2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 永恆紀元-Aion 改版後的魔道星
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ak8
go

[分享] 改版後的魔道星 [複製鏈接]

雖然我玩劍星既
但係都可以講聲...
隊友方面~我令願個魔道難小小死好過扣多人小小~
魔道,治星呢d~
係一個團入面既角色比較特別~
我意思係...佢一死左~個個都知~
治星死左 - d血有落無上
魔道死左 - d怪周街走(劍星弓星都唔定得幾耐)
如果可以既話=_=我令願你留係埸上多一秒鐘...
好過埋去鬥攻...

你可以話~你控埸加輸出卓卓有餘~
但真係比人衝埋黎打...1,000血...可以幫到你好多...
就計你唔理自己死唔死~
只求輸出...
多左血可能出多左招or吸引多對方1秒半秒時間~
計返條數~已經賺左

p.s. 唔係魔道,只係講返對魔道既感受姐~_~

原帖由 M.. 於 09-11-6 10:00 AM 發表

咁又試問聲0.0有邊幾場你唔洗打交嫁?哦...咁你勁= =場場壓住黎打
我都唔敢話自己場場壓住黎打..起碼有時會有幾隻人追住你黎打羅
你都識話facus係德霤啦.....你隊野真係咁勁下下清到隻王都唔洗同對面打返1,2場@@? ...

但係有時比殺星 弓星 劍星圍打既話都好難食到藥 雖則話血裝
殺星一埋到身就控到你0血為止[暈+空搏] 根本就無機會禁到藥水
殺星既DP技你估扣好少 殺意 專注 覺悟 2000DP都已經放左你3/4血
(本人親身用過 有8成既魔道都比我扣3/4)或者你會話我咁岩遇到D弱雞魔道
更何況4000DP 打怪都傷1萬 隻補師個腦都未LOAD到你比人扣緊血啦
話就話血多有機會比補師補 但你有無諗過人地都會有人打補師
除非隻補師真係咁勁 顧得自己仲可以顧埋隊友
魔道唔係著鏈,盔甲 防都唔係高 就算幾多血都好 比一集火就已經揮得手
唔通你以為比殺+弓星攻緊仲有機會禁生命結晶/生命祕藥?
我地固定龍母團都有隻全魔增魔道 或者我地默契好
殺星唔會衝去人地度殺人 而係留係後面保住補師/魔道

原帖由 小企鵝a_a 於 09-11-6 10:44 發表

殺星一埋到身就控到你0血為止[暈+空搏] 根本就無機會禁到藥水
殺星既DP技你估扣好少 殺意 專注 覺悟 2000DP都已經放左你3/4血
(本人親身用過 有8成既 ...

我都有隻固定魔道 能力上都是全魔增  見到天 果陣 冇理佢 全上去殺人-.-"
都是沒有死的  可能佢唔想咁快往生-.-

笑傲無雙

講幾多血都冇用 開始對面一直拉怪撞人
就真係一萬血都冇用

原帖由 小企鵝a_a 於 09-11-6 10:44 AM 發表

(本人親身用過 有8成既 ...

你都識講啦...唔理血裝定魔增裝都俾你地殺+劍 秒到lo
咁係咪個個都咁勁呀0.0? 弱d既 係咪就秒唔到隻血魔道啊?秒唔到係咪可以拍藥再頂多陣呢?
你都幾攪笑=.=...唔理咩裝都秒到,咁就用魔增裝.即係反正死硬,不過魔增死快d,換言之血裝都頂多你2下技啦下話= ="
同你講聲血裝係可以頂耐d lo,7千血你連俾我拍支秘藥既機會都無,一直暈到死...咁你地都好識放技能@@
秒唔到之後,補師補唔到你,你都可以拍返d藥開個鋼甲頂多5秒ok?放個幻影再頂多3秒0.0
5秒你d隊友都識圍下對面d人掛,
魔道如果係你心目中係俾2,3個一圍就黑白電視...咁唔該你睇清楚魔道有咩技能再討論

原帖由 M.. 於 09-11-6 02:21 PM 發表

你都識講啦...唔理血裝定魔增裝都俾你地殺+劍 秒到lo
咁係咪個個都咁勁呀0.0? 弱d既 係咪就秒唔到隻血魔道啊?秒唔到係咪可以拍藥再頂多陣呢?
你都幾攪笑=.=...唔理咩裝都秒到,咁就用魔增裝.即係反正死硬,不過魔增 ...

你會唔會係人地未到之前就開定乜野幻影 鋼甲呀
殺星第一招埋身就暈到夠升天 升完天你仲可以做d乜? 你講講比我聽
更何況而家唔係得殺星埋黎打你 你有無睇清楚
仲叫我睇下魔道有乜野技能  不如你又睇下殺星d技有咩效果先啦
就算有技能都無用 由頭控到落尾你仲可以出到技?

講咁耐..你地都好似當左個補師死既..我只可以講..打戰艦全魔增魔道..對方見到就會笑,就好似見到全魔命精靈一樣

全魔增魔道++完4千血左右..補師根本就補唔到你血..你就死左...全血裝..++完平均7千...補師補你會好輕鬆(被2-3人)

我+完先得6千血....經常比對方3-4人搶先..我都可以捱到最少1x秒(就算唔同無敵)

我仲用緊37牙裝..飾品得一個30深淵戒...武器用45金珠

好聽d講句...玩魔道會走位..會用控場技..治癒配合到...根本就係一個最好既擋子彈機器

寒冬,樹,睡,結冰,束縛,幻影,瞬移,只要學好用呢幾個就夠(無敵都唔駛點用)

敵方一堆人衝來...自己人不會期望魔道有輸出...只想魔道拖時間..拉散或控場

殺人請留給殺星劍星弓星..戰艦魔道想殺人..有人落單時才全力轟炸

ps:做一個魔道..不要太過依賴dp技和無敵...太依賴只會令自己冇進步(型同廢魔道)

原帖由 ikikong 於 09-11-6 06:12 PM 發表
講咁耐..你地都好似當左個補師死既..我只可以講..打戰艦全魔增魔道..對方見到就會笑,就好似見到全魔命精靈一樣

全魔增魔道++完4千血左右..補師根本就補唔到你血..你就死左...全血裝..++完平均7千...補師補你會好輕 ...

魔道比人集火輸要打成10秒先死咩你估e_e
魔道唔係劍星 護法 守護等等用甲裝 物防你估好高?即使有7000血
補師何來有時間幫佢補 雖然我唔係話反對用血裝 但係真係好難補得上 又無埋魔道既特性
紙上談兵講句 補師都會比其他非打手去cut技/控住啦..

至理名言:

魔道:我令到敵人在我身上花多1秒時間 隊友就會有多1秒優勢

原帖由 小企鵝a_a 於 09-11-6 03:39 PM 發表

殺星第一招埋身就暈到夠升天 升完天你仲可以做d乜? 你講講比我聽
仲叫我睇下魔道有乜野技能  不如你又睇下殺星d技有 ...

.....你有隊友的,唔係單挑緊=.=
由暗襲到升天黑白電視,過程起碼要4-5秒吧.....你隊友見到會救一救,因為大家都知目標1多數係魔道或治療,殺星秒你時都一樣會比其他人秒
而且你都識講,魔道有幻影,程度上係捱得耐左,而且我打開果團,升天治療都起碼補到我一次
一唔死落到地就夠時間食藥或開幻影,因為有時暗襲太快開唔切

魔道殺星我都知技能,因為我兩隻都有=.=

原帖由 小企鵝a_a 於 09-11-6 06:44 PM 發表

魔道唔係劍星 護法 守護等等用甲裝 物防你估好高?即使有7000血
補師何來有時間幫佢補 雖然我唔係話反對用血裝 但係真係好難補得上 又無埋魔道既特性
紙上談兵講句 補師都 ...

你知唔知aion計防禦扣血既法則公式先?魔增多100打多幾%又知唔知?

物防有影響,但影響係咪你想像中咁大?
唔好講我自己,對面好多魔道都捱到10秒以上,你真係當魔道d技,盾同治療護法係死的嗎?
秒一隻魔道點都要3秒,3秒都補唔到,係補師有問題

原帖由 ikikong 於 09-11-6 06:12 PM 發表

全魔增魔道++完4千血左右..補師根本就補唔到你血..你就死左...全血裝..++完平均7千...補師補你會好輕 ...

用過魔道打戰艦先會明魔道既打法,魔道係邊走邊用酷寒.火龍侵蝕打人的,除非人數已經佔利
唔係好少會on99企係度用2秒唱火叉火箭,我係隊中定位都係擋子彈,因為實有2-3個圍魔道
你自己諗,正常吸走3個人,你d隊友已經秒緊對面既人啦,而且魔道酷寒同冷氣,可以話係非常之痛
冷氣一定連發一定係魔道輸出之冠,但mp會插水直落

原帖由 小企鵝a_a 於 09-11-6 03:39 PM 發表

仲叫我睇下魔道有乜野技能  不如你又睇下殺星d技有 ...

wa,你又用咩野雙刀啊?1把十10閃光白龍王加速劍,一把十10守護者武器?2個都麻痺神石?
你d裝咁神0.0打毛咩....講到自己秒人好似切菜咁.哦,我知啦,你空中完落下隻劍星突擊衝黎再空中多一次,再落下,仲要係咁發動神石
一萬幾血都死啦,咁好默契.仲邊有可能出技能
小第都有隻50殺星嫁^^ 洗唔洗po  id俾你睇,打個比喻,我就唔信你連到6500血連俾我拍個藥既機會都無啦
你連到5000血到我睇黑白電視我就信啦0.0你咁神

原帖由 小企鵝a_a 於 09-11-6 06:44 PM 發表

哦,咁你連暗擊,打5個紋樣,空中,中間幾野,落下,1,2秒既事啊係既你咪秒到lo
你估魔道真係話俾你秒就秒嫁咩...真係俾個叻字你
唔該你啦...咩叫魔道特性 我玩左3個月都唔係好明..你話返俾我知
你又當你d隊友死左啦 你d隊友唔識做野?企定定on99唔幫你?

個個都當對面死 哈哈-.-

原帖由 SHIVA94 於 09-11-7 02:27 AM 發表

.....你有隊友的,唔係單挑緊=.=
由暗襲到升天黑白電視,過程起碼要4-5秒吧.....你隊友見到會救一救,因為大家都知目標1多數係魔道或治療,殺星秒你時都一樣會比其他人秒
而且你都識講,魔道有幻影,程度上係捱得耐左, ...

當然你咁講我無話唔同意 但係你話補師一定補得上就只係紙上談兵=.=
未必真係個個補都咁醒識顧血少既職架嘛=.=
同埋我隊有弓星 暈左第一下佢就點都走唔甩
原帖由 M.. 於 09-11-7 09:36 AM 發表

哦,咁你連暗擊,打5個紋樣,空中,中間幾野,落下,1,2秒既事啊係既你咪秒到lo
你估魔道真係話俾你秒就秒嫁咩...真係俾個叻字你
唔該你啦...咩叫魔道特性 我玩左3個月都唔係好明..你話返俾 ...

愈睇你講d野愈覺得好笑
你知唔知殺星3下紋樣就已經可以升天
唔知就唔該唔好咁大聲講
紋樣+猛獸二段你知唔知1.5秒內已經夠哂時間
仲咁大聲話出到5段 我真係未見過有殺星咁玩
同埋你知唔知閃光白龍王唔加攻速 而我隊友的確用緊+10守護者弓 要秒有幾難 你講比我聽.
你又知唔知0.8攻速有幾快 3秒內己經可以連盾扣剩你1格喇 未計落下
你未知殺星各樣屬性之前我勸你都係唔好咁大聲講出黎 你咁搞法遲早比人笑架咋
同埋我幾時當我d隊友死 我咪話我d隊友集火打魔道同埋補師囉 睇下字啦:o)
如果你有個50殺星咁都秒唔到6500血就證明你真係失敗 要po就po 唔洗問過我先 我又對你話唔到事
魔道特性咪輸出高 識控場囉 醒既唔一定要多血先控到場 同埋我由始至終無反對過上血石

同你講晒氣

打戰艦魔道比人幾秒死..我剩係知道話你廢之外唔知講咩好

知唔知補師有瞬補...知唔知可以喝水...知唔知有輈冬...知唔知有護盾

咩叫紙上談兵???

我平時就係咁玩...如果我垃圾裝都可以咁打..之後同你講返..就叫紙上談兵???

一句...廢人點玩都係廢

笑傲無雙

原帖由 ikikong 於 09-11-8 06:31 PM 發表

同你講晒氣

知唔知補師有瞬補...知唔知可以喝水...知唔知有輈冬...知唔知有護盾

咩叫紙上談兵???

我平時就係咁玩...如果我垃圾裝都可以咁打. ...

又唔好咁話人 龍艦係講戰術 通常打都係守星破甲<扣防>
殺星控場暈最小都有4秒 如果有弓星 綁腳 沉默 一套技
就算幾好身手都係 88 破完甲 真係好痛 唔好話補師幾神幾神
仲有其他控場 係變幻莫測

原帖由 ikikong 於 09-11-8 06:31 PM 發表

同你講晒氣

咩叫紙上談兵???

我平時就係咁玩...如果我垃圾裝都可以咁打. ...

一句:如果比人暈左你仲出到技我真係話你神

原帖由 小企鵝a_a 於 09-11-8 10:38 PM 發表

一句:如果比人暈左你仲出到技我真係話你神

你估一直暈到死咁好默契嫁咩
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-31 11:27 PM , Processed in 0.051237 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存