2000FUN論壇

搜索
go

我提議山左mca 的技術 [複製鏈接]

玩過星曲WEB

第一:其實有d bug ge效果,人地睇到殘影係前面,其實係係後面,係咪屈機左d?
第二:冇左真正遊戲ge樂趣,個個都正係死練難練mca 個個都正係玩拳機有咩好玩?

你講ge 5算係mca , 係ss
冇mca 一定好悶...
用刀就only 斬5下,
你5俾mca,轉2就一定慢左
慢左就好難1打4下轉2連ga la

原帖由 frankytong 於 2009-9-4 12:11 PM 發表
第一:其實有d bug ge效果,人地睇到殘影係前面,其實係係後面,係咪屈機左d?
第二:冇左真正遊戲ge樂趣,個個都正係死練難練mca 個個都正係玩拳機有咩好玩?

自己唔識就話唔比人用A_A?

你甘講 第一樣要關既吾系mca
系修正"鬼機"果個bug 上次同個大陸同胞打
美少女"鬼機"....完全無得玩 佢地隊d人又守住曬復活點 想行埋去爆佢就比人圍...
條友系甘殺人 我地隊d人比人殺左都吾知咩事....

好笑 你唔識用 都唔好關mca 如果唔係有d咩玩呀? 個個玩ss?到時d人玩大機 冇得打

mca係技術既一種
你唔識就去學...唔好係度嘈叫人刪..
記住,這是一種技術..u know= =?

原帖由 frankytong 於 2009-9-4 12:11 PM 發表

------------------------------------------------------------------------
茶實官方老早已經針對MCA作了對應方法
已經將擊中倒地改為5下
就算點MCA都系最大打5下

唔想比人打中會心可以對住對方轉向咁就唔會比到個背對手打

而你話有殘影這些問題完全唔關MCA任何事
因為依個問題系關乎對手跟自身PING問題
簡單泥講就系LAG唔LAG
人地LAG你會見到佢瞬步

而MCA唔單止可以應用系拳機身上
剪機、布機都可以
MCA最大動作在於「收刀」
只要該機收刀效果顯住的話就可以MCA

比個例子你 - 剪機神盾、布機Z高達
以上都可以「收刀」都可以做到MCA效果

只不過拳機主要近身格鬥令閣下有錯角以為MCA系拳機專利
茶實MCA好有用
官方早已知道有這問題都已處理過
所以官方會有進一步修改都不太可能

閣下不如都學下
------------------------------------------------------------------------

小弟最新力作 (點擊以下文字即可連結)

๑۩۞۩๑ 神盾高達 - 太陽之都內部 4.9

舊作 (點擊以下文字即可連結)
๑۩۞۩๑ 亞布撤拉斯II - 北極基地18.7

但系如果你自身LAG都會見到咁GA情況

原帖由 誠ChuN〃 於 2009-9-5 04:16 PM 發表

茶實官方老早已經針對MCA作了對應方法
已經將擊中倒地改為5下
就算點MCA都系最大打5下

唔想比人打中會心可以對住對方轉向咁就唔 ...

原來如此
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 04:42 AM , Processed in 0.030077 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存