2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 中華英雄Online 《中華英雄》心得資料區 99lv前每日任務解法+每日幫任解法
返回列表 發新帖 回覆
go

99lv前每日任務解法+每日幫任解法 [複製鏈接]

每日任務解法:

15lv開箱任..
不用多說..努力汁20個吧....
迷copy阿,仆街仔,要睇去2000fun
20lv副任..
冇特別,冇野講...
25lv祀蛇任....
努力打老鼠,唔好打錯就得.....
35lv銀虎任...
請聽隊長指示,唔好亂汁...(汁錯 / 汁少/ 汁多 會害死人)
冇解過,迷做隊長...
40lv副任...
打完三害後,找二害途中..會塌石,封到路
一些行比較慢的人,成日叫行得快的人禁停風扇,其實 山洞 門口有得禁....
請不要再煩行得最快的人去禁停風扇....
45lv晨龍任..
請不要手多去幫手汁....
隊長自己汁就夠了....
覺得冇野做話,去 1區 or 2區 度汁...
迷同隊長一齊汁...
50lv副任...
先跑去左上角開一開...最高防,高lv去開比較好
跟住就會出現很多怪
低防的人請找補師,<~~~保你安全
低防不要不停衝...請慢慢打,唔係你會死得.....xoxox
或者同高lv高攻人講你低防,幫手清下怪......
55lv虛犬任...
這個係我最不滿一個....
未解過又唔出聲...
係度亂禁....
未解過又唔出聲,我一定送佢去黑名單,以後迷搵我....
這任務係猜數字
由 1 - 99
先點"牛" 選一選數字,再點虛犬
開頭最好選 40 60...

例如你選了"40"...去點虛犬
佢話你比正確答案 低 ge話,意思姐係...

1-40 都唔係...請打俾人睇 "41-99" <~~~~迷唔出聲,隊員唔知你禁幾多....

例如你選了"40"...去點虛犬
佢話你比正確答案 高 ge話,意思姐係...

40-99 都唔係...請打俾人睇 "1-39" <~~~~迷唔出聲,隊員唔知你禁幾多....

65lv尤稚任...

請先明白第1~3關係做咩先...
第一關場中有30個籃球,必須全數撿完才能找NPC對話,決定是否過關。
過關條件:身上籃球大於或小於5。(系統隨機給的條件)
第二關場中有30個黃球,必須全數撿完才能找NPC對話,決定是否過關。
過關條件:身上黃球是單數或雙數。(系統隨機給的條件)
第三關直接找NPC對話,決定是否過關。
過關條件:身上黃球比籃球多或是少。(系統隨機給的條件)
※只要有一名隊員完成三個關卡,就算成功了...
以下係我的解法,未必最好...

如隊伍有6個人...
第1關
前兩位隊員各撿3個籃球,後四位隊員各撿6個籃球
如系統給是籃球必須大於5,就有4人過關...
如系統給是籃球必須少於5,就有2人過關...
第2關
有4人過關ge~
第1個隊員撿5個黃球
第2個隊員撿7個黃球
第3個隊員撿4個黃球
第4個隊員撿14個黃球
得2人過關ge~
你地買大小la...
第1個隊員撿1個黃球
第2個隊員撿29個黃球
or

第1個隊員撿2個黃球
第2個隊員撿28個黃球

第3關
直接點npc..
70lv副本任...
嗶...這是什麼???
低防行開一邊....
高攻高防k怪....
努力k下去.....咦過關了....???
75lv珍奇異獸任
要去 港都 解任務

#####只可2個人解########

接任後,去靈蛇神洞抓龍蛇...
80lv副本任....
同50lv差不多.....
都係打key怪,去開門....
完全冇難度....

對不起,小人未100lv.不知100lv副任/.\

每日幫任解法:

22lv諂媚的殺手妖神幫任...
想拎成就ge~
全部人唔好打 諂媚的家丁 <~~~係全隊人
42lv-幫會幫幫忙幫任...
想拎成就ge~
請在5min完成...
等低又想拎??
隊員去k怪...等下隊員去拉住怪先...
隊長就去開箱....
72lv邪蟲入幫任....
想拎成就ge~
打完最後 變異血蟲後,回起點殺血蟲遺族...
以上係我個人心得,我不想在其他討論區見到,copy者 必死!!!!!!!!!!!!!!!

二十仕任記得搵小如,按左唔關對話其他人可即按,否則要等一陣先出返黎!
七十都有連續的任務,這個比較多人知,不用多說!

辛苦了-v-

支持一下^_^

辛苦了
多謝你比的每日任務解法+每日幫任解法

個65任..都系吾多明- -

原帖由 小ChUn卍 於 09-10-10 09:05 PM 發表
個65任..都系吾多明- -

其實post過好多次

有3關
頭1,2關地上有30個波
所以有6個人就 444 666 =30
如果果關係大過5 咁 666波果d就過得

第2關玩單雙
3個人 一定係兩個單數波或雙數波
如 1個汁1, 1個汁7, 1個汁 22 =30波
如果果關係開單數, 咁 1同7就過

第3關 玩多少
睇下係藍波多定黃波多
以上面為例 兩個人過到第3關
一個係黃波數目少, 一個係黃波數目多
咁就一定win

此game同晨龍都唔係一定win
但晨龍最少有3個分區比你汁, 輸既機會比較少
但65任 唔夠6個人 就幾大機會輸
所以齊人先好去

我岩岩玩無奈
睇完明哂自己要解d咩任@@

40lv副任...
一些行比較慢的人,成日叫行得快的人禁停風扇,其實 山洞 門口有得禁....

海妖點出??

多謝分享,希望一路更新講埋80後面個d啦

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 gathers 於 2009-10-16 12:48 PM 發表
40lv副任...

海妖點出??

都係睇機率出的a_a
聽說..同一個人開哂機關好似會易出小小

唔該曬   THX

辛苦了!!!大大加油!!!!!!!!!

辛苦啦~~
感謝您的整理

很仔細的文章讓我了解不少
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 12:50 PM , Processed in 0.036905 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存