2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 複雜的問題,求解決.
返回列表 發新帖 回覆
go

複雜的問題,求解決. [複製鏈接]

我中二個時,同一個女仔示了愛。起初個鎮,個女仔係感叫我搵過其他,
可能拒絕的我身邊太多女子圍住啦!
後來,我不懈既努力,終于令距愛上左我。我地日日msn,不過成日冷場,
而且家人要用電腦,令到時間好短。本來我應承距日日係學校同距講野,但
係番到學校見到距,就啞口無言。可能係身邊d朋友影響啦!驚距地鄙視,都怕丑!
後來我同距講左d野,叫距千期5好同人講,但係距無做,搞到比人話,比人駡!
跟主我就一直5理距(5記得左有無同距講分手- -)
但係到我5中意距個時,距又中意我,中好癡心。
跟主我就同距玩下玩下感。但係到左暑假,我地又係米一齊,本來我好後悔,好想快d結束,所以成日5理距,後來5知點解,幻想同距既將來,好幸福.但係發現,距已經心淡了。有日體完距個blog,跟主去問距野,問下係米關於我既,點知我一時衝動,令到感情更差,最終距話分開。我本來應該開心,因爲早想結束它,但是有十分傷心,因爲美好既將來,破滅左。
 直到有一日,係我生日,之前距約我出去,所以出左去,本來以爲得我同距兩個人,點知距帶多左個fd(女).跟主好多想講既野無講.想同距體戯,點知距要走啦.晚上,體番距個blog,中要比米d好差既回應(唉,好後悔之前做既野) .
  直到衣加,距又好似之前感對番我,我 言念 距應該又係中意番我,但係我相忘記距,衣加又黎,於是我又有番[將來],但係又做5到d同距講野啊,傾計啊。。。我驚我又失去[將來],我好煩啊衣加!

你既將來就係讀好d書....搵份好工....再認識一個結婚對象..結婚生仔...

你依家個感情生活咁複雜....勸你都係斬纜好d

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

有一樣野同我一樣= =啞口無言..

會唔會係你想太多

點解唔試下同佢做普通朋友?

人地搵番你係唔係一定建基於感情而唔係友情?

回復 2# 雲吞餃 的帖子

體黎你都好有經驗係呢方面wow!

回復 3# ~鐵紅~ 的帖子

唉!勁5知點算好lo,超驚,但係又5知講咩好,又5知驚咩wow

回復 4# ~傳說中的傻仔︻ 的帖子

你估做朋友感簡單咩。我係未同距男女朋友既時候,是5識距伽!

其實應該上係距衣加已經又中意我,所以衣加好煩lo!

十週年勳章(賀詞)

睇到我眼痛...
一不做,二不休,直接了當同佢講清楚
將來既事冇人會知係點,諗咁多做乜春,唔排除第2日會撞見條索女,展開行動都未定
學生哥呢個階段,有得玩就玩多d,最緊要happy,哂咁多心機落呢d事度,不如渣住本書溫習

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

= = 好複雜咩  

這是自尋煩惱....   

一個自私的人 的 一個煩惱..

又想要 又怕付出  又想佔有 又怕被佔據  又想要面子 又想要女子

一支針沒兩頭利的

好好想想吧

原帖由 ☆可兒☆ 於 09-10-24 03:37 AM 發表
= = 好複雜咩  

這是自尋煩惱....   

一個自私的人 的 一個煩惱..

又想要 又怕付出  又想佔有 又怕被佔據  又想要面子 又想要女子

一支針沒兩頭利的

好好想想吧

你唔知有句說話咩??

女人係一種煩惱既動物...

而男人天生係一種自尋煩惱既動物

原帖由 雲吞餃 於 09-10-24 12:19 PM 發表

你唔知有句說話咩??

女人係一種煩惱既動物...

而男人天生係一種自尋煩惱既動物

樓主是男生來的~  

十週年勳章(賀詞)

可能你唔太了解佢同埋你自己 如其大家係2個世界的人 一係你就真係絕d 唔理佢啦真係 一係你地就互相改變就大家
咁樣開頭好辛苦 但係最後一樣快樂

直接問佢對你系米有野好過la

回復 12# z8007x 的帖子

講得好啊!呢d係米叫先苦後甜呢?

回復 8# 27537703 的帖子

你好友情場浪子feel,又係既。係有得玩既時候梗係玩盡距啦!

回復 9# ☆可兒☆ 的帖子

無計啦,對呢d野既知識太缺乏啦,體完你打d野就越煩lo。到呢個時候,我應該點做?

細路 讀好d書喇 唔好諗咁多野

原帖由 HI1123 於 09-10-25 11:42 發表
無計啦,對呢d野既知識太缺乏啦,體完你打d野就越煩lo。到呢個時候,我應該點做?

抱歉~ 我係一個幾黑人憎既人..  唔識轉彎抺角..so 有咩得罪左  唔好唔開心呢~

其實呢~ 我都唔知點解我會係甘..  我身邊既朋友 好憎我講野  但係亦都好鐘意問我野..

某程度 可能又鐘意我夠 簡單直接掛 = ="

我可能 感覺神經 好敏銳... 好多同年既朋友發生既問題 在我身上發生 都冇咩問題..

首先 真係要好清晰 自己既感覺  
(可以簡單黎講 要知自己要d咩   或者 比較上 做d咩野 會令自己感覺上 情感上 會舒服d 然後作出取捨 )

請記緊  你任何既一個決定  都會相對帶來代價....
世上沒白吃的午餐.....................

要是我是你....

有3條路可以行..

1. 唔表白
   ** 咩野都唔理 ..  讀好書先    (讀書既時間有限  女同玩 任何時間都可以)

2. 表白:
    成功**讀書 與 拍拖 並存   
    ( 雖然會開心 但你要預左 好辛苦   
      情緒會有波動  時間會有限  要應付的事多得很   包括學業 女友 財政 時間分配 相方情緒精神體力等等問題)

3. 表白:
    失敗** 其實冇問題呢~  呢個世界冇野係一定成功的 食lemon 咪食 lemon lor

拖拖拉拉 並非是方法  而是一種 好7麻煩 既 逃避   除非 閣下 是 享受 拖拉情況下 的 情緒波動
  要是 享受    你就咩都唔洗做   繼續拖拉吧

唔享受 就要有一個了斷   即使結果是難頂的~

祝你好運~

原帖由 ☆可兒☆ 於 09-10-25 05:44 PM 發表

抱歉~ 我係一個幾黑人憎既人..  唔識轉彎抺角..so 有咩得罪左  唔好唔開心呢~

其實呢~ 我都唔知點解我會係甘..  我身邊既朋友 好憎我講野  但係亦都好鐘意問我野..

某程度 可能又鐘意我夠 簡單直接掛 ...

但係食檸檬好魚架啵-,-;'!

有句野想問問你...
現在..過去...未來...
呢三樣野你由重要排到冇關重要...你會點分...
睇書...
原來細路會放未來第一....
成年人會重視過去既一切....
點解冇人會諗現在呢...
樓主既故事...另我不期然地諗起呢個問題...

煩惱係因為你搞唔清楚個問題...
結果只係不停地找問題..而唔係解決問題...
你只需要問自己...愛她嗎..?
就夠啦...將來既野冇人可以俾到答案你...
你煩d咩..?你連現在都解決唔到...仲要煩埋將來?

我覺得你直接用自己既心去解決問題...你會開心好多...
直接用自己既感覺去做事...
除非係大件事...相信都係n年後既事了....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-29 10:56 AM , Processed in 0.036106 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存