2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦技術問題交流 換左4核+MB開機仲慢!!
返回列表 發新帖 回覆
go

換左4核+MB開機仲慢!! [複製鏈接]

本人之前用intel PD 945 3.4G + ASUS底板
前排轉左AMD ATHLON X4 620 2.6G + ASROCK 790GX M-ATX底板
之後問題就出現啦....
首先我一開機LOAD完張DISPLAY卡D資料
等左起碼7 8秒先有底板既MAIN....之後黑畫面(有條底線閃閃下個度)
之後又等起碼5 6秒先開到去WINDOWS XP 既LOADING
之後先入到WINDOW....係咪BIOS 要SET野???
呢個問題係我重安左個WINDOWS已經係禁

2.之前我下載完D BT種子(eg:2000fun bt)之後直接開啟就會開埋個software之後下載
但係而家一禁開啟檔案就hand機~定左係度!!!但係歌就可以照聽~等左好耐都無反應....
唉!!!咩事.....

3.我機葙前面有位插耳筒同咪既.....之前喇叭同耳筒都可以同步一齊聽既...換左u定mb之後~
我唔知點解我用耳筒既時候無聲(喇叭有)...之後將耳筒條線重插都無用~禁我試下插咪哥個孔
唔得...之後插返上去...得左......次次都要禁先聽到...點解>.,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

呢架係我架機既料
Athlon x4 620
Asrock 790gx
3 x 1gb 1600 ddr3 ram
3 x 160gb sata hdd
1 x Asus dvd 22+/- rw
1 x pci x16 8600GT
1 x tv card
580w 2thmax 80plus

希望有高人指點>.<!!!!!!!!

救命!!!推推!!!

第1個答案 冇辦法 因為你係用amd intel晶片開機係比amd 快
第2 可能係程式bug 試下用新版
第3 可能driver問題 試下裝新driver

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 09-10-27 04:19 PM 發表
第1個答案 冇辦法 因為你係用amd intel晶片開機係比amd 快

唔該!!
不過2.我試過安新~安舊都係禁.....
3.係咪即係更新個bios?

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 09-10-27 04:19 PM 發表

3.會唔會係插左線呢????

原帖由 kitcake 於 09-10-28 12:14 PM 發表

3.會唔會係插左線呢????

如果你係前面2個
先插耳筒係冇聲
插完咪再插返同一個耳筒的位就有返聲就唔係插錯線

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 09-10-28 04:54 PM 發表

如果你係前面2個
先插耳筒係冇聲
插完咪再插返同一個耳筒的位就有返聲就唔係插錯線

會唔會係我舊機相未支援到hd音效??
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:30 AM , Processed in 0.028554 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存