2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 未來啟示錄 SP1 點解要玩呢隻game?
返回列表 發新帖 回覆
go

點解要玩呢隻game? [複製鏈接]

在此我先鄭重注明....
呢個係一個純討論post!!!
唔該唔好係度開罵戰....同埋騎劫....
唔該大家...

其實呢一隻game
缺點:
第一 lag機問題 (唔該唔好話係我機廢....唔知咩機唔好亂up)
第二 職業分流唔夠多
第三 升級難
第四 副本悶
第五 同台人語言不通
第六 故事唔好 (唔好同我講佢攞左獎呀呢樣果樣...係唔係真係好既, 有眼睇, 真係有咁多異能者? 腦入面有炸彈? 囧)
第七 冇香港SER

優點:
第一 免費
第二 畫質好

大家諗到既不妨講出黎, 有好處既我都會加上去 (請多作比較, 如果又有d白目想講game同game邊有得比較果d廢話, 冇比較點會有game興旺點會有game衰落, 人生就是充滿了比較

其實....
呢一隻game同好多game都係同類型
咁點解我唔去玩魔獸
要黎玩呢隻game呢?

再重申一次
呢個係純討論post

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

第一.....應該係你網絡問題~~我和記10m都唔見lag~
第五.....一般溝通應該冇問題呀~!(除非注音&地區潮語)

原帖由 curapica 於 2009-9-4 12:02 AM 發表
第一.....應該係你網絡問題~~我和記10m都唔見lag~
第五.....一般溝通應該冇問題呀~!(除非注音&地區潮語)

樓上那位人兄...網絡問題-.-?(你的回答好官方喎...你是官方的人員嗎...我打十幾次電話和e-mail給gamania都是這樣回應的)
網絡問題<-gamania回復我這句...我已經測試過自己網絡上下載速率是完全沒有問題....而為了証實我還下載了幾隻台灣online game來試玩都是冇lag冇斷線...如果是個人網絡問題那為什麼其他game冇事只有sp1有事呢?
樓主...絕對不會是你機廢...
我玩永恆紀元 Aion開到最靚...都lag都唔lag1下...
玩sp1唔只lag...仲狂斷線...我昨天(因為過左00:00-.-)平均10分鐘斷線1次(可能還計小了)....
一般溝通應該冇問題<係丫...你用書面語同佢地講野...佢地睇得明...但係因為冇香港ser...每個ser都有大量台灣人...佢地講野使用大量注音...因為打注音又快又簡單...而個ser又有大量台灣人...佢地自己台灣睇得明就得啦...洗乜理你姐....係你睇唔明ja ma....
樓主+多個第七比你...
第七 sp1官方網頁有香港專區...那為什麼有5個伺服器都沒有1個香港專用伺服器?連是但左1個ser名後面注明香港2字的都沒有...這個問題我已經在封測期間e-mail給gamania(香港同台灣都有send)...但是到左公測都係冇香港ser=____=

原帖由 Eddie1127 於 2009-9-4 01:07 AM 發表

樓上那位人兄...網絡問題-.-?(你的回答好官方喎...你是官方的人員嗎...我打十幾次電話和e-mail給gamania都是這樣回應的)
網絡問題

點解你好似好激動咁ge~

網絡上下載速率是完全沒有問題....下載了幾隻台灣online game來試玩都是冇lag冇斷線....又點姐~~.唔代表你連去sp1唔會lag唔會斷線~~
同你講注音,你唔明可以問~好難咩?

成日想搵D香港人一齊玩下都好難..升級唔駛講啦
隻GAME我覺得係幾悶下..
唯一好係D畫面幾好= ="

第一 lag機問題    [呢個真係要改 pccw 連2台灣條線好似出左問題 話維修一個月到]
第二 職業分流唔夠多 [都係既  不過要做到魔力咁有d難]  現在我覺得都幾好
第三 升級難   [最高先50lv]  有心玩幾日都3xlv
第四 副本悶   [唔覺......完全生化危機感覺] 有d恐怖刺激 你試下刷碉堡 唔好走打王條路 有個廁所好恐怖
第五 同台人語言不通 [呢個我覺得完全唔係問題  可以dele-.-]  個人學識問題
第六 故事唔好 (唔好同我講佢攞左獎呀呢樣果樣...係唔係真係好既, 有眼睇, 真係有咁多異能者? 腦入面有炸彈? 囧)  
[我覺得唔錯wo!但有好多改進地方 其實隻隻game都唔能夠寫實架啦

第七 未諗到....   <~就憑你有呢一行字  就覺得你係到 雞蛋入面挑骨頭    你唔打呢行野會好得多

原帖由 魔流星 於 2009-9-3 11:36 PM 發表
在此我先鄭重注明....
唔該大家...

其實呢一隻game
第一 lag機問題 (唔該唔好話係我機廢....唔知咩機唔好亂up)
第二 職業分流唔夠多
第三 升級 ...

第一.... 魔獸要錢, 唔晒我玩左9年
第二.... 同台人玩有咩問題, 唔通同日本人玩同印度人玩溝通會好D ?
第三.... 難升又話無癮, 容易升又話唔好玩
第四.... 有故事咪算係咁囉仲有埋片睇, 依家好多online game故事都無都唔知點解勁多人玩
第五.... 隻game又唔差, 無野玩咪玩住先囉
第六.... 我未諗到, 諗到先算

玩過星曲WEB

樓主唔玩過主
走仲要講咁多廢話
唔玩無人留你 =]

樓主,你居心何在?

你唔喜歡可以唔玩,你咁樣係唔係想叫其他人唔好玩呢?

你唔好話唔係呀

如果唔係你開post呢做咩

十週年勳章(賀詞)

你上網問題我lag都唔lag
加下好多game都一樣咖啦 味又係打怪 係隻隻有小小唔同姐
你魔獸味又係打怪 你kyo既話都有打怪game
加上 你唔玩味唔玩囉 關我地咩事姐

一隻game你要搵壞處點都會搵到架啦~
你認為有一隻game係完美?
同台人溝通唔到只可以話係你問題~
台人講野好多都只係書面語~只係有d注音果d~不過都估到咩意思啦~
你真係唔明既你咪問囉~話睇唔明注音囉~
故事你話真係咁多異能者咁你想點?多就唔好?咁點為只好?
game係咁架啦~咁唔中意你去玩d模擬市民果d囉~夠哂真~岩你玩呀~

你開le個post同呃分無分別= =
le隻3d同魔獸不太分別的game
吾收錢
仲想點= =

有幾位人兄.
比較激用用詞比較偏激果d呢~

我都係紅字左佢...
我係一開始
同埋係最尾
我都注明左

回應"網路問題"
我用hkbx 應該....冇咩問題掛?

回應"故事寫實問題"
以魔獸做例子(我冇玩魔獸, 一次都冇, 唔係宣傳)
佢係一個世界, 入面既種族
但係sp1  嘩~好多異能者呀......人類...呢?

回應"蒼老的少年"
我冇話有隻game係完美
只係討論下姐

回應"Eddie1127"
多謝提議, 即加

回應"detectorlam1"
唔該...唔好以小人之心度君子之腹 (只係引用古句, 唔係話我係君于, 呢點大家唔洗插"
我注明左n次, 呢個係討論....

呢個係討論post....等我加返個不喜勿入落title先...........

原帖由 杜斯迪 於 2009-9-4 08:36 PM 發表
你開le個post同呃分無分別= =
le隻3d同魔獸不太分別的game
吾收錢
仲想點= =

\口/
你踢爆我

其實開呢個post
一黎就真係想討論下
二黎比自己同大家呃post

(你地咩都唔知~~~~~~~~ )

呀, 同埋呢
我一直都冇講過只可以討論呢隻game唔好既地方
大家覺得佢真係有好既地方我絕對會加上去 @@

十週年勳章(賀詞)

因為我d台fd轉左黎呢隻game

同五姑娘玩1942囉
又刺激又好玩喇,  又唔洗比錢

原帖由 魔流星 於 2009-9-4 09:03 PM 發表
有幾位人兄.
比較激用用詞比較偏激果d呢~

我都係紅字左佢...
我係一開始
同埋係最尾
我都注明左

回應"網路問題"
我用hkbx 應該....冇咩 ...

hkbn唔係大晒~

原帖由 curapica 於 2009-9-5 12:03 AM 發表

hkbn唔係大晒~

我知, 不過(我覺得)比網上痕好= =

十週年勳章(賀詞)

原帖由 魔流星 於 2009-9-4 09:03 PM 發表
但係sp1  嘩~好多異能者呀......人類...呢?

你話人類? 個個game都係作咖啦 你估有人會無啦啦令把劍 可以'正'd火出黎殺人咩 異能呢個我認為作得幾好呀 平時d game唔係人類就魔族 你唔悶我都悶啦-0-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 07:01 PM , Processed in 0.035160 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存