2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 星空幻想 香港越一正式宣佈代理《星空幻想 Online》港澳地區營運 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

香港越一正式宣佈代理《星空幻想 Online》港澳地區營運權

香港越一正式宣佈代理《星空幻想 Online》港澳地區營運權

香港越一正式宣佈取得由韓國遊戲商Wemade開發的《Tartaros - 星空幻想Online港澳地區代理權。這款被譽為2009年度最受玩家期待的線上遊戲,到底有什麼與眾不同呢?

恍如置身於動畫電影世界
神以無上的威權統治人界,人類對神靈進行宣戰,戰爭持續了多久,沒有人知道……直到五位魔法師創造出時空封印,隔絕了神界與人界,保護人類不再受到神的統治,但戰爭就此劃下句點嗎?村莊的小女孩為什麼要為父親犧牲?眾神之淚又能否解開封印?

《星空幻想Online》最大的特色在於結合如同看電影般的故事劇本,豐富的故事劇情,加上華麗的動作操控感。讓您體驗到新一代線上電影遊戲的震撼。

靈活多變的遊戲模式配合不同風格的你
有時想要一個人遊玩的玩家,可以依循著劇本模式,一個人去探險,體驗並完成任務;喜歡與朋友互動的玩家,可以選擇挑戰任務模式,讓你可與好友一起體驗團隊合作、解決問題的成就感;自問手身不凡,更可以挑戰PvP擂台,與線上玩家一較高下。

在故事劇情任務中,玩家除了可以解開一個又一個的謎團外,同時還可與新的夥伴加入一起冒險,讓線上遊戲不單單只是一般的打怪練功,還帶入了真正的冒險養成元素。

趣味十足的橋段當然不小得每個角色的搞笑對話啦!總之多采多姿的情節絕對令人一試著迷。24小時捨不得下線。

自由創立的創新玩法
有著與眾不同的遊戲概念,不只將線上遊戲與單機遊戲成功之處結合,還將休閒遊戲的概念融合其中。以創立冒險團的方式來進行遊戲,同時操縱三隻角色。冒險團中9個各具特色的可愛角色,強調操作簡易,讓你感覺不只是玩遊戲,更是在當一場電影的導演。遊戲中擁有多變的紙娃娃系統,玩家可以隨心所欲的改變造型,打造每位角色的獨特性,而且角色擁有生動的表情,喜怒哀樂任你選擇,想哭就哭,想笑就笑,角色心情自由選擇。華麗的畫面與招式更超乎你想像。

千變萬化的冒險地圖
除了依循故事內容,體驗成長的樂趣外,玩家也可選擇開房間,與他人進行對戰,包括以個人單一角色與他人組隊對戰,或是個人控制多角色來與對手一較高下等,至於戰鬥後,角色的相關技能仍有機會獲得成長;玩家每次進入的地圖皆不相同,會隨機產生路線和怪物為本作的一大特色。不同的奇遇,同一張地圖怎走都不一樣,再加上搞鬼風趣的Boss,只要你可以朝著藏寶地圖的位置一直前進,保證每次的冒險都可以滿載而歸!

萬眾期待的線上超級巨星
極“酷”及靚“絕”的角色獨特造型,盡顯韓國頂級動漫的畫風,誓必成為各玩家及Cosplayer的追捧目標!目前《星空幻想》暫開放六名角色,其中四名人物在遊戲一開始就可獲得,然後隨著劇情故事的發展,還會陸續加入新成員。當中包括:功夫小子--索瑪(SOMA) 、機械娃娃--蘋果(PINKO) 、玫瑰騎士--舒博爾(SHUBALMAN) 、神祕少女--伊希莉亞(ISILA) 、貴族劍客--艾洛特(Aelrot)、守護天使--格芮妮(Grenite)

想要玩遊戲不想被遊戲玩?《星空幻想Online》讓線上遊戲更符合你的休閒生活,衝等打怪累了,可以隨時離開戰鬥房間地圖,休息是為了走更長遠的路!快來體驗新一代的線上電影遊戲啦!

大家要小心d
因為雷爵 慣例係 封測 唔鎖海外ip
一到公測就會鎖--"

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

100%鎖定係點

原帖由 曉明仔 於 09-10-9 08:51 PM 發表
100%鎖定係點

我玩咁多次 咁多次都鎖
得萬王3 冇鎖=="

原帖由 再次一遊 於 09-10-9 08:55 PM 發表

我玩咁多次 咁多次都鎖
得萬王3 冇鎖=="

咁即係 有機?

鎖唔鎖應該係睇U1頭,如果個個香港人去曬玩台版,U1一定會叫台版鎖,如果唔係咪無錢賺

咁實鎖啦 雷爵代理得咁好 實吸哂d人

原帖由 timapple 於 09-10-9 09:36 PM 發表
鎖唔鎖應該係睇U1頭,如果個個香港人去曬玩台版,U1一定會叫台版鎖,如果唔係咪無錢賺

唔會咁睇=口=
好似之前格鬥王咁
我封測個時有玩
仲係PK頭3大之一
點知佢公測個時 封左海外ip 俾佢激死.......

原帖由 再次一遊 於 09-10-9 10:05 PM 發表

唔會咁睇=口=
好似之前格鬥王咁
我封測個時有玩
仲係PK頭3大之一

咁陰公 睇黎真係睇定d先

笑傲無雙

原帖由 再次一遊 於 09-10-9 22:05 發表

唔會咁睇=口=
好似之前格鬥王咁
我封測個時有玩
仲係PK頭3大之一

可以轉ip既姐-.-if轉到既話都係登入果下轉

不過唔知點解我部機玩唔到星空=.=一開左game就開唔到其他野了要boot機先可以~初初以為msn問題同神盾問題
但入aion又冇野=.=所以都係放棄回aion算

原帖由 Ka~家 於 09-10-9 10:27 PM 發表

可以轉ip既姐-.-if轉到既話都係登入果下轉

不過唔知點解我部機玩唔到星空=.=一開左game就開唔到其他野了要boot機先可以~初初以為msn問題同神盾問題
但入aion又冇野=.=所以都係放棄回aion算

要用代理 咁煩... 用左代理好易lag
格鬥王 一lag就好易輸

笑傲無雙

原帖由 再次一遊 於 09-10-9 23:11 發表

要用代理 咁煩... 用左代理好易lag
格鬥王 一lag就好易輸

用到代理只是登入果下轉ip而已~之後就係用返自己條線=.=果陣玩omg luna都係咁

原帖由 Ka~家 於 09-10-9 11:17 PM 發表

用到代理只是登入果下轉ip而已~之後就係用返自己條線=.=果陣玩omg luna都係咁

係嫁咩=口=
之前d人話會好lag...so搞到我唔敢用
之後到hk出格鬥王 我就完全冇興趣玩=="

笑傲無雙

原帖由 再次一遊 於 09-10-9 23:21 發表

係嫁咩=口=
之前d人話會好lag...so搞到我唔敢用
之後到hk出格鬥王 我就完全冇興趣玩=="

都係玩luna才發現可以咁樣轉~跟住玩返台版勁舞都可以不過要自己搵到個port0.0

唔...關於藍屏重新開機ge問題,官方仲搵緊解決ge方法
之前ccb都冇咩問題,但係cb唔知好似係神盾度做左d乜搞到咁...
我再催催佢地
=====================================
或者大家可以係玩家大聲說戈個活動入面話~唔好鎖ip
睇下雷爵受唔受理la...

原帖由 桃諾諾 於 09-10-10 12:01 AM 發表
之前ccb都冇咩問題,但係cb唔知好似係神盾度做左d乜搞到咁...
我再催催佢地
=====================================
或者大家可以係玩家大聲說戈個活動入面話~ ...

越一一定會叫韓國果邊插手

一直起雷爵代理咪幾好:(   無啦啦做咩搞多個港版出黎啵.............

咁仲練唔練好呢-__-   陣間鎖IP咪.....Orz....?

笑傲無雙

原帖由 桃諾諾 於 09-10-10 00:01 發表
我再催催佢地

講冇用,現時時間還沒收費吧

就拎返之前omg代理光之冒險跟luna黎計

果時已在公測商城運行,點知gc就拎左hk代理權
gc因買左版權既關係就向開發商韓服迫omg封hk ip
咁omg當然唔服啦就講如果對你地(gc)唔公平既話咁對俾左$買左點既玩家咪仲唔公平,最多新加入既會員唔可以玩到既姐要封既話
講完之後開發商同其他代理既公司都覺得好合理~gc亦都冇聲出
用到luna果陣~gc都未開始隻game就迫韓果邊要omg封hk ip啦~唉唉~真係玩著d咁既代理公司真係前世

原帖由 Ka~家 於 09-10-10 12:20 AM 發表

講冇用,現時時間還沒收費吧

就拎返之前omg代理飛天歷險跟luna黎計

果時已在公測商城運行,點知gc就拎左hk代理權
gc因買左版權既關係就向開發商韓服迫omg封hk ip
咁omg當然唔服啦就講如果對你地(gc)唔公平既 ...

星空幻想CB已開放商城
玩家可以買點購買商城物品
EZ通用卡,分200點同500點
2000FUN有售
連結:http://www1.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3046070

笑傲無雙

原帖由 桃諾諾 於 09-10-10 00:01 發表
我再催催佢地

我個問題唔係藍屏~唔知乜事,還是算了玩隻game搞到太煩都唔多想理
重裝都係咁~部機玩唔到要認命-口-
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:32 PM , Processed in 0.036844 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存