2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 反斗西遊 《反斗西遊》心得資料區 法皇加點攻略同分析 31/9更新
返回列表 發新帖 回覆
go

法皇加點攻略同分析 31/9更新 [複製鏈接]

今日 20-9-2009  一早係到玩反斗   係到同大家講聲早晨先^^

五行加點不再單一,不存在極端的加點,同職業間職業走向更加多樣化。可以想像,將來的口袋將是百家爭鳴的景象。先看看各屬性加點都提升了些什麼

金(怪物獵人)  水(天生血牛) 木(PK金鐘罩) 土(團隊肉盾)

角色每增加1點白金靈性;每點獲得3-3力、0.05%法超幾率

角色每增加1點碧水靈性;每點獲得體力20;非戰鬥狀態體力恢復速度提升          

角色每增加1點青木靈性;每點獲得法+1、抗性+1、0.05%力超殺

角色每增加1點火焰靈性;每點獲得3-3法、0.05%力超幾率

角色每增加1點黃土靈性;每點獲得力+1、防禦+1、0.05%法超殺

各種加法的優勢分析

火木加法,屬性分配:平均分,優勢-法攻高 抗性高-不怕高LV怪的技,PK比較好用  抗性高比較多人點D ^^。

火水加法,屬性分配:平均分,優勢-血量和法術都比較平均  硬血唔怕D怪 不過再高LV D既話就要自己汁3。

火金加法,屬性分配:平均分,優勢-力攻、法超率 如果你加法係加得好多既話法超率係好重要 高LV可以秒怪。

火土加法,屬性分配:平均分,優勢-防禦、法超殺。以火為主,加土可以修正返不足方面。優勢-睇下你點加啦。
以下加點謹提供參考 法皇推薦加點

攻法:金火混加
咁樣加既話 法皇係30LV之前的路都唔會點辛苦,不過要記得唔可以加完法就加金吧,只不過係30LV之前無咁辛苦姐,因為加金還都只不過係加稍微加法超殺幾率
對法皇都唔係有咩咁大幫助 如果正係打下怪都得既  但係到佐高LV既時候  D怪都高攻高防啦 SO如果你加金既話要去到高LV就會有好大既明顯秒怪情況 法超殺幾率法術既爆擊就越勁。

血法:水火混加 (正常係加呢個既)

因為法皇既技能大部份都係水同火 法皇還是有那麼一個貌似雞肋的水法技能,而家睇黎加水都有好大既幫助  加水既話仲可以助你一臂之力TIM,畢竟法皇既技能係水同火 加水可以大大提升水技能
同埋又可以大大提升體力既  所以係咪話加水可以助你一臂之力呢, 點睇都係血多D還都會安全D  加火就係提升你既法攻  呢樣一定嫁啦 仲要記得一樣 就係如果你玩法皇既話 你點加點都好啦^^   都一定要加火 一定要以火為主。

請各位睇完貼回一回 OR推一推分

請各位養成一個良回貼的習慣 THX

我想問,我金火,點++技呀

請大家每次睇完貼
推一推OR回下貼
請各位配合 THX ...

睇完,火木才是王道

回 ken22557

其實我唔係好明你問咩我想問 ,,,加 金火 只不過係升角色既能力值

加技方面你就要睇返你D技係咩屬性 , 假如你D技係屬金同火既 你又想大大提升既話!

咁你咪加金同火LOR 如此類推  不過我講既只係一般既配點

如果你仲野問既話 你就係到回一回啦 我會盡快解答你既問題 ^^

你呢篇野害死好多新手...

樓上, 黠解咁講呢  我唔係好晴WOR
我係睇過HK同大陸既貼  佢地都係同講
如果我呢篇野會害死好多人既話
同HK同大陸果D貼咁咪一早害死更加多既人
你唔好亂好WOR  如果你覺得我D野打得唔岩既話
你可以比意見呀  我會修正既
就唔好口口聲話會害死人   被之後既人睇到既話
人地仲以為我開貼既原因 係特登害到佢加錯點既
咁係咪你自己打返岩既野呀?

十週年勳章(賀詞)

睇左 我冇玩法王-3-

唔玩法皇姐^^
仲有其它職玩

法皇加金黎托?
加水or木啦
亂咁分析

回 ×小邪 (你講野都離曬普既,明明係你無睇清楚先既,就話人亂分析)

請問樓上你係咪話緊我呀?
如果係既話 , 咁就真係唔好意思啦,
你有無睇清楚我話
(如果你既技能係屬金既話)
(咁咪加金lor,如此類推)
+++  咩叫如果呀 , 咩叫如此類推呀         +++
+++  我何時講過法皇係屬金呀                    +++
+++  你又有無比D圖黎睇法皇技能係屬金呀 +++
你講野都離曬普既 , 話我亂分析wor
明明係你無睇清楚先既  就話人亂分析

咩叫分析呀 , 你去心得區果到 睇配點
都無人話法皇一定要點配同埋一定要配果隻點
好心你自己睇清楚先啦
你自己有問題就唔好話人地亂分析啦
我本來諗住回下貼比樓上既
點知就見到你打埋D咁既野
我最憎人地係我個貼到打埋D粗字嫁啦
仲要話我亂分析tim
你唔可以提出叫我修正D內容既
真係見到都火

你地黎平下理啦

水加法,屬性分配:平均分,優勢-血量和法術都比較平均  硬血唔怕D怪 不過再高LV D既話就要自己汁3

好笑,後期自已汁3?
後期姐係幾lv?90?

攻法:金火混加
咁樣加既話 法皇係30LV之前的路都唔會點辛苦,不過要記得唔可以加完法就加金吧,只不過係30LV之前無咁辛苦姐,因為加金還都只不過係加稍微加法超殺幾率
對法皇都唔係有咩咁大幫助 如果正係打下怪都得既  但係到佐高LV既時候  D怪都高攻高防啦 SO如果你加金既話要去到高LV就會有好大既明顯秒怪情況 法超殺幾率法術既爆擊就越勁。

引我笑?30lv前+咩都唔會辛苦嫁la 解正果過lv既反正都係
高lv秒怪 ?90打80? 70? 60? 幾多%爆擊?
你發貼前都反析下先啦 ,唔係我點會話你篇野害死人呀:em012: ?
洗唔洗幫你搵埋20大果2個法皇教你?

thxXXXXXXXXXXXXXX................
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 11:29 AM , Processed in 0.034202 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存