2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 War Game 唔知新手玩咩槍好?
返回列表 發新帖 回覆
go

唔知新手玩咩槍好? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

我想買槍  但唔知玩咩槍好
狙好定步好?    新手有咩要注意呢請問?
對槍完全無認識

唔該咁多位..

嗯.  都係睇下你"筆直"幾多啦
新手既話呢 好多c兄都話玩步 好過玩狙嫁啦
不過都係睇你自己想玩咩啦

原帖由 andrew6b13 於 09-11-1 01:50 PM 發表
嗯.  都係睇下你"筆直"幾多啦
新手既話呢 好多c兄都話玩步 好過玩狙嫁啦
不過都係睇你自己想玩咩啦

當然玩步槍好la

你等陣,就會有好多高手解答你ge問題架la

衝鋒槍都唔錯 勝在輕

原帖由 abq12345 於 09-11-1 01:34 PM 發表
對槍完全無認識

唔該咁多位..

咩都假

唔好當係打online game就得啦
其他就自己鐘意先啦

原帖由 abq12345 於 09-11-1 01:34 PM 發表
對槍完全無認識

唔該咁多位..

玩槍買槍之道:「個人喜好,量力而為。」

對槍完全無認識

唔該咁多位..

其實之前有好多c兄講過...
我都好認同...
買槍時
1.支槍係自己喜歡的型號.(不要道聽途說...無謂買返黎拎上手一d feel都冇...)
2.有人玩槍係會講求真實感 狙擊槍有手拉上鏜的效果, 步槍有GBB blow back的效果 沒有電槍的機械聲, (因人觀點而異)
3.有心水的槍又要睇下邊間廠出..以m16 為例 有人說國產boyi 的又直又遠 玩得過 有人說日本槍用料有保證
4.你可以先問問自己...喜歡咩型號的槍先...再開post 問其他c兄的意見
(例如 咩廠出的好  槍的優點,缺點 係邊度買會好d等等..) 一定有c兄比到意見你...
5.至於我覺得以新手來說
一.)如果未玩過的,可以試下租槍玩,發覺自己對war game 足滿熱誠的 才考慮買槍
二.)槍又有分金屬身,膠身...自己的體能可以應付前者嗎...(我試過拎住支差唔多6kg的槍打game 打左成日 拎到我死下死下)
仲未計你拎去打game 同拎回家....真係想死 你仲要諗下日後會加埋你的gear & vest 分分鐘=你同時拎住幾包米去打game
(有私家車另計...)
另一方面膠身 較輕, 價錢又會平d 但係我親身經歷 試過支膠槍比人地射爆左= =" 所以各有長短...
三.)到你買槍時...除左買槍用的錢...仲要計埋 槍袋,bb彈,彈匣,電池,充電器(連放電巧能),潤滑劑,護目鏡,等等
係呢個討論區上面有個post 係為新手而設...你可以睇睇丫...希望幫到你

另一位新手上.......

唔好意思...補充
仲有一點要注意..
有意買國產槍的要注意一下..
國產槍的焦耳比較大..一般都有1.2j-1.8j...
大多數的wargame 場均設上限為大約1.2j
太大j數的...人地會要求你租槍...所以買槍時...
槍的j數都要納入在考慮範圍內...
如果"筆直"夠的...買返黎搵人改返個j 數...
"記住" 支槍大力唔一定叻...有槍品,有技術,有團隊合作先係叻~~

以上只為新手意見...歡迎c兄加插意見

馬記m4!!!!!
識就買國狗自己整

在此本人送上我的愛槍...(因為相片尚未整理...有機會 隨後補上)
你可以先上網看看外型...
希望比到你靈感...
1.)G&P M16A3 with M203
2.)Boyi M16A4
3.)金弓 HK416 Hard Stock
4.)金弓 HK416 Battery Stock
5.)AGM M14
6.)CA MP5A4 with Tactical lighted

原帖由 mr.rock 於 09-11-4 03:40 PM 發表
馬記m4!!!!!
識就買國狗自己整

點解你同果面果個新手講,又唔同這個新手講?

引用說話:但係你要小心 e加國狗d qc一日比一日叉勁!!!可能一千枝槍先得一兩枝會睇下
http://2000fun.com/bbs/viewthrea ... ;page=1#pid62845585
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:48 PM , Processed in 0.049512 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存