2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 永恆紀元-Aion 改版後的魔道星
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] 改版後的魔道星 [複製鏈接]

其實應該提高血量定提高魔增..最好講埋自己幾多血幾多魔增咁..
因為發現魔道打德雷得..成日都係第1個比人殺..但係插血石用血裝..
都係好鬼易死..橫死掂死..其實係咪應該全加魔增..秒到幾多個就幾個呢..

笑傲無雙

原帖由 ak8 於 09-11-2 02:43 PM 發表
其實應該提高血量定提高魔增..最好講埋自己幾多血幾多魔增咁..
因為發現魔道打德雷得..成日都係第1個比人殺..但係插血石用血裝..
都係好鬼易死..橫死掂死..其實係咪應該全加魔增..秒到幾多個就幾個呢..

比集火除非有補師補血唔係都好難唔死 全魔增當然好啦
打龍艦要講戰術 不過對方2殺星都好難唔死
劍星扣完500防 魔星可以講係0防 打一下都hihi
用加移速卷 拉出戰線 找機會控場

咁係咪應該玩魔增路線..同埋睇一睇上級烙印..
控場個邊打德雷得好似唔錯..唱1秒..
但係訓人唔係20秒..好似得6-7秒..唔知算唔算好用..

系阿..魔道很好大好大架~
利用瞬移和無敵盾..
算啦...反正都系被人殺架啦..遇到魔吃4000DP做低一個治療先啦..

第一個點都係 精靈同魔道 ....
你死得快好正常 , 反正魔道本來就要好易死
唔係就屈機 = .=
可以話血多係好笨既事 , 法系本來就玩技巧唔洗咁多血
插魔命同魔增 反宜冇咁易死

p.s. 唔係你死 就係精靈補師護法死先 , 守護呢種硬到爆又冇作為通常都冇咩人打死先

我加晒魔增 ~~~~ 加血都冇咩用, 防又唔夠, 你插血石都冇用

不如加多d 魔增, 快d 殺死d 人算 !!

我都係玩魔道0.0 15服 ID星越人
呢個德雷副本...魔道/精靈基本上係團戰時既主腳
首先講明我有2套裝,一套魔增(十夫長)一套血裝(百夫長)
打怪時都係用魔增裝,pvp換返百夫
第一點----魔道易死?定你唔係走位?
講難打先,基本上守護,殺星,劍星一定會以你為目標既話,你就開冷氣長袍
你要一直繞住隻補師走,事先叫佢加你血,當然你的黃水,最上生命秘藥,上級生命神藥(200點深淵),生命結精,要有,普通玩家劍星一定先定住你10秒,你用舜閃解,你話係人都識,但請你記住一點,你通常站係一班隊友後面放魔法,閃後只會拉遠左同隊友既距離,補師幫唔到你,
所以閃最好係閃返去多隊友個邊,即係用mouse整到背住敵人,一黎人地會黎唔切反應搵返你個人黎打,2黎你去到人多既中間,魔道既控場能力就更加強
第二點----真係俾2,3個近戰埋到身點算?
唔洗驚既,佢地黎到都下一秒啦,你唔會放得切鋼防掛,5秒個隻盾,CD10分鐘
鋼防一放,唔好諗住打返佢,即刻放寒冬XX,定住佢地15秒先,如果佢地既補師勁,幫佢地隊友解狀態,睇定D再放幻影都唔遲,新洛印氣絕4秒個招,基本你D隊友都圍死晒敵人嫁啦
魔道在於控場勁,唔係一定叫你下下放魔法打人,唔好ON99放D企定要幾秒先放得出去既魔法..
你俾人追個陣,唔好以為一路走就有用,係繞住走同時放個沈默,舜發結冰俾佢地既補/殺/弓/精靈,幫隊友快D KO呢D職業
你覺得好難做咁多野...咁團戰就係要求反應嫁啦= ="
希望有D野幫到大家魔道星

原帖由 M.. 於 09-11-3 03:02 PM 發表
我都係玩魔道0.0 15服 ID星越人
呢個德雷副本...魔道/精靈基本上係團戰時既主腳
首先講明我有2套裝,一套魔增(十夫長)一套血裝(百夫長)
打怪時都係用魔增裝,pvp換返百夫
第一點----魔道易死?定你唔係走位?
講難打 ...

咁你應該殺很大  我齊一套百夫飾都係一個好難問題

係德雷 輸出好重要  所以我點都係簡 ~~魔增~~  加上我唔覺得血裝係超級實際   而且有時更加壓住黎打 / 打都唔打
如果你成日比人殺..或者係你隊友 組合問題   隊手問題  又或者係你善用唔到時空扭曲同黃水  就算你血再多個 千幾 都係實死...經驗慢慢累積打多D就得
樓上果個魔導既閃法有POINT    魔導對住守護 同劍 其實都可以好輕鬆  但係如果當中有殺星既配合就好大鍋
講真紙上談兵真係冇乜用 我撞過D 勁高輸出又識玩既  行單魔導既TEAM 真係比人打到1棟都冇   2殺1劍 係咁圍 其中1個仲要 +10心臟刀 +10傑休奇  氣絕到就即死 空束 神石又係死 時空扭曲用得1次 要等30秒 放完比劍放郁唔到又死  根本已經撐唔住 走唔甩  一係就格岸觀火 一係就送分 CD10分鐘太長   對住佢地我真係頭都痛埋   用唔到任何招數對付佢地 魔導易死 始終係鐵定既事實     根本連放樹既時間都冇  
雖然打咁多場德雷  只係得一TEAM有咁既能力同裝備   但係果刻我真係意識到自己幾咁無能-.-    平時D隊真係  點追都唔驚 殺勁多 點玩都得  所以始終覺得有精靈穩陣

原帖由 jacklau8888 於 09-11-3 07:31 PM 發表
係德雷 輸出好重要  所以我點都係簡 ~~魔增~~  加上我唔覺得血裝係超級實際   而且有時更加壓住黎打 / 打都唔打
如果你成日比人殺..或者係你隊友 組合問題   隊手問題  又或者係你善用唔到時空扭曲同黃水  就算你血 ...

輸出好重要0.0?" 唔覺......
血裝唔實際?咁你魔增幾多先覺得實際= =?

魔道比弓星打都死啦  射幾野就爆盾
之後就下下都暈  開神盾都開唔到

原帖由 2kfuxk 於 09-11-4 12:09 AM 發表

輸出好重要0.0?" 唔覺......
血裝唔實際?咁你魔增幾多先覺得實際= =?

血裝實際得去邊-.-  你禁P字睇下幾多防先

原帖由 kTㄑ 於 09-11-4 12:17 AM 發表

咁睇得出你係副本人0.0 唔係深淵人士

魔道比弓星打都死啦  射幾野就爆盾
之後就下下都暈  開神盾都開唔到

咁不如講下你對弓星點連技0.0

我話血裝 唔係"超級"實際姐 特登打超級落去  多血d一定實際 架wo.. 只係我純粹覺得魔增好過血 係我既睇法姐= =  如果我屈到多點既話  我都整套血裝啦..但係金裝唔多 就要取捨
輸出唔實際 你真係講下好=,=  你成隊冇輸出能力 點羸人分呀..咁梗係屈越多越好  
人地打緊中間既裝置 你仲打緊第1間房-,-  打得慢又會比人搶裝置

原帖由 jacklau8888 於 09-11-3 07:31 PM 發表
如果你成日比人殺..或者係你隊友 組合問題   隊手問題  又或者係你善用唔到時空扭曲同黃水  就算你血 ...

你真係食得蕉啦,唔好講到魔道咁無能ok?你自己血少先會覺得魔道易死
護法加buff有成6千幾血,正常劍加殺都要3,4秒先圍得死你

就算魔增有2500又如何?血得4000,學你講,招都無機會出,5000魔增都無用

而且有幻影,幻影旋風兩招新招,無可能會一埋牙就比人殺
由於魔道有4000dp,瞬發高輸出技
係戰艦上有一定地位

精0一開始我都覺得好勁,但打耐左發覺佢地一行出黎就沉默佢就搞掂= =
跟手即圍死佢,聰明既精0應該先係後面,打左陣先行出黎群恐= =

我用左咁耐血裝,我覺得好實際
魔增唔開火花一直都係1600左右而已,但用左好耐了
係戰艦你試下少血d,殺星一個暗襲加幾下已經搞掂你果3,4000血
魔增魔道只能在深淵空中放個地獄火偷襲下人
或者1個鐘一次去用4000dp

原帖由 jacklau8888 於 09-11-4 01:43 AM 發表
我話血裝 唔係"超級"實際姐 特登打超級落去  多血d一定實際 架wo.. 只係我純粹覺得魔增好過血 係我既睇法姐= =  如果我屈到多點既話  我都整套血裝啦..但係金裝唔多 就要取捨
輸出唔實際 你真係講下好=,=  你成隊冇 ...

第一...用血裝,團戰一定實際過你既魔增裝,唔好以為你打多個幾百血會對勝負好重要,保得命黎幫手控場幫殺先係重點,當你少血一死
換言之對方又少左個追殺既目標可以全力追你既隊友,諗野可唔可以諗全面d
你話你可以舜間秒到2,3個...4000dp用得一次嫁ja 仲要睇你放既位 放錯都係秒到一隻殺/弓/法師嫁
咁當然,如果無兩套裝既話呢,我建議一半血一半魔增啦,睇你平時行咩路線,行副本既話d人都係全魔增多嫁啦
行深淵殺人既..一半血一半魔增,你話偷襲全加魔增咪得lo,如果你ser既人全部係on99咁刷龍又唔睇雷達既話..咁我無野講
如果對手係有反應識pvp既..我相信你全魔增會俾人反殺到唔敢再搵佢
第二...如果你話成隊人都無輸出既話,唔該你下次搵好d既隊友lo,我就唔相信你個2-3百魔增又對成team人既輸出造成好多既拖累
老實講,你如果一直認為魔道係輸出最高既職業,咁你就錯啦...魔道係舜間輸出大only, 殺星,劍星既輸出絕對比魔道大
你對住一隻怪咪最多一下火山大爆炸,地火,結冰引到隻怪ot,講緊裝備差唔多,當下一隻怪同其他職業一齊打...你睇下殺星/劍星拉到ot定你拉到
總結全血裝係1v1上面唔係最勁,不過團戰真係要用血裝

原帖由 ─=☆肥安ζ 於 09-11-3 04:43 PM 發表

咁你應該殺很大  我齊一套百夫飾都係一個好難問題

咁又無..我服(15)有d人殺成萬個人嫁0.0
我都係得人地一半...

原帖由 唔打中文 於 09-11-2 08:38 PM 發表
第一個點都係 精靈同魔道 ....
你死得快好正常 , 反正魔道本來就要好易死
唔係就屈機 = .=
可以話血多係好笨既事 , 法系本來就玩技巧唔洗咁多血
插魔命同魔增 反宜冇咁易死

p.s. 唔係你死 就係精靈補師護法死 ...

你講既野好攪笑0.0
法系本來就玩技巧唔洗咁多血<----咁你繼續活係你既世界
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-31 02:34 PM , Processed in 0.043070 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存