2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦技術問題交流 關於esata問題!
返回列表 發新帖 回覆
go

關於esata問題! [複製鏈接]

我上星期買了一部  Neso 1TB 外置hardisk,支援usb2.0 and esata 。
內有一條usb 線 ,但無esata線, 之後我係電腦鋪買左一條esata 線, 返到去諗住試一試, 但無論插左先開機或者入左桌面後先插esata線,都是無反應的!!

另外一個問題就是:
我開機時間中無反應,待10秒左右就會發出1長3短既bios聲.. 個mon係無畫面的...  通常重複數次後就正常返..唔知邊度出左問題>< 呢輪都係咁...好鬼煩!!

底板係 asus P5B    cpu係 e6550  ram係ddr2 800 samsung,  bios係 AMI.

唔該.

先講第1個問題
有冇睇過條線個插頭夠唔夠長插落去隻hdd度?
因為有人試過條線出面頂住左但入面仲未到
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:31 PM , Processed in 0.029687 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存