),五連發6500m,龍形玉1m2(npc),(適合臣2,板2,趙2,日女1轉,象神不過都係輔助,雪姬,明男主,祖2,賽2,許2,雷獸,權2等,唔店既搵野係前面頂都得)
5.紫蛇神,出90戒2500m左右,(1.用明男震佢,2.令隻權出去頂之後用趙2招風或其他技,3.用日女插死哂佢地,4.直接行過去打,你要肯定你殺佢,佢都未行到過黎先用依個方法)
6.冰血神,證明紅/青3500m左右,180手(真係唔知價),我自己得3個方打==(1.明男震死佢隔離d怪再封冰打,用日女插死佢,用雪姬秒左佢)
7.打牛魔王,出牛魔心120m左右,封冰打/祖2炸死佢
8.打虫虫,出高龍頭火蠅熗250m-300m,封冰打
9.打監視者,萬陰1500m左右,蛇劍5000m左右,用朝男一主配打,日女冰龍插,明男震,權2出面頂後面用兵打,用祖2炸

十週年勳章(賀詞)

多謝分享@_@

3q多謝妳~
舊鐵炮好似冇80m咁多......
已有 1 人評分Good 收起 理由
砂嵐 + 1 更正,代加gd

總評分:  Good + 1   查看全部評分

物價方面我認為最好說明係咩商~因為有唔少野商1同商2價係差勁遠(商3都係)
如80介哩d~只係差1個server~都會差成幾百萬
仲有我想更正既係~喬喬狗係唔會出到蓮花書~而係打果d槍手(南京隔離果d)
已有 1 人評分Good 收起 理由
砂嵐 + 1 更正,代加gd

總評分:  Good + 1   查看全部評分

sd比pc叫pc版主加分a_a

原帖由 砂嵐 於 2009-9-5 09:30 PM 發表
sd比pc叫pc版主加分a_a

岩岩send左--

多謝分享。。雖然無物點用

舊鐵炮 短弓o個d 真係30m 都無人要

原帖由 小刀疤.伊札克 於 2009-9-7 11:29 AM 發表
舊鐵炮 短弓o個d 真係30m 都無人要

商1wo~ 30m我同你要哂

中幻係邊打?d野都幾吸引

原帖由 fyw04036 於 2009-9-8 02:54 PM 發表
中幻係邊打?d野都幾吸引

猿公竹林...地圖可以搵到

仲有d咪諗到,遲d先加返

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

多謝分享

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

花2招技打唔打到天?

原帖由 CT167 於 2009-9-13 02:36 AM 發表
花2招技打唔打到天?

普技打到天

^^

多謝曬..超有用^^

加埋地點會好d
因為d新手唔知d怪系邊

(其實系我唔知 )

12.打火龍,出火龍珠300m-400m,仲2一把舊武
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 12:55 PM , Processed in 0.040444 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存