2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦技術問題交流 有幾樣野問關於安windows 7
返回列表 發新帖 回覆
go

有幾樣野問關於安windows 7 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

我e+係windows xp 想安windows 7

(1)我有d野好重要大概200gb左右....我冇多餘既hard disk 我要點做先可以產左個windows xp 又可以保留呢d資料

(2)我部機安windows 7 會唔會有問題....

十週年勳章(賀詞)

冇人答>x<!

5年前電腦一樣裝到OK
玩SDO/WISH/魔獸(25人會有D煩...) 都OK...
比想像中好用XD
但好像等一段時間後先買, 因為好多程式都...要等更新...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 士土士 於 09-10-25 09:18 PM 發表
http://cg-love.com/image.php?id=1F57_4AE44F82
5年前電腦一樣裝到OK
玩SDO/WISH/魔獸(25人會有D煩...) 都OK...
比想像中好用XD
但好像等一段時間後先買, 因為好多程式都...要等更新. ...

咁我要點先可以保留我d資料....?

原帖由 士土士 於 09-10-25 09:18 PM 發表
http://cg-love.com/image.php?id=1F57_4AE44F82
5年前電腦一樣裝到OK
比想像中好用XD
但好像等一段時間後先買, 因為好多程式都...要等更新. ...

你係咪有d 九唔搭八呢?
人地問點樣保留資料
你就答win7幾好

如果hdd 仲有多空位
可以間少少位出來
之後用來裝win7
又或者掉轉

十週年勳章(賀詞)

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 09-10-26 01:09 AM 發表

你係咪有d 九唔搭八呢?
人地問點樣保留資料
你就答win7幾好

如果hdd 仲有多空位
可以間少少位出來
之後用來裝win7
又或者掉轉

可唔可以長細d教下我??

因為真係唔識....我hdd 仲有350gb左右.....

原帖由 tinchi3721 於 09-10-26 03:15 AM 發表

可唔可以長細d教下我??

因為真係唔識....我hdd 仲有350gb左右.....

用一種程式
佢可以間d位出來
用佢set 個區有幾多位 佢就會係空位 間出來
咁你就可以將d data  放哂過去 之後就裝win7 係原先的區

d程式比較多 有pqmagic 其他可以去yahoo 打 磁碟分割軟件 搵
已有 1 人評分Good 收起 理由
tinchi3721 + 1 幫到大忙

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 09-10-26 11:09 AM 發表

用一種程式
佢可以間d位出來
用佢set 個區有幾多位 佢就會係空位 間出來
咁你就可以將d data  放哂過去 之後就裝win7 係原先的區

d程式比較多 有pqmagic 其他可以去yahoo 打 磁碟分割軟件 搵

唔該哂~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:01 PM , Processed in 0.032273 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存