2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 手機推介及討論區 我就黎會換部新機,但唔知換咩機好,幫幫手=.= ...
返回列表 發新帖 回覆
go

我就黎會換部新機,但唔知換咩機好,幫幫手=.= [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

我E+用緊W660Ii,
但系部機又壞壞地=.=
我想換部新機......
唔知用咩好。
我係中學生,
我就黎會換部新機
但系唔知換咩機好.....
其實自己都有D心水
Nokia 5530
SE C903
SE W705
我唔知要邊部好.......
5530,我又未用過有TOUCH MON機,唔知好唔好用=.=
C903,我睇網上D人話既評語又好壞參半
我都唔知用咩機好
有冇人可以話我聽邊部比較好用?
又或者介紹D機比我(2500樓下,我買水機的)
唔該比D意見黎,
買左部電話會跟我幾年架=.=

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

呢排又行touch 5530又係平價touch 而且各大對佢既評論都唔錯 幾好
我一向都唔會提議人用SE 因為實在太化學 而且出親既功能部部都差唔多
我中學時代 Nokia幫到我手 內置字典係我英文堂既時候救左我

原帖由 ~Sam 於 09-9-24 08:47 PM 發表
呢排又行touch 5530又係平價touch 而且各大對佢既評論都唔錯 幾好
我一向都唔會提議人用SE 因為實在太化學 而且出親既功能部部都差唔多
我中學時代 Nokia幫到我手 內置字典係我英文堂既時候救左我:smilie ...

我未用過tocch機架=.=
好唔好用架?
要用個手指禁個mon?
部c903又好唔好用架=.=
5530既水貨機又太約幾錢?
5530又有咩付送?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 951028 於 09-9-24 20:58 發表

我未用過tocch機架=.=
好唔好用架?
要用個手指禁個mon?
部c903又好唔好用架=.=
5530既水貨機又太約幾錢?
5530又有咩付送?

你未用過 就值得一試啦 用起上黎我覺得比5800更好 部機夠薄 薄過5800好多
而且個MON都唔算細 功能無5800咁勁 算係5800既細路機 而且個行貨價仲係$22xx 絕對低玩
如果你係粗用電話 我就唔提議你買水貨 因為要搵一間老實鋪頭好難- -"
c903呢部試玩過一次 d制我覺得比較難禁 打電話(綠)同cut線(紅) 用唔慣可能會成日禁錯

5530有咩送我唔清楚 電器鋪買應該送多舊電同差 不過呢部唔係注目機 應該無禮品加送

已有 1 人評分Good 收起 理由
951028 + 1

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 ~Sam 於 09-9-25 01:02 AM 發表

你未用過 就值得一試啦 用起上黎我覺得比5800更好 部機夠薄 薄過5800好多
而且個MON都唔算細 功能無5800咁勁 算係5800既細路機 而且個行貨價仲係$22xx 絕對低玩
如果你係粗用電話 我就唔提議你買水貨  ...

點解唔好買水貨?
我e+部w660i都係水貨=.=

原帖由 951028 於 09-9-25 05:21 PM 發表

點解唔好買水貨?
我e+部w660i都係水貨=.=

講真 我認為買得touch 就唔好慳百幾蚊去買水貨
5530 行貨價又唔係貴 都係係你個budget入面~
22xx既價錢 買部行機 仲想點?
講返正題先 買touch 你要成日touch 所以買行貨好d 因為萬一你整壞左個mon <---唔係指爆mon..係touch 無反應
行貨都會包埋幫你換mon 水貨既話...話就話包一年 但零件多數都另外計 而且水貨既話 佢話壞咩就壞咩
你都唔知佢係咪講真啦!
如果2500既價位 就一定係LG GT505 同埋 NOKIA 5530
自從用左2部SE機之後就怕怕了
因為 1. 反應慢
       2. 易壞 1年 4-5次

PS. 4月中 用M8800H (SAMSUNG)
      現用5530中 感覺良用 反應都唔慢
已有 1 人評分Good 收起 理由
951028 + 1

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 金毛特工 於 09-9-26 02:39 AM 發表

講真 我認為買得touch 就唔好慳百幾蚊去買水貨
5530 行貨價又唔係貴 都係係你個budget入面~
22xx既價錢 買部行機 仲想點?
講返正題先 買touch 你要成日touch 所以買行貨好d 因為萬一你整壞左個mon  

哦哦
咁都好似係買返行貨好d

仲有,如果你想買機,
又有屋企人想上台/轉台,
不防去people上台+出機,
平多幾百~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 08:26 AM , Processed in 0.032960 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存